Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzieciaki z E-papierosami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o takich dosłownie dzieciakach co w klasach 4-6 kupują sobie E-papierosy i szpanują nimi w szkole?

Ja tego totalnie nie rozumiem, nawet normalnie nie można do kibla wejść, bo stoi tam taka grupka 3-5 osób i na zmianę drzwi pilnują.

Na lekcjach jak tylko nauczyciel się odwróci głowa pod ławkę i zaciąga się tym jak nie wiadomo co. I jeszcze niektórzy tym dymem "plują" gdzie popadnie.

Najlepsze jest jeszcze to, że dopiero ostatnio komuś zabrano to, ale ta osoba nie poniosła konsekwencji, nie licząc utraty tego dziadostwa. Jeszcze niedawno uważałem niektórych za rozsądnych ludzi, a teraz? Pokupowali sobie to gówno i... wiecie chyba co robią. ;)

Wypowiedzcie się, gdyby nie to, że nie chcę być kablem to dawno bym dał dyrektorowi kartkę z nazwiskami tych ludzi.

Opublikowano

Moim zdaniem E-papierosy u dzieci to szpan oraz strata pieniędzy. Może i jest alternatywa do palenia papierosów, ponieważ jest zdrowsze itp., ale nie zapominajmy, że to też potrafi wprowadzić w nałóg nikotynowy. Zresztą jak jest w łazience grupka 3-5 osobowa i na zmianę drzwi pilnuje to powinno to już nauczycielom dawać sygnał, że coś tam się dzieje i powinni na to zareagować.

76561198077714139.png

Opublikowano

Moim zdaniem E-papierosy u dzieci to szpan oraz strata pieniędzy. Może i jest alternatywa do palenia papierosów, ponieważ jest zdrowsze itp., ale nie zapominajmy, że to też potrafi wprowadzić w nałóg nikotynowy. Zresztą jak jest w łazience grupka 3-5 osobowa i na zmianę drzwi pilnuje to powinno to już nauczycielom dawać sygnał, że coś tam się dzieje i powinni na to zareagować.

Ta kurwa moze jeszcze podasz nazwiska, klase, numer buta i nazwisko panieńskie matki?

Co was to kurwa interesuje, że sobie palą? Nie macie już na co narzekać?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ta kurwa moze jeszcze podasz nazwiska, klase, numer buta i nazwisko panieńskie matki?

Co was to kurwa interesuje, że sobie palą? Nie macie już na co narzekać?

To że ty masz przepalony mózg to juz wiemy.

Najlepiej zeby jeszcze cpali co nie narkomanie zaje*any?

Cóż to nie ich wina tylko rodziców pokroju Flapa.

Opublikowano

Ja znam parę osób co używają e-papierosów żeby rzucić te normalne.. Ale o dzieciach z 4-6 jeszcze nie słyszałem o_O

graphic.png

Opublikowano

To że ty masz przepalony mózg to juz wiemy.

Najlepiej zeby jeszcze cpali co nie narkomanie zaje*any?

Cóż to nie ich wina tylko rodziców pokroju Flapa.

Wypierdalaj frajerze, bo nie wiesz co piszesz.

To że tobie matka wpoiła że jest twoim bogiem i musisz ją słuchać, to nie moja pierdolona wina, tylko twoja bo się dałeś.

Pozdro i spierdalaj. 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

W sumie już lepiej jak jarają e-fajkę niż tradycyjne. 

Ktoś powie " inne czasy " teraz palenie wśród osób w wieku 13-17 lat staje się modne, ponad połowa robi to dla szpanu w dzielnicy :D

Najlepsze jest to że taki 13 latek nawet zaciągać się nie umie, a nie wie że może przez to mieć raka krtani.

No ale każdy ma własne życie, i niech każdy pilnuje własnego.

PS. Jak nie możesz wejść do kibla wyjeb*j im w ryja i będzie :)

u6pv.jpg

Opublikowano

Och god, why ;_;. Co z tą młodzieżą, no ale w każdym razie dziwna ta moda w podstawówkach, chociaż tak jak Joseito uważam, aby lepiej już to palili niż normalne fajki, chociaż i to i to zatruwa organizm i niemalże wprowadzamy do swojego organizmu nieznane nam substancje ale co tam ;_;. Nie ma tutaj co prawić, to tylko dzieci, które chcą być "fajne" ;_;.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Skąd 10 latek miałby tego e-peta? Chyba, żeby ukradł rodzicowi.Tylko, że ten rodzic teraz nie może mu zlać dupy pasem, bo będzie miał problemy z prawem.Ostatnio była taka sprawa, że jakiemuś dziecku, babcia dała klapa, to dziecko zadzwoniło na policje, że jest/zostało pobite i teraz ta babcia ma sprawę w sądzie.

Opublikowano

U mnie w szkole jest tak, że nauczyciele na przerwach są babciami klozetowymi, stoją i pilnują. I nie wiem skąd 12 latek ma takie coś? Allegro? A może starsi z podwórka wykupują takie coś? Ale lepiej palić te E niż zwykłe co jebią na kilometr i po szkole muszę wywieszać to za okno...

Opublikowano

Mi to tych ludzi już żal, bo oni nie wiedzą co robią ze swoim życiem. Za kilkanaście lat odbije się im to rakiem płuc. Nie chcę nikomu źle życzyć, ale taka jest prawda.

U nas w szkole to w ogóle jakaś patologia jest. Co do kupna to kupują to albo na allegro/albo od starszych/albo w tabaku (taki sklep z papierosami/kwiatkami itp.)

Ps. Z tą toaletą to tylko przykład, u nas w szkole to raz w kiblu nawet gówno na desce leżało, więc wolę ograniczyć wizytę w szkolnej toalecie do umycia rąk. Najlepsze jest to, że w kiblu u nas (chyba) jest kamera, ale kibel dzieli się na 2 oddzielne pomieszczenia, więc zamykają wszystkie drzwi.

Opublikowano

Jak dla mnie to i w dupe sobie to mogą wsadzić. Ogólnie wszystkie dzieci (czyt. podst i gim) mają taką zjebaną manie żeby się popisywać na prawo i lewo. Jak chodziłem jeszcze do podstawówki czy gimnazjum to też tak było. Tyle tylko że nie było e-papierosów a te zjebane ryje zbierali niedopałki po jakiś żulach albo zbierali suche liście (takie z drzew) na przerwie i robili z nich skręty. Rzecz jasna ja się nie udzielałem w takich zjebanych zabawach bo zwyczajnie miałem to w dupie i nie chciałem z siebie robić debila. Teraz jakaś nowa moda na te e-papierosy no i nic nie poradzisz na to, niech "szpanują" aż im zbrzydnie i już :)

Tak btw. w mojej miejscowości dzieci z podstawówki wymyśliły sobie że koło szkoły jest grób "Krwawej Marry" i normlanie usypały sobie taką górkę (że niby to ten gróB). No a potem chodzili grupowo karmić tą "krwawą Marry". Wiecie czym? Krwią XDDDDDDDDDDDD

Chodziły matołki i się cięły zbiorowo na jakąś kupką ziemi XDDDDDD

Potem chodziły matoły z pociętymi rękoma xD
Jako ciekawostkę dodam że było nawet pogotowie a cały proceder trwał dość długo.

Więc z dwojga złego to już lepiej niech sobie te e-gówna noszą i się tym jarają zamiast mieliby odpierdalać takie cyrki :)

HBV27j.png

Opublikowano

Wypierdalaj frajerze, bo nie wiesz co piszesz.

To że tobie matka wpoiła że jest twoim bogiem i musisz ją słuchać, to nie moja pierdolona wina, tylko twoja bo się dałeś.

Pozdro i spierdalaj. 

Dobrej kultury Cię też nauczyli pionku.

Takimi tekstami to sobie możesz zabłysnąć tam w twojej kamienicy do swoich patologicznych prawilnych mordek okularniku.

EOT .

Opublikowano

Dzieciaki z e-fajkami?! WTF? Przecież to gówno jest trujące. Serio, jest zdrowsze od zwykłych papierosów, ale e-papierosy miały przecież być alternatywą dla osób pracujących które chcą rzucić palenie a nie dla pieprzonych małolatów o.O 

Ja bym poszedł z tym do dyrka, bo o ile e-papierosy są w miarę zdrowe dla osób dorosłych to nie ma dowodów na to, że nie szkodzą osobom młodszym (rozwijającym się. Podobnie jak Marihuana). 

I jeszcze przez takich szczeniaków pojawi się jakis paragrafik na e-papierosy, no ja pierdole. 

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Ogólnie wszystkie dzieci (czyt. podst i gim) mają taką zjebaną manie żeby się popisywać na prawo i lewo.

No trochę przesadziłeś z tym wszystkie, ponieważ sam uczęszczam do 6klasy i jeszcze jakiejś takiej mani wielkiej nie miałem, choć u większości dzieciaków tak jest. Przykładem może być u mnie taki chłopak, dostał telefon (Samsung Galaxy S3) i od tej pory nosi go i chwali się nim jakby to było nie wiadomo co, choć jest tego +, bo na matmie wyciąga i rozwiązania zadań daje, a na przerwie można sobie pograć. Jestem ciekawy kiedy mu ktoś ukradnie ten telefon xD. Co do tego grobu, u nas w klasie jest taki fanclub Kwiatkowskiego i One Erection. Połowa tych przypałowych dziewczyn mówi non stop, że ten, ten albo ten gwiazdor jest ich mężem, słucha tego non stop, a najlepsze jest to, że ta grupa ma jedne z najsłabszych ocen w klasie.

Trochę odbiegliśmy od tematu tych debili z e-fajami, więc dodam, że moim zdaniem powinni je zakazać dla osób poniżej 15lat. I podczas kupna taka osoba powinna pokazać legitymacje szkolną (gimnazjalną) z 2 stęplami. Oczywiście jeśli chodzi o kupno przez internet to na to nie da rady zabronić kupna takiemu dziecku (mówiąc dziecku w całym temacie mam na myśli takiego debila).

Opublikowano

No trochę przesadziłeś z tym wszystkie, ponieważ sam uczęszczam do 6klasy i jeszcze jakiejś takiej mani wielkiej nie miałem, choć u większości dzieciaków tak jest.

No tak, trochę przesadziłem. Zapomniałem że są jeszcze normalni ludzie :D

Trochę odbiegliśmy od tematu tych debili z e-fajami, więc dodam, że moim zdaniem powinni je zakazać dla osób poniżej 15lat. I podczas kupna taka osoba powinna pokazać legitymacje szkolną (gimnazjalną) z 2 stęplami. Oczywiście jeśli chodzi o kupno przez internet to na to nie da rady zabronić kupna takiemu dziecku (mówiąc dziecku w całym temacie mam na myśli takiego debila).

Ja mam nieco inne zdanie w tym temacie. Nie od 15 tylko od 18lat. Jest w tym nikotyna tak samo jak w normalnych fajkach więc prawo powinno wyglądać tak samo w obu wypadkach :)

No a w szkołach na wywiadówce powinni powiedzieć rodzicom że dzieci nosza to gówno do szkoły i żeby coś z tym zrobili. Sądzę że spora część rodziców nie byłaby szczęśliwa gdyby w plecaku ich dziecka była e-fajka.

Dostałby taki gówniarz po dupie że tak już to określę i może by się oduczył :)

HBV27j.png

Opublikowano

W liceum się to kończy, to dotyka tylko podstawówki i gimnazja. 

Liceum - jarasz? Tradycyjnie. Albo zwyczajnie nie ruszasz żadnych ;)

Przynajmniej tak jest w mojej szkole.

.

Opublikowano

wtf jak moze wygladac dziecko 10 letnie z e papierosem xD nie moge

u mnie nikt nie palil w tym wieku niczego, chyba ze sporadycznie ;/, wszystko sie zaczelo w 6 ale wyjebane, epapieros malo szkodliwy (chyba ze zaprowadzi do nalogu) wiec niech robia co chca

Opublikowano

moim zdaniem wydawanie na papierosy lub też e-papierosy to strata pieniędzy i niszczenie organizmu są lepsze rozrywki niż wdychanie dymu a co do dzieciaków z e-papierosami to jest śmieszne ale z drugiej strony sami rodzice im pewnie pozwalają albo też zamiast wydać na bułke czy też na coś to kumulują to i kupują proste? za razem zabawne

Arcymistrz
Opublikowano

Każdy odbiera to inaczej. 

W szkole średniej również są osoby, które plują tym dymem "swagując" zapachem. Mi to nie przeszkadza, nie są natrętni, ale niestety ludzie w podstawówce, którzy to palą, to właśnie w chęci zaistnienia przed kolegami.

Jeśli natomiast po prostu paliliby to w ilościach w jakich mieliby palić normalne papierosy, to powinni robić to standardowo, a nie w szkole z racji "bo mogę". 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...