Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasy w technikum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie jak będzie 30 miejsc w jednej klasie a jest chętnych 10 to połącza klasy w której jest max 20 chętnych? I czy mogą być 2 klasy po 20 uczniów ? (czy musi w jednej klasie być 30)

Opublikowano

To zależy od szkoły.

Albo połączą, a jak będzie za dużo to zrobią jeszcze jedną klasę.

Musisz poczytać na stronie danej szkoły.

Opublikowano

Korzystając z tematu...Jak są 32 miejsca, A na dany kierunek złoży 40 osób podanie to zrobią dwie klasy czy nie muszą i 8 osób odpadnie? Np. u mnie jest 32/32 już i trochę się zacząłem stresować ;p

Opublikowano

U mnie było tak, do:

-technikum informatycznego zgłosiło się 10 osób

-do mechanicznego 25 osób

No i nas połączyli, przedmioty ogólne mamy razem, zawodowe oczywiście oddzielnie

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

A jak to było w waszych szkołach

U mnie zdarzyło się raz tak, że były dwie klasy po 16 osób i na dwóch różnych kierunkach.

I ogólne przedmioty mieli razem a na zawodowych podzielili na grupy te 16 osób i te grupy miały z zawodowe innymi klasami.

Opublikowano

U mnie było tak, do:

-technikum informatycznego zgłosiło się 10 osób

-do mechanicznego 25 osób

No i nas połączyli, przedmioty ogólne mamy razem, zawodowe oczywiście oddzielnie

U mnie podobnie było. Semestr pierwszy był tylko informatyczny (osobno od mechaników), dopiero, gdy już się jakoś ustabilizowało z uczniami, wtedy było wiadomo ilu nas jest, ilu mechaników, więc połączyli nas <informatyków> z mechanikami. Było nas razem jakoś 23-27? Za to w gastronomi było ponad 30.

Zwykłe przedmioty mieliśmy razem <informatycy i mechanicy>, czyli j. polski, biologia, geografia, itd., natomiast zawodowe osobno. Oni mieli czasem na wcześniejszą godzinę od nas, a czasem my. Oni siedzieli dłużej w jeden dzień, a w inny my. Zależy też od dyspozycji nauczycieli.

A mogą zlikwidować kierunek?

W takiej szkole raczej nie mogę zlikwidować. Na studiach, studium, kursy - owszem. Ponieważ musi być minimalna ilość osób.

Opublikowano

Jeśli o podobnym profilu np Mechanik i Elektromechanik to powinni połączyć i stworzyć 2 grupy, tak jak jest to u mnie..

Jak oni mają techniki napraw to my elektotechnike. A te normalne przedmioty razem ;)

75386578f06c9981.jpg

Opublikowano

no wlasnie, jak pisze ze jest np. 40 podan na 32 miejsca to oznacza, ze tylko 32 osoby sie dostana najlepsze czy zrobia 2 klasy.

Opublikowano

U mnie wszyscy przekonują, że jak jest 32 miejsca a chętnych 40 osób, to te 8 po prostu odpada i idzie do niżej wybranej klasy. Ale to w przypadku elektronicznego naboru, listy preferencji itp. W innych przypadkach nie mam pojęcia :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...