Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł na serwer :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od kilku dni tworze serwer Survival - Frakcje i chciałbym się was zapytać czy takie pomysły mogą wypalić i czy się wam podobają :

Lepsze Itemki - Bronie / Zbroje / Kilofy dostępne z enchantami +5/6/7/8/9/10 do kupienia u NPC

Fortuna - Działająca fortuna na kilofy +5/6/7/8/9/10 ( ten sam % na wydobycie lecz większe ilości ) 

Drop - Rudy standardowo ze stone 

Stoniarka / Obsydiarka - Chyba każdy wie o co chodzi 

Księgi Życia - Nowy item dodany do dropu z agresywnych mobów, po użyciu dodaje 1 HP na zawsze 

Tryby Walki - do wyboru jedna z opcji

Tryb Berserka - Gdy nasze hp spadnie ponizej 3 serc automatycznie dostajemy bufy + 1 str / +1 hp regen 

Tryb Assasina - Gdy nasze hp spadnie ponizej 3 serc automatycznie dostajemy bufy + 1 speed / niewidzialność na 3/4 sek 

Nowe serwerowe EQ - Specjalne itemki które dodają różne buffy takie jak większy skok / speed itp.

Szkatułka Witchera - Dropi ona z witchera i wypada z niej losowy item m. in. Nowe serwerowe EQ oraz inne ciekawe itemy.

Wieża Witchera - Specjalny dungeon z Witcherem który respi się co jakiś czas aby się tam dostać musimy dropnąć Przepustke WT która dropi również  z mobów

Skrzynie Pakietowe - Ze stona / graczy / mobów dropią skrzynie z których dostajemy losowe itemy może być to np : Skrzynia Narzędzi a z niej diax kilof 

To chyba na tyle z tych ciekawszych rzeczy i jak podoba wam się ? :) 

@Zastrzegam sobie wszystkie pomysły :) Prosze nie kopiować ^^ 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Pomysł, nie jest jakiś oryginalny jedynie co to ta wieża witchera mnie zainspirowała hm... ciekawie brzmi ale to wasze nowe itemki ze speedem bla bla bla to jest słabe, jakbyście zrobili np swój enchant czy coś albo dodali attrybutki no to może ;)

Opublikowano

Pomysł, nie jest jakiś oryginalny jedynie co to ta wieża witchera mnie zainspirowała hm... ciekawie brzmi ale to wasze nowe itemki ze speedem bla bla bla to jest słabe, jakbyście zrobili np swój enchant czy coś albo dodali attrybutki no to może ;)

Własnego enchantu nie da się zrobić :P Jedynie coś z itemlorestats moge wykombinować.

@UP masz pomysły jakie bonusy mogły by być ? Chodzi mi o typowe bonusy do pomocy np takie jak ten skok itp. a nie do walki . 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

@UP troche się wzorowałem ^^ Jak macie jakieś jeszcze pomysły to pisać :P

No właśnie i źle wyglądać to nie będzie.

Proponuję również dodać inne dungeony, jakieś bossy.

Stworzenie takiego rajdu w MC nie jest trudne, wystarczą podstawy skriptu ;)

A na prawdę wygląda to super.

Tylko żeby się opłacało tam chodzić, drop diaxów itd.

Opublikowano

No właśnie i źle wyglądać to nie będzie.

Proponuję również dodać inne dungeony, jakieś bossy.

Stworzenie takiego rajdu w MC nie jest trudne, wystarczą podstawy skriptu ;)

A na prawdę wygląda to super.

Tylko żeby się opłacało tam chodzić, drop diaxów itd.

Dungeony itp. będe stopniowo dodawał narazie tworze Wieże :P a drop oczywiście będzie przyjemny :) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Własnego enchantu nie da się zrobić :P Jedynie coś z itemlorestats moge wykombinować.

To najwyraźniej jesteś źle doinformowany oczywiście że się da zrobić bo hmm zrobiłem? :D Reflace w Bukkicie, wcześniej wystarczyło wrapperrer czy cuś a teraz trzeba refleksjami jest temat na bukkit.pl i na bukkit.org :P Dałem tam :)

Opublikowano

Jak dla mnie to na pewno ten server wypali.

Ciesze się ^^ macie jeszcze jakieś pomysły co dodac ? 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...