Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Prędkość pobierania z origin

TheNolandPL

Pytanie

Opublikowano

Mam problem mam internet 10MB/s i chciałem pobrać sobie BF 3 z origin bo aktualnie jest GRATIS do 3 czerwca jak by ktoś chciał ale w tym okienku gdzie jest postęp pobieranie pisze mi że pobiera się z prędkością 1MB niekiedy jest poniżej dlaczego? Wszytko mam podłączane tzn z neta korzysta tylko mój komp i dodatkowo nie siedzę na internecie  tylko teraz wbiłem na neta żeby to napisać 

Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz 10Mb/s, nie MB/s ;)

No fajnie fajnie tylko możesz mi powiedzieć czym różni się MB/s z dużej od takiego Mb/s ? 

Bo wg twojej odpowiedzi wynika że to jakaś różnica :) ja się za bardzo na tym nie znam więc się pytam ;) no chyba że miałeś na myśli, że mam 10Mb/s a nie 1 Mb/s 

A tak wg. to raczej wina serwerów bo co trochę przerywa pobieranie! Dlatego na razie dam spokój :) 

Opublikowano

MB = megabajt

Mb = megabit

1 bajt = 8 bit

1MB = 8Mb

:P

Up szybszy, grrrrr.

PS. W linku wyżej jest błąd, duże "M" to mega, a "Mi" to mebi.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

NO nic dodałem sobie gierkę do biblioteki gier a najwyżej pobiorę ją za kilka dni bo 5 do 7 godzin pobierania to jakiś dramat 

Opublikowano

A no widzisz teraz to ma sens xD 

MB = megabajt

Mb = megabit

1 bajt = 8 bit

1MB = 8Mb

To że megabajt jest większy od megabita to wiedziałem, ale nie wiedziałem że są takie same skróty różniące się wielkością literki 

Opublikowano

Ja powiedzialem dzisiaj koledze zeby pobral tego bf3 - wyskoczyl mu blad pobierania, nie mogl wcale zaczac

U mnie to samo bylo, pobierzemy to sobie moze za tydzien. Tylko ze ja mialem bf3 kupione ale nie zainstalowalem ;-;

Zazwyczaj przy internecie 60 Mb/s mi leci po 8-10 , wiec jak najbardziej normalnie .

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Teoretycznie przy necie 10Mb maksymalna prędkość pobierania to 1,25MB/s, więc pobiera Ci w miarę normalnie.

Napisał MB.

Tak, ale to bardzo częsty błąd.

Wiem, ale może autor go nie popełnił.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Masz 10Mb/s, nie MB/s ;)

I co @RADTOR ? :P

Prędkość masz w normie, serwery są mocno przeciążone, więc i tak bym się cieszył.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...