Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekierowanie, domena na IP TS3 na 1&1

Tomekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!
Na wstępie chciałem napisać, że znalazłem już na tym forum podobny temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1028424-pytaniepodpiecie-ts3-pod-domene/

Mój problem jest bardzo podobny. Staram się przekierować IP, tak aby ktoś wpisując w adres TS stronę np. ts.XXXX.pl był automatycznie przekierowany na IP serwera (XX.XX.XXX.XXX:6600). Mój host to 1&1 i za nic w świecie nie jestem w stanie tego ustawić, aby działało. Wpisując ustawienia te które są zalecane w w/w temacie po zapisaniu host tworzy mi taki rekord: 00XX:00XX:0XXX:0XXX:0000:0000:0000:6600
Odczekałem już 24 godziny które są zalecane przy zmianach DNS-ów, ale to nadal nic nie dało.

Czy po tej konfiguracji mam dodatkowo przestawiać w edycji rodzaju przeznaczenia, przekierowanie http lub ramkowe?

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

nie polecam 1&1 ale skoro tam już masz to masz tam gdzieś pole do wpisania ip by domena przekierowywała ich ? jak tak to wpisujesz tam ip i czekasz ;) a jak nie masz to daj ssa tego panelu

sygna.png

Opublikowano

czyli tak 

1: Adres ip(rekord danych A) wpisujesz ip czyli np 198.159.123

2. Adres IPv6(rekord danych AAAA) Wpisujesz 198.159.123::9987 lub 198.159.123 ale chyba 198.159.123::9987

sygna.png

Opublikowano

Wpisując ip tak jak napisałeś wyświetla się, że adres ma niepoprawny format. Jedyną opcją jest rozdzielenie ip w ten sposób: 198:159:123::9987
Ale jak tak wpisuje, automatycznie po zapisie zmienia się w ten sposób: 0198:0159:0123:0000:0000:0000:0000:9987

Opublikowano

Najlepiej weź sobie załóż konto na backupftp.pl i tam przekieruj sobie domenę, następnie tam masz directadmin i tam sobie poustawiasz rekordy.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Dekador wszystko ok, ale na tych ustawieniach czekam już 27 godzin :)

Dlatego nie polecam 1&1 idź do nazwa.pl ja tam mam 4 domeny i nigdy nie było problemu albo tak jak up mówi.

sygna.png

Opublikowano

Z miłą chęcią bym zmienił hosta, ale mam na nim forum oraz bloga, który jest dosyć popularny. Dlatego chciałem mieć przedimek TS a później resztę strony np. ts.bleble.pl
No nic będę kombinował dalej :)

Opublikowano

Z miłą chęcią bym zmienił hosta, ale mam na nim forum oraz bloga, który jest dosyć popularny. Dlatego chciałem mieć przedimek TS a później resztę strony np. ts.bleble.pl

No nic będę kombinował dalej :)

Przenieś domene nic nie kosztuje i nic nie tracisz ;)

sygna.png

Opublikowano

No chyba tak będę musiał zrobić... :)
Ok dzięki bardzo za pomoc :)

@update
Przekierowanie działa z tym, że na końcy (ts.bleble.pl) trzeba podać port i adres wygląda w ten sposób: ts.bleble.pl:6600
Wie może ktoś jak pozbyc się wpisywania portu w celu połączenia?

Opublikowano

czyli tak 

1: Adres ip(rekord danych A) wpisujesz ip czyli np 198.159.123

2. Adres IPv6(rekord danych AAAA) Wpisujesz 198.159.123::9987 lub 198.159.123 ale chyba 198.159.123::9987

1 OK

2 Jeśli nieposiadasz IPv6 zostaw puste, nie wpisuj tych bredni co podał MS-Dekador !!! Czytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/IPv6

Przekierowanie domeny trwa nawet do 48H więc bądz cierpliwy :)

Jeśli się przydało kliknij LubieTo !

Konfiguracja serwerów TeamSpeak 3.

Kontakt: PW, Skype: HeXoReK

Opublikowano

domen.pl:port

Nieda sie przekierowac domeny na port...

Jeśli się przydało kliknij LubieTo !

Konfiguracja serwerów TeamSpeak 3.

Kontakt: PW, Skype: HeXoReK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...