-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
patryk1653
patryk1653
Witam, otóż chciałem ostatnio udostępnić sobie drukarkę dla laptopa która jest podłączona do komputera, otóż okazało się że mój komputer i laptop mimo iż jest podłączony pod jeden router z laptopem nie widzą się. próbowałem podłączać laptop bezpośrednio przez kabel jak i też WiFi lecz niestety nie dało do rezultatów. Komputery dalej sie nie widzą - nie odpowiadają na pingi. Postanowiłem podłączyć jeszcze jeden router pod ten router co mam od odstawcy. Po podłączeniu tego routera i dopiero do niego podłączeniu laptopa i komputera zaczęło wszystko śmigać więc problem leży po stronie routera od dostawcy.
Wie ktoś może jak to skonfigurować ?
Router to ZTE F660. Problem podejrzewam że leży w tym iż w tym routerze są hmm.. "podsieci ?". Otóż każde wyjscie LAN w tym routerze ma swoją pulę adresów nadawanych przez DHCP i każde SSID sieci WIFI również ma swoją pulę.
Wygląda to mniej więcej tak:
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.