Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Watch Dog a GT 740M

renmaister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam obecnie posiadam Asusa z GT 335M i już wiem że mi nie pójdzie lecz w najbliższym czasie planuję zakupić laptop Lenovo Z510 czy gra na tym laptopie pogram Watch Dog? 

Intel Core i5-4200M (2 rdzenie, od 2.5 GHz do 3.1 GHz, 3 MB cache) 
4 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz) 
NVIDIA GeForce GT 740M

Opublikowano

Posiadasz Lenovo Z510? Super chciał bym jak najwięcej się dowiedzieć :) Obecnie posiadam Asusa N53JN z i3 oraz kartą 335M 

Interesuje mnie jak działa na nim  Watch Dog? Czy próbowałeś połączyć laptopa z np telewizorem Samsung poprzez WIDI i grać? Czy jest chłodny przy normalnej pracy i czy gdy np grasz czy da się go trzymać np na kolanach? :) 

Opublikowano

Watch Dogs nie posiadam i nie spieszy mi się z kupnem :D Do telewizora też nie podłączałem, mam go dopiero od soboty. Ale i tak mogę polecić ;) Kupiłem za 2600zł. Na plus zdecydowanie design (ładny, płaski, lekki), klawiatura (przyjemny skok i podświetlenie), GŁOŚNIKI (firmowe JBL, poza tym musi w nim siedzieć porządna dźwiękówka bo nawet na średniawych słuchawkach dźwięk jest świetny), wydajność - jak to w laptopie, nie służy do gier + karta graficzna ma okrojoną do 64 bit szynę - ale i tak jest zadowalająca. Podam ci wydajność w tym, w co gram:

BFP4F - wysokie, 90 klatek.

FIFA 14 - wysokie, 140 klatek.

War Thunder - wysokie, 40-80 klatek.

DiRT 2 - wysokie - 45 klatek, średnie - 60.

Ghost Recon Phantoms - średnie, 60.

BFBC2 - średnie, 50+.

NFS World - maksymalne, 45+.

Więcej nie instalowałem ;) Temperatury w porządku, na kolanach da się grać, jest co najwyżej przyjemnie ciepły. Mam podkładkę, ale nie muszę używać.

W pulpicie, necie etc. nic nie przycina, RAM-u starcza na kilka programów na raz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź szkoda że nie masz możliwości sprawdzenia jak działa WiDi na grach bo chciał bym też tego laptopa używać jako "konsoli" na telewizorze :) 

Opublikowano

Wiesz, jeśli sprzęt ma głównie stać w domu, a ty będziesz grał na telewizorze, to rozsądniej byłoby wyposażyć się w PC. Ale to twój wybór.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Za 2600?
Ten lapek na ceneo za 2100 :)

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...