Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera metin2 i dwa pytanka do experta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tworzyłem kiedyś serwery metin2 na hamachi ale nie byłem świadom programów jakich używam:
-w kliencie to co sie znajduje to jest to co widzimy w grze, np ilość deffa w tarczy itp to wiem, ale nie wiem co robi tak na prawde filezilla i navicat? filezilla wchodzi w pliki serwerowe i je edytuje?? z gory dzieki ( i niech nikt nie tłumaczy " łaczy sie z serwerem ftp" tylko tak na chłopski rozum ;)

Opublikowano

Dużo się dowiedziałem, czytaj to co się piszę, na wikipedi to ja też umiem czytać. Z czym łaczy się filzilla? z plikami serwerowymi?? i dodaje tam np szkielety itemow mapy, bazowe rzeczy? a w navicacie sie edytuje ich wartosci??, bo jakbyś tak wytłumaczył to bym wiedział.

Opublikowano

Dużo się dowiedziałem, czytaj to co się piszę, na wikipedi to ja też umiem czytać. Z czym łaczy się filzilla? z plikami serwerowymi?? i dodaje tam np szkielety itemow mapy, bazowe rzeczy? a w navicacie sie edytuje ich wartosci??, bo jakbyś tak wytłumaczył to bym wiedział.

...ok

MySQL dodajesz nowe itemy, edytujesz istniejące itemy, moby, i wiele innych rzeczy, których pewnie nie zrobisz.

Filezilla łączy się z systemem, nie plikami serwerowymi.

Opublikowano

To to co wrzucamy do filezilli to wrzucamy do systemu? nie ma to sensu.

Tak samo działa Windows... Nie potrzebujemy programu do łączenia  FTP, aby wejść do plików systemowych. Żeby wejść do serwera dedykowanego potrzebujemy program.

Opublikowano

No ok dzieki za odpowiedzi, ale takie coś to rozumiem, ale wiesz o co mi chodziło. Jak mamy filezille to tam są cztery okna, dwa po lewo dwa po prawo, po lewo jest nasz dysk twardy po prawo jest serwer zdalny, ale w znaczeniu słowa serwer zdalny  co mamy na myśli? np przesyłamy pliki z dysku do np, folderu var, etc albo root to gdzie te pliki są tak na prawde przesyłane? przepraszam że tak mądzę ale chu* mnie strzeli jak sie nie dowiem, a nie jestem w takich rzeczach kumaty ;) w przypadku stron inter. to jest mniej skomplikowane, bo przesyłamy do serwerowni ze swojego dysku, a w serwerze metin2 z kompa gdzie przesyłamy?

dobra chu*, tu by musiał być ktoś kto się zna na tym od strony tech, bo tłumaczenie w msqul daje sie gm itemy i inne pierdoly to ja wiem a ze w ftp cos innego to tez wiem, ale chciałem sie zagłebić troche od strony technicznej, dobra dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

No ok dzieki za odpowiedzi, ale takie coś to rozumiem, ale wiesz o co mi chodziło. Jak mamy filezille to tam są cztery okna, dwa po lewo dwa po prawo, po lewo jest nasz dysk twardy po prawo jest serwer zdalny, ale w znaczeniu słowa serwer zdalny co mamy na myśli? np przesyłamy pliki z dysku do np, folderu var, etc albo root to gdzie te pliki są tak na prawde przesyłane? przepraszam że tak mądzę ale chu* mnie strzeli jak sie nie dowiem, a nie jestem w takich rzeczach kumaty ;) w przypadku stron inter. to jest mniej skomplikowane, bo przesyłamy do serwerowni ze swojego dysku, a w serwerze metin2 z kompa gdzie przesyłamy?

dobra chu*, tu by musiał być ktoś kto się zna na tym od strony tech, bo tłumaczenie w msqul daje sie gm itemy i inne pierdoly to ja wiem a ze w ftp cos innego to tez wiem, ale chciałem sie zagłebić troche od strony technicznej, dobra dzieki za odpowiedzi

Serwer zdalny, jest to vps badz dedyk w innym polozeniu. Moze byc w Francji, a ty uzywasz go poprzez Internet na odległość. Programy, które wykorzystuja ftp to najzwyczajniej laczysz się z dyskiem twardym maszyny. Mozesz przechowywac tam swoje dane lub pliki sf metin2. Protokół 22 ssh, takie cos wykorzystuje np. Program putty, laczysz sie również z maszyna, ktora byla wypisana wyzej i Sterujesz nia tak samo jak sterujesz komputer w domu. To taki komputer na odległość :) MySQL jest to baza danych, która przechowuje wszystkie dane np. Postaci, itemow, gm'ow, bronie w sklepach, exp, drop yang, pz, deff, atak mobow itd. Bazę danych wykorzystują np. Banki, ktore maja zapisane twoje dane jak id, imię, nazwisko, telefon, ilosc przelewow, historia przelewow itd.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...