Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wyswietlaniem ekranu w laptopie

zulik2012

Pytanie

Opublikowano

Witam podczas grania udezylem w klawiature w laptopie w lewa strone po czym weszlem do gry i nagle pokazaly mi sie male kwadraciki bylo ich dosyc sporo. Na noc wylaczylem , i rano jak wlaczylem to odpala sie normalnie ale ciagle jest czarny ekran i nie wiem co sie stalo. Kontrolki wszystkie sie swieca. Probowałem podlaczyc pod zewnetrzny monitor ale tez sie nie da. Czy jest ktos w stanie mi powiedziec co sie uszkodzilo. Z gory dzieki za pomoc

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie pojawily sie zimne luty na grafice, dosyc denerwujaca usterka a jej naprawa jest tymczasowa.

Mozesz rozebrac laptopa i podgrzac plyte w piekarniku, ale to taki drastyczny sposob na partyzanta i nie poleca sie tego.

Jak masz dojscie do ludzi ze specjalistycznym sprzetem ktorzy sa w stanie zrobic reflow ukladu graficznego to mozna sprobowac to zrobic, przez jakis czas lapek podziala.

Metoda prob i bledow mozna z poczatku sprawdzic podkladajac inny procesor, inny ram, odpalajac laptopa bez dysku i napedu. Byc moze padl sam ram (chiciaz malo prawdopodobne).

Mozesz juz powoli zbierac kase na inny sprzet bo ten niewiadomo czy po takiej delikatnej naprawie wgl sie odpali, byc moze padl caly uklad graficzny, a wymiana kosztuje kolo 600-700zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...