Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy Core Plus nie czyta danych z karty SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Walczę z moim Core Plus drugi dzień. Mianowicie.

Kiedy próbuję zainstalować jakąś grę i wrzucić jej pliki na kartę sd. Mimo wszystko on nie czyta danych z tej karty, tylko próbuje czytać te dane z telefonu, w którym nie mam nawet dla nich pamięci.

Próbowałem zainstalować NFS Most Wanted i zrzuciłem po prostu pliki data na kartę sd tak jak powinno to wyglądać, czyli android\data

Po czym uruchamiam grę, ale nie widzi plików i próbuje je pobrać na nowo. Mało tego wyświetla mi błąd, że na moim urządzeniu nie ma miejsca i 2055 jest wymagane a ja mam 0.

Android nie był rootowany, próbowałem, ale na Galaxy Core Plus nie mogłem znaleźć żadnego sposobu na zrootowanie.

Proszę o wypowiadanie się osób tylko tych, co się na tym znają.

Z góry dziękuję 

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

To nie będzie tak działać - pliki muszą być w pamięci telefonu. To instalkę możesz przenieść.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Czyli nici z tego by przechować pliki na SD ? :C co mi po instalkach skoro nie ma chyba gier w formie instalek 2gb ?

@Edit

Nie da się tego jakoś oszukać? nic nie da rootowanie?

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Czyli nici z tego by przechować pliki na SD ? :C co mi po instalkach skoro nie ma chyba gier w formie instalek 2gb ?

@Edit

Nie da się tego jakoś oszukać? nic nie da rootowanie?

Jest opcja wymagająca roota i troszkę zabawy aplikacją Folder Mount. Powinno zadziałać. Poradnik niżej.

http://galaktyczny.pl/2013/09/25/galaktyczny-poradnik-4-foldermount-czyli-przenosimy-dane-gier-i-aplikacji-na-karte-pamieci/

Opublikowano

Próbuje właśnie pobrać grę ze sklepu play ponad 1gb i wyświetla mi się, że nie ma miejsca na pamięci zewnętrznej... OMG... tylko, że ja mam 14gb wolnego

Pomożesz mi znaleźć tuta dot. rootowania telefonu Samsung Galaxy Core Plus ? Nie mogę znaleźć. używałem paru programów i nici z tego...

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

A kopiujesz do dobrej lokalizacji te pliki? Kiedyś miałem tego NFS'a i pamiętam, że wszystko działało.

Opublikowano

A kopiujesz do dobrej lokalizacji te pliki? Kiedyś miałem tego NFS'a i pamiętam, że wszystko działało.

Niektóre aplikacje same kopiują pliki na kartę - jak NFS. Pobierasz instalkę i gra pobiera resztę na kartę pamięci ;) W tym przypadku raczej będzie działało Folder Mountem, który tworzy połączenia katalogów.

Opublikowano

Niestety nie mam roota do Galaxy Core Plus.

Niektóre aplikacje same kopiują pliki na kartę - jak NFS. Pobierasz instalkę i gra pobiera resztę na kartę pamięci  ;) W tym przypadku raczej będzie działało Folder Mountem, który tworzy połączenia katalogów.

Tzn. Zainstalowałem grę i wrzuciłem pliki na kartę pamięci do sf/android i chyba data ale obb też próbowałem. Po odpaleniu gry, ona ich po prostu jakby nie widziała i dalej prosiła o pobranie danych.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Niestety nie mam roota do Galaxy Core Plus.

Tzn. Zainstalowałem grę i wrzuciłem pliki na kartę pamięci do sf/android i chyba data ale obb też próbowałem. Po odpaleniu gry, ona ich po prostu jakby nie widziała i dalej prosiła o pobranie danych.

Rozumiem, że gra to pirat? Jeśli tak to spróbuj Folder Mountem pokombinować.

Opublikowano

Niestety nie mam jak się Mountem pobawić, ponieważ nie mam rootowanego androida. Jesteś w stanie mi z tym pomóc?

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

gry pobrałem z androidpolska.pl

Niestety nie mam jak się Mountem pobawić, ponieważ nie mam rootowanego androida. Jesteś w stanie mi z tym pomóc?

Po pierwsze bardzo Cię proszę - usuń nazwę strony lub ją zakryj gwiazdkami, bo nie nikt nie chce, żebyś dostał warna.

Nie jestem pewien, ale myślę, że dałbyś radę zrootować urządzenie programami Kingo Android Root lub Framaroot. Oczywiście wszystko robisz na własną odpowiedzialność, metod nie testowałem. I najpierw sprawdź czy urządzenie jest zgodne z metodami.

Poradnik dot. Framaroot (nie testowany, nie wiem czy działa):

http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1264-samsung-galaxy-core-jak-zrootowa%C4%87-poradnik/

Opublikowano

Niestety nie działa :C

No nic.

opcja Gandalf mi się nie świeci.

Posiadam Android 4.2

A Kingo Android Root?

Opublikowano

To poszukaj poradników w internecie. Wpisujesz "How to Root (nazwa telefonu) (wersja androida).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...