Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapisywanie ping -t do pliku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, napisze mi ktoś skrypcik w dos'ie, który wykona ping google.pl -t i bd zapisywać z datą i godziną do pliku. 

@echo off
ping google.pl -t >> ping.txt

niestety nie działa :C

Opublikowano

To zapisze ci plik ping.txt w lokacji, z której uruchomiłeś bat'a. Jeżeli wpisałeś to w cmd, to plik powinien się znajdować w folderze C:\Users\<twoje_konto> lub C:\Dosuments and Settings\<twoje_konto>

Konsola może też nie mieć uprawnień do zapisania pliku.

Powiedz, co nie działa, bo nie jestem w stanie ci odpowiedzieć nie znając szczegółów.

@Edit

@echo off
time /T >> ping.txt
date /T >> ping.txt
Opublikowano

To zapisze ci plik ping.txt w lokacji, z której uruchomiłeś bat'a. Jeżeli wpisałeś to w cmd, to plik powinien się znajdować w folderze C:\Users\<twoje_konto> lub C:\Dosuments and Settings\<twoje_konto>

Konsola może też nie mieć uprawnień do zapisania pliku.

Powiedz, co nie działa, bo nie jestem w stanie ci odpowiedzieć nie znając szczegółów.

@Edit

@echo off
time /T >> ping.txt
date /T >> ping.txt

Nie działa 

15:51
2014-05-30 

w pliku. Jeśli nie odpalę jako admin to proces nie może uzyskać dostępu do plików, ponieważ jest używany przez inny program. Jeśli w dos'ie to nie zadziała to może być każdy inny język. 

Opublikowano

Jeżeli nie może uzyskać dostępu, to plik JEST otwarty przez inny program. Jeżeli otwarłeś go notatnikiem to się nie dziw. Ewt. mogłeś zostawić skrypt w tle.

Opublikowano

Jeżeli nie może uzyskać dostępu, to plik JEST otwarty przez inny program. Jeżeli otwarłeś go notatnikiem to się nie dziw. Ewt. mogłeś zostawić skrypt w tle.

Tylko, że nie jest otwarty w żadnym programie. W dos'ie to najwidoczniej nie zadziała. Samo 

time /T >> ping1.txt

daje tylko 1 wpis do pliku, a powinno lecieć w kółko. 

Opublikowano

-.-
Linia:

time /T >> ping.txt
To jest jednokrotne przekazanie aktualnej godziny do pliku.
Wszystko działa jak trzeba. To ty najwyraźniej nie masz pojęcia o tym, jak działa CMD.
Jeżeli chcesz, żeby leciało nonstop, to dodaj to do pętli. Odsyłam do google: CMD Loops

P.S.
Jeżeli robisz na DOS'ie, to na prawdę musisz mieć archaiczny sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...