Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co przyciąga graczy na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkiego tzn.

Pluginy są twoje a nie czyjeś np. piszesz że sam je robiłeś a tu [info]Pliki serwerowe by .....

Administracja ogar a nie 12 latek który ma admina lata sobie na gm buduje jakieś kwadraty i myśli że jest kox bo rozwalił gracza diax eq prot 1 a sam miał koxy i prot 4

Spawn i mapa twoja ładna estetyczna nigdy nie pytaj się konkurencji o zdanie (to logiczne) bo ona ci napiszę nawet przy super ładnej mapie że jest taka sobie

Nazwa serwera nie jakaś PafeuCraft (bez obrazy) itp. końcówka craft szczerze jest słaba

Ogarnięte systemy płatności tzn. nie jak na jednym z serwerów żeby grać trzeba kupić Vip (Vip tam miał wszystko na FB a gracz tylko mógł grać na mobarena) i żeby gracz miał jakieś szanse z vip a nie że vip dostaje prot 4 na start a gracz nic

A i lagi małe każdy wie że to podstawa :)

To tyle ^_^

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Chodzi o to, że z kolegą założylismy serwer na którym są edytowane przez nas pluginy, 100 slotów, brak lagów itp. a nikt nie gra. Jeszcze zaznacze, że jst inny od dzisiejszych serwerów - wzorowaliśmy się na serwerach sprzed kilku lat, czyli typowy survival + frakcje ;)

Opublikowano

- Strona techniczna
- Strona fabularna/ekonomiczna/etc. (zalezy od serwera)
- Reklama
- Administracja

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Przede wszystkim pomysł na serwer. Nie może to być po prostu zwykły survival. Liczy się także wyrozumiała administracja, dobra reklama, strona WWW, a przede wszystkim klimat serwer. Osobiście w chwili obecnej stworzył bym dobry serwer jail ;)

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Jeszcze nikt chyba tego nie napisał (nawet ja)

Jeśli na serwerze suerival gra u ciebie 5 osób na np.40

A na starcie grało 20-30 to pomyśl czego jest to wina ?

Mape masz super i resztę też więc co jest nie tak ?

A więc nie tak jest GRYWALNOŚĆ

Gracze nie chcą grać bo np. łatwo zdobyć prot 4 itp.

Może nie podoba im się poziom gry za łatwy za trudny

Pluginy są bardzo dopracowane wszystko jest po polsku.

Powiem tak sam nie lubię jak na serwerze zamiast /home i /sethome jest np. /tudom /dom gracze są przyzwyczajeni do grania po angielsku a nie zawsze dopracowany plugin nie znaczy że dobry np. admin jednego serwera ma pluginy na logowanie essentials itp. a drugi admin ma pluginy szukane przez 3 godzinny a przez następne 3 dopracowane ale jest problem bo ten pierwszy admin cieszy się pełnym serwerem a ty płaczesz bo pusty dlatego że twoje "super" pluginy nie są cenione przez wszystkich lub przez większość są tępione (ja nienawidze drop ze stone jakiś dzieciaczek po 2 dniach ma diax eq i cię zabija a ty jak go kulturalnie i spokojnie na drugi dzień zabijasz z prot 4 to on ryczy kur*a jaki z ciebie deb*l pojeba*y jesteś  xD )

Gracze którzy są chamami  :P  

Wiadomo każdy lubi czasem kogoś podenerwować ale są gracze którzy cały czas  nie mają co robić i tylko zabijają nowych a starym uprzykrzają grę takich gówniarzy się banuje na IP B)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Ja uważam tak samo jak KashtanPL, liczy się oryginalność.

Ja, gdybym miał do wyboru grać na jakimś survivalu, na którym jest jest 10 slotów, z czego 5 zajmuje administracja, a zabawa polega na kopaniu dirta i kamienia oraz zbudowaniu szałasu z drabinek, lub jeżeli miałbym do wyboru grać na serwerze RPG, gdzie znajdują się Questy, rozwijanie postaci itp., to oczywiste że bym RPG wybrał, ze względu na oryginalność.

Opublikowano

Ja uważam tak samo jak KashtanPL, liczy się oryginalność.

Ja, gdybym miał do wyboru grać na jakimś survivalu, na którym jest jest 10 slotów, z czego 5 zajmuje administracja, a zabawa polega na kopaniu dirta i kamienia oraz zbudowaniu szałasu z drabinek, lub jeżeli miałbym do wyboru grać na serwerze RPG, gdzie znajdują się Questy, rozwijanie postaci itp., to oczywiste że bym RPG wybrał, ze względu na oryginalność.

Mądrość twa jest dobra ale jednej rzeczy nikt tu oprócz mnie nie napisał "Gracze którzy są chamami" nawet na naj serwerze z 1000 slotów gdy pojawia się grupa chamskich graczy serwer powolutku upada

A do tematu (wracając)

1.Typ/Orginalność

2.Administracja/Mapa

3.Gracze

4.Cenny w ItemShop/Cenny na serwerze

Proszę wszystko jest powiązane z czymśc typ z orginalnościa itd. :)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

też zakładam serwer ale ciężko jest rozwinąć gracze lubią coś łatwego ale też są tacy co wejdą podziwiać spawn i budowle ciężko jest dogodzić wszystkim graczom najlepiej jest sprawdzić jakiego rodzaju graczy jest najwięcej i co oni lubią jakie masz promocje na serwie i jaką administracje bo dużo graczy rezygnuje z gry na serwie jeżeli adminami są 12-15 latki 

Opublikowano

Powiem to na swoim przypadku

osiągnołem sukces robiąc serwer taki jak był kiedyś bez wielkich kiczowatych budowli po prostu przyjemny survivalowy spawn.

bez kombinowania  z dobrą reklamą osiągnołem 80/100 osób

najważniejsza jest miła atmosfera.

Opublikowano

Szczerze ? Autorskie pluginy itp ale to jak masz reklame jakąś dobrą,jak nie to wgrywasz factions itp i każdy wbije(szkoda bo mnie denerwuje że więcej graczy gra na factions z drop 10 % na diaxy,a na dopracowanym autorskie pluginy itp żadko dużo ludzi)

Opublikowano

po 1. Pomysł, nie ważne jaki tryb, nawet mógłby to być serwer survival, to musisz mieć na niego dobry pomysł, o co by chodziło etc.

po 2. Jeżeli już masz pomysł to przydałoby się wybudować mapę, a więc postawiasz na obojętnie jakim hostingu serwer choćby 5sl dla budowniczych, budujecie spawn, atrakcje etc.

po 3. Jeżeli już masz mapę to teraz zaczynasz składać pluginy. (NIE WZORUJ SIĘ NA PACZKACH.) Wchodzisz na

bukkit.org
i szukasz tam pluginów które Cię zainteresują.. PEX'a, Essentials etc. Pamiętaj że najlepiej wgrać Spigota 1.7.5 (Chyba ten, nie jestem pewny) gdyż S1.7.9 nie wspiera poprzednich wersji i będziesz miał 0-2 graczy. (Tzn. admini ;p)

4. Jak będziesz miał już gotową mapę, pluginy, pomyśl. "Co mógłbym jeszcze dodać by umilić grę graczom?" Jeżeli coś Ci się nasunie to zrealizuj to, jeżeli nie to przejdź do 5 pkt.

5. Mapa - gotowa, pluginy - gotowe, maszyna - brak. A więc lecimy do jakiegoś datacenter (np. ovh, sprintdatacenter) i wybieramy jakiegoś vps'a. Ogarniasz vps'a i masz już wszystko prócz 2 rzeczy.

6. 1 rzeczą jest naprawdę dobra reklama. reklamy możesz umieścić tutaj na MPCForum, oraz na innych forach o tej tematyce, ew. mające dział "Minecraft" W reklamie powinno się znaleźć wszystko, zdjęcia mapy (ss), o co chodzi na waszym serwerze, czy to jest zwykłe pvp gdzie bierzesz ity z skrzynki i się bijesz, czy to jest FB gdzie też nic nie ma tylko budujesz. Napisz dlaczego mają grać na Twoim serwerze, a nie że napiszesz "Wbijać najlepszy serwer IP:xx.xx.xx.xx.xx", tak graczy napewno nie bd miał.

7. Gracze - Polecam przeprowadzić 2 fazy. 1 - Betatesty by usunąć wszelkie błędy psujące grę. 2 - Oficjalny start. Jeżeli gracze zobaczą że serwer jest stabilny i nie ma np. 10sl tylko 50/100 to będzie im milej bo mogą zaprosić kolegów, koleżanki. Potem możliwe że zakupią konta vip i serwer sam z siebie bd się utrzymywał.

(Jeżeli coś jest niejasne to proszę msg)

___

Trochę się rozpisałem. :P

Opublikowano

Wygląd mapy, zachowanie adminisitracji jeżeli jest miła administracja to będą grali.

No więc wchodze na serwer było 4/100 i wszystko bylo ok mapa tez ale admini sie caly czas tepali i zabijali :P

Na koniec dostalem bana za zniszczenie dirta.... :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...