Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lee Sin - "The Power of Senses"

Minkywhale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś przedstawię Wam poradnik dotyczący Lee Sina w jungli. Nie będzie to poradnik zawierający jakiekolwiek obrazki, wystarczy, że przeczytacie całość od A do Z a zrozumiecie co mam Wam do przekazania.
Lee Sin jest postacią, która może ładnie namieszać w early game. Dobry Lee Sin potrafi wyccarować grę, słaby potrafi ją przegrać. Pierwszą umiejętnością będzie Q, dodatkowo będziemy je maxować, następnie max E i W. Nie zapomnijcie o pasywce Lee Sina, która mówi, że po każdym użyciu skilla dostajemy bonus do auto-ataków(dokładnie to do dwóch autoataków). Zaczynamy kupując Hunter Machete oraz 5x health potion. Staramy się farmić dużo w jungli jednocześnie gankując. Jeśli widzisz, że twój team dobrze sobie radzi na liniach to skup się bardziej na farmie, bądź próbuj gankować od bushów. Naszym pierwszym itemem będzie Lizard, gdyż skupiamy się na early game, w którym musimy zaorać, więc nie widzę sensu budowania Golema. Gdy już będziemy mieć Lizarda to musimy zacząć grać agresywnie, gdyż w tym momencie będziemy mogli zabić solo 3/4 junglerów co wiąże się z tym, że powinniśmy lecieć counter-junglować. Naszym drugim itemem będzie The Brutalizer, dobry item, który jest przydatny na Lee Sina zapewniający nam armor penetration oraz AD. Gdy już złożymy Lizarda oraz Brutalizer to naszym następnym celem będzie kupienie Sighstone. Jest to item, dzięki któremu mamy wardy, i działa to dobrze na lee sina, gdyż możemy skakać do warda dzięki naszej umiejętności(W), co dobrze się sprawdza na gankach oraz ucieczkach.Ganki wyglądają mniej więcej tak:  wbijasz z Q, stawiasz warda za wroga i wykopujesz go za pomocą ulta. Mamy już Lizarda, Brutalizera oraz Sighstone, co teraz? teraz powinniśmy iść w defensywne itemy, aby zapewnić sobie przetrwanie w mid gamie. Naszymi defensywnymi itemami będzie Randuin Omen, który daje nam armora oraz dużo health'a(w międzyczasie składamy buty Tabi). Naszym ostatnim itemem będzie Hexdrinker, który daje nam Magic Resy oraz AD + dobra pasywka zapewniająca nam shielda. Wg. mnie jest to jeden z lepszych itemów na junglerów typu Lee Sin czy Kha'Zix. 
Gdy już jest late game i nie masz co robić z itemami to oczywiście ulepszamy itemy: 
Brutalizer na Black Cleaver
Hexdrinker na Malmortius
Sighstone na tego różowego
W late staramy się wejść w TF'a, wykopać enemy ADC/APC i wyjść, a reszta teamu zrobi za Ciebie całą robotę.
Mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogłem Wam tym poradnikiem.
Pozdrawiam. ;)

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Przelałeś tu dużo informacji,wszystkie są prawdziwe,z tym,że brutalizer(tłuczek) kupuje się jak złapiesz kile w early,a niezawsze tak będzie,bo częściej się je oddaje.Pewnie to wiesz :)

Opublikowano

First time lee sin? W maxuje sie drugie, E w jungli praktycznie w ogole nie przydatne a z W mozesz sie wyhealowac.

Nie zawsze sie robi hexdrinkera na lee/innych junglerow, po co to budowac kiedy przeciwnik nie ma AP?

Mogles dodac ze jak jestes nawet nafeedowany to mozesz isc bardziej w AD niz tanka, przynajmniej ja tak robie ze jak zalapie duzo asyst lub pare killi to ide bardziej pod AD niz tanka.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

First time lee sin? W maxuje sie drugie, E w jungli praktycznie w ogole nie przydatne a z W mozesz sie wyhealowac.

Nie zawsze sie robi hexdrinkera na lee/innych junglerow, po co to budowac kiedy przeciwnik nie ma AP?

Mogles dodac ze jak jestes nawet nafeedowany to mozesz isc bardziej w AD niz tanka, przynajmniej ja tak robie ze jak zalapie duzo asyst lub pare killi to ide bardziej pod AD niz tanka.

To jak wytłumaczysz to,że oglądając LCS,czy graczy: TheOddOne,SK Gripex,Loulex i większość(oczywiście mówię o tych którzy rozegrali ponad 200 gier rankingowych lee sinem) maksuje Q następnie E? Ale na pocieszenie,jest wyjątek. TSM Amazing maksuje W drugie.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...