Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Master Yi + Akali

Bol selex1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu właściwie odkąd zacząłem grać gram Masterem Yi , gdyż był wtedy darmowy i zwyczajnie mi się spodobał. Gram od jakiś dwóch tygodni, ale nadal nie wiem jak dokładnie grać tą postacią. I co do niego będę miał do was kilka pytań/próśb:

1.Flash zmiast Ghosta czy Exhausta?
2.Od którego lvl'a i czy w ogóle opłaca się nim Junglować.
3.Czy dobrym pomysłem jest dawanie w AP?
4.Czy mój build jest dobry? ew. proszę o własne propozycje.

Boots Gravers
Phantom Dancer x2
Ifinity Edge
+ Potem coś co mi się przyda, ale rzadko się zdarza

Zastanawiam się też czy nie zmienić postaci na Akali, gdyż lubię grać Assasinami, a Mastera można nazwać Assasinem. Chciałbym się was zapytać czy lepszy jest jakiś inny Assasin i oczywiście o jakiś build dla niej. Z góry dziękuje .Oczywiście będę dawał + i 5 bez wachania nawet jeśli ktoś minimalnie mi pomoże.

Specjalista
Opublikowano

Jako assasyna polecam Zeda wymaga skyla ale potew bedziesz koksic co do jego buildu full AD Pamietaj o Botrku

1. Jak wolisz

2. tak

3. kiedys tak

4. latarnia berserkerki kosa do 30min potem phantom nieskon i cos pod lifesteal

Opublikowano

1. Flash i smithe ew. ghost zamiast flasha
2. Tak opłaca sie, co do lvla to nie wiem
3. Po reworku juz nie
4. Itemy nie są najgorsze lecz jest o wiele lepszy build:
Wriggle's Lantern
Berserker Graves

Youmuu's Ghostblade
Infinity Edge
Phantom Dancer
The Bloodthirster/Ravenous Hydra 

Opublikowano

1. Zamiast Exhausta moim zdaniem. Ghost z ultim Mastera pomoże Ci uciec dość szybko albo dogonić ofiarę, z kolei Flash przyda się na ucieczkę przez ścianę (ewentualnie możesz grać Ghost / Ignite, bądź Flash / Ignite).

2. Od 20lvlu po zakupie paru runek kręgu 3go. Opłaca się nim junglować ze względu na Feral Flare, który u niego jest troszkę mocny.

3. Dawanie AP w Mastera Yi to niezbyt dobry pomysł.

4. Dwa Phantom Dancery to chyba niezbyt dobry pomysł. Osobiście składałem Berserker's Greaves, Youmuu's Ghostblade, Blade of the Ruined King, Infinity Edge, Phantom Dancer i Last Whisper jak szedłem na linie, jak w jungle to rezygnowałem z Last Whispera i był Wriggle's Lantern (oczywiście kupiony na samym początku).

Co do Akali to się nie wypowiem, gdyż grałem nią raz gdy była darmowa i jakoś mnie nie zainteresowała. Jeśli lubisz grać Assasinami to polecam Zeda, który potrafi sporo zrobić jeśli dostanie parę killi. Berserker's Greaves, The Black Cleaver, Last Whisper, The Bloodthirster, Guardian Angel i Blade of the Ruined King będzie moim zdaniem dobrym buildem dla niego, lecz mogą być lepsze.

76561198077714139.png

Opublikowano

Build na mastera do jungli (bo tam się nim tylko gra):

latarnia --> berserkerki -->  botrk --> youmuu --> last whisper --> coś na defa.

Spelle to Smite i Teleport.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...