Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka programowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, teraz ide do 1 TI, i ucze sie kodowania stron internetowych, umiem juz perfect html css, warto sie uczyc dalej programowac strony czy moze lepiej co innego? Ogolnie bardzo lubie to robic i sie tym interesuje, polecacie cos innego z IT ?:P

Czy pozostac przy tym co robie ?

Opublikowano

Mnie w 1 TI nie uczyli nawet HTML. Cały czas miałem obsługę Windowsa, a konkretniej - zmienialiśmy prędkość myszy (nie, to nie jest trolling). Mówię tu o 1 klasie. 

Jeśli chcesz kodzić strony, to zacznij naukę PHP. Inniej, jeśli chciałbyś pisać aplikacje, to C++. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Własnie w tym problem jestem pomiedzy kodowaniem stron, pisaniem aplikacji a grafika 3d (3ds max), dodam jeszcze ze z tymi dwoma ostatnimi nie mialem wg stycznosci ale mnie ciekawia :P Kodowac strony tez bardzo lubie ogolnie sie tym interesuje :P

Co wybiore teraz w przyszlosci bedzie moim zawodem, :)

Opublikowano

To nie jest tak, że przez całe życie uczysz się tylko jednego języka. Im więcej ich znasz, tym lepiej dla ciebie i twojego CV. Tylko pamiętaj, że jakość > ilość. 

Proponowałbym ci wybranie właśnie C++, poznać składnię, nauczyć się (minimum) korzystać z tablic i klas. Później bardzo łatwo będzie ci przenieść te umiejętności z C++ do PHP. Zobaczysz przy okazji jak to jest pisać aplikacje. 

Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś pomiędzy nauką programowania uczył się również projektowania 3D. 

Rzecz jasna nie narzucam ci tu C++, zwyczajnie lubię ten język i wszystkim go polecam. :)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ok czyli rozumiem ze nie mam zmieniac swoich zainteresowan zwiazanych z programowaniem stron i uczyc sie dalej tworzyc strony internetowe, i od czasu do czasu cos z grafiki, kodowanie / programowanie mam na pierwszym miejscu :P a co do c++ to chodzi w tym mniej wiecej o to samo co w html ze tworzy sie coraz bardziej rozbudowana strone, dodaje znaczniki w przypadku html div to w c++ funkcji trzeba sie wykuc na pamiec czy jak? :P

EDIT: Mnie w szkole (gimnazjum) nie uczyli html ani css, sam sie tym zainteresowalem :)

Opublikowano

Mnie w 1 TI nie uczyli nawet HTML. Cały czas miałem obsługę Windowsa, a konkretniej - zmienialiśmy prędkość myszy (nie, to nie jest trolling). Mówię tu o 1 klasie. 

Jeśli chcesz kodzić strony, to zacznij naukę PHP. Inniej, jeśli chciałbyś pisać aplikacje, to C++. 

Srsly.jpg

Opublikowano

W technikum programowanie jest chyba 3-4 klasa bynajmniej u mnie tak jest wiem bo kolega teraz kończy a w klasie 1 to systemy + mieli jeszcze składanie PC ale nwm w której klasie

co nauki to weź się za php skoro uważasz ze nasz html na perfekt, będziesz mógł robić jakieś dynamiczne stronki i może bd mógł je sprzedawać pod warunkiem ze będzie to coś godnego uwagi

PS: Języki typu C, Java czy PHP sa całkowicie niepodobne tymbardziej że HTML to nie jezyk programowania, a hipertekstowy język znaczników

Opublikowano

Według mnie pozostań przy tym co robisz, naucz się tylko jeszcze PHP i JavaScript :) Myślę, że jeśli robisz coś dobrze i to lubisz to warto przy tym zostać CNIE? :D

Pomogłem? Kliknij Lubię To!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...