Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wymiana

Minecraftowiecx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , mam do was pytanie... Mam strasznie słaby komputer gdzie nawet fifa world nie lata, chciałbym coś wymienić w nim żeby no była możliwość pogrania w cokolwiek, czy jak mam zintegrowaną kartę graficzną to mogę wsadzić tam zwykła? i jaką kartę tak do 300zł żeby troche gier chodziło? może byc używka chociaż zależało by mi na nowej. + ile ramu bym musiał dodać i co zmienić jeszcze? dodam że nie mam funduszy na nowy komputer.

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/28/2014, 07:16:20
       Machine name: WIN7-KOMPUTER
   Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140303-2144)
           Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
       System Model: G31M-ES2L
               BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
          Processor: Pentium® Dual-Core  CPU      E5300  @ 2.60GHz (2 CPUs), ~2.6GHz
             Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 2038MB RAM
          Page File: 1788MB used, 2286MB available
        Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
   User DPI Setting: Using System DPI
 System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
     DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
Card name: Intel® G33/G31 Express Chipset Family
       Manufacturer: Intel Corporation
          Chip type: Intel® GMA 3100
           DAC type: Internal
         Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_29C2&SUBSYS_D0001458&REV_10
     Display Memory: 256 MB
   Dedicated Memory: 0 MB
      Shared Memory: 256 MB
       Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: Rodzajowy monitor PnP
      Monitor Model: SyncMaster
         Monitor Id: SAM011E
        Native Mode: 1280 x 1024(p) (60.020Hz)
        Output Type: HD15
        Driver Name: igdumd64.dll,igdumdx32
Driver File Version: 8.14.0010.1930 (English)
     Driver Version: 8.15.10.1930
        DDI Version: 9Ex
       Driver Model: WDDM 1.0
  Driver Attributes: Final Retail
   Driver Date/Size: 9/23/2009 20:22:58, 5472256 bytes
        WHQL Logo'd: Yes

jak coś to dam jeszcze jakies parametry jak cos bd. potrzebować z góry dzieki, i sorry za taki bezsensowny temat ale jestem ciemny .

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Kompa kupiłem w sklepie nie jako składany ale to z 3 lata temu było.

jak srpawdzić jaki mam zasilacz? i cpu-z?

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

podaj ogólny budżet.Obawiam się że wsadzenie nowej karty nic nie da bo ją ten pentium ograniczy.Jeśli gotowiec to zasilacz też do wymiany pewnie.

A tak offTOP za ile kupiłeś ten komputer?

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

jednak teraz to kalkuluje to bede musiał raczej pół kompa wyjebać, pytanie tylko ile an to wydam.. zapytam znajomego inf. ile kosztuje złożenie kompa pod gry.

jedno pytanie :

czy na tym kompie już pójdą jakieś (nie full detale) i ile byście zapłacili za takiego kompa? (nie podaje ceny bo chce orientacyjnie zapytać)

Procesor:
Intel Core2Duo E6750

2x 2,66GHz, 64 BIT, 1333MHz, 

4MB cache, socket 775
Najnowszy procesor firmy INTEL. Posiada dużą wydajność zaspokajającą wszelkie potrzeby zarówno w pracy jak i w grach. Procesor pracuje w technologii 65Nm.

Core2Duo.jpg

PŁYTA GŁÓWNA:
ASUS/ ASROCK / MSI G41M

Płyta główna Micro ATX oparta na chipsecie Intel G41 wyposażona w gniazdo procesora Socket 775. Obsługa do 8 GB dwukanałowej pamięci DDR3. Posiada zintegrowaną kartę graficzną Intel GMA X4500, oraz 6-kanałową kartę dźwiękową.

MSI-G41M_P28.jpg

PAMIĘĆ:
4
 GB DDR3 1333 MHz

ddr2.jpg

GRAFIKA:
nVidia GeForce GT 610 DDR3 
wielkość pamięci: 2024
 MB 64 BIT

DirectX® 11 Shader Model 5.0 OpenGL® 2.1, Windows 7 Ready CUDA & PhysX enabled, HDMI + DVI. MEGA WYDAJNA W GRACH !!
OBSŁUGA FILMÓW 3D + ZŁĄCZE HDMI, DVI

ATI-Radeon-HD-5770.jpg

DYSK TWARDY:
320 GB SATA III 7200 obr.

MOŻLIWOŚĆ ZWIĘKSZENIA

500GB - 50zł, 1TB - 80 zł

HDD.jpg

NAPĘDY:
Nagrywarka DVD-RW 24x

DWUWARSTWOWA +/-
Nagrywa we wszystkich standardach DVD I CD

dwd-rw.jpg

DŹWIĘK:
INTEL HD AUDIO

5.1 Realtek ALC662

zintegrowana na płycie

realtek.jpg

SIEĆ:

RealTek 10/100 Mbit

zintegrowana na płycie

lan.jpg

OBUDOWA: 
DO WYBORU 6 WZORÓW

- 6 gniazd USB (2 na przodzie obudowy)
- Wyjścia audio na przodzie obudowy

Obudowa komputerowa to nowoczesna obudowa komputerowa typu Midi-Tower. Wyposażona została w 2 porty USB 2.0, 1 port HD Audio

obudowy.jpg

ZASILACZ: 
Mocny zasilacz 400W

bardzo cichy, z filtrem PFC, 12cm FAN
ROHS , filtry przeciwprzepięciowe

zasilacz.jpg

MONITOR:

LG LED 19EN33S-B

- Kontrast 5 000 000:1, 
- Jasność 200 cd / m2
- Czas reakcji matrycy 4ms,
- Rozdzielczość 1366x768 HD READY
- Przekątna: 19"

GWARANCJA 2 LATA

EW. DOPŁATA DO MONITORA 22" = 90ZŁ

E1942C-BN.jpg

KLAWIATURA + MYSZ OPTYCZNA: PS/2

klawiatura.jpg

DODATKOWO:

Pisemna gwarancja, sterowniki, okablowanie, instrukcje obsługi.

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Taki dobry komputer za 2k można kupić

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Da rade ale części używane

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

albo inaczej, może poszukajcie an allegro, tablica gdzie chcecie komputera do 1600 zł może być używany, taki jaki uważacie za dobry, z góry dzięki odwdzięcze się jakoś.

a to?

Mam na sprzedaż świetny komputer siostrzeńca, który posłuży jeszcze dla graczy lub grafików. Jest oparty na procesorze Q9650- jest to najmocniejsza wersja z rodziny Core 2 Quad (nie licząc bardzo drogiej i rzadko spotykanej wersji Extreme). Płyta główna Asus P5K Pro, pamięć 4GB DDR2 800MHz, mocna grafika HD4850, dysk Seagate SATA2 320GB, chłodzenie procesora Pentagram, napęd DVD, zasilacz 680W. 

Sprzęt jest w 100% sprawny – przetestowany, daję gwarancję rozruchową 7 dni.

Gratis dodaję gry: Crysis, Crysis Warhead, Crysis Wars i Crysis 2

Jest bez systemu, testowo wgrany jest Win 7 Ultimate 64-bit, który trzeba potem aktywować lub usunąć.

Najmilej widziany odbiór osobisty - wtedy można też sprawdzić sprzęt.

Wysyłka kurierem solidnie zapakowana i ubezpieczona.

ew. to?

http://allegro.pl/porzadny-komputer-do-gier-i-domu-niezawodny-3b-i4271733205.html

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

TOPIC@ To mianowicie na spokojnie mozna złozyć kompa za 1500zł na morelach ale lepiej dozbierac do 2000 :) A to na co patrzysz to są gotowce

http://stopgotowcom.pl/

Offtopic@ Lubisz crossy? Ja mam yzf 450 :D

Opublikowano

Ja latam na kx 250 :D kurse

bo nede miał ookolo 1600-1800 max złotych i cyce jakiegoś kompa kupić a niewiem jakiego tak żeby juz ta FIFA chociaż szła :/ bo na tym to nic nie pogram.

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Za 1800 zł można złożyć niezły zestaw z nowych części pod i3, ewentualnie pociąć dla i5 kosztem grafiki. W FIFĘ zagrasz na pewno. Tylko pytanie, w jakim odstępie czasowym byłbyś w stanie wydać kilkaset złotych na nowy procesor lub grafikę?

Ten wyżej też zły nie jest.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

znaczy jest tak że kompa napewno bedę kupował ale na przełomie czerwca a lipca, tak ze teraz szkołe dokończyć potem kasy dozbierac jeszcze i kupuje kompa.

JA jestem ciemny w tych sprawach wiem tam że i5 to napewno jest już fajny sprzęt ale znowu nie wiadomo jak z grafiką, nie chodzi mi o gry jakies mega wymagające bo ja jestem bardzo mało wymagającym graczem, nawet w metka czy tez minecrafta lubie pograć. poprostu denerwuje mnie to że na moim kompie nawet darkensag online na przeglądarce nie lata, tak żę teraz pytam jeszcze orientacyjnie. 

edit.

mam pytanie jak to jest z netem? bo mam neta 2mb/s (dostarcza 1,4 a pobiera się po 100 kb Pozdro) i chciałbym zmienić neta bo z tym nie ma problemu tylko że moja mamcia mówiła że coś kiedyś chciała już zmienić i zasięgu nie było czy jakoś tak czy jest teraz jakiś problem z zasięgiem? powiem że mieszkam na wsi, ale nie jest to jakieś zadupie tylko bardziej rozbudowana wieś i też jest dużo gór.

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Zobacz neta z neti :)xD

http://www.netia.pl/oferta-dom/internet.html?reseller=391&gclid=CjgKEAjw2KCcBRCQ_6mztcunhEgSJABPxOF1K5M6mCyVdmP8msyDlvSDo2DOTrcWjxv5CdqFqD9QevD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ja mam 50m/bs i jest zarąbisty///

Offtopic@ Kurde fajne tereny jak mieszkasz na zadupiu z górami, ja musze dojezdzac do jakiegos fajnego terenu ;/ u mnie wszędzie domy i bloki -...-

Opublikowano

Zobacz neta z neti :)xD

http://www.netia.pl/oferta-dom/internet.html?reseller=391&gclid=CjgKEAjw2KCcBRCQ_6mztcunhEgSJABPxOF1K5M6mCyVdmP8msyDlvSDo2DOTrcWjxv5CdqFqD9QevD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ja mam 50m/bs i jest zarąbisty///

Offtopic@ Kurde fajne tereny jak mieszkasz na zadupiu z górami, ja musze dojezdzac do jakiegos fajnego terenu ;/ u mnie wszędzie domy i bloki -...-

juz obczajam neta, a jezeli o teren chodzi, to obczaj Sobie 'Beskid wyspowy' ja miszkam od kazdej z tych gór max 20km a dróg mam tyle ze hooh ;d a skąd jesteś?

1341833700-U255743.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...