Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, tym razem zabrałem się za tworzenie skryptu na cuboidy, a że nie mam chęci go publikować to chociaż wstawiam filmik co by się ktoś nim pocieszył.

Hejty mile widziane!

Masz pomysł na skrypt do minecrafta? Pisz na PW!

417711489342956987022.png

Opublikowano

niedługo wydasz essentials w skrypt permission i pluginów nie będzie a sorka będzie tylko plugin związany z skirpt :D

Ale filmik spoko taki dla drugiego zabezpieczenia przez modem który ma 12 lat :)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@TheMadMan9512

Idź się uczyć javy, bo się marnujesz. ;_;

Genialne zastosowanie skrypta, wiele osób powie "to tak się da?"... w tym ja. o.O

Gratulacje pomysłu, lecz tak czy siak... jesteś jedyną osobą w dziale, która coś potrafi w skrypcie. ;)

Opublikowano

@TheMadMan9512

Idź się uczyć javy, bo się marnujesz. ;_;

Genialne zastosowanie skrypta, wiele osób powie "to tak się da?"... w tym ja. o.O

Gratulacje pomysłu, lecz tak czy siak... jesteś jedyną osobą w dziale, która coś potrafi w skrypcie. ;)

@

I to niestety mnie dołuje. Jestem soł alołn ._.

Co do javy to naprawdę nie mam na to głowy, jakieś listenery, packety, afmoafn74oamfm5owfa52mofafso234fmosf. Brak chęci, mam zbyt zeskryptyzowany mózg.

Pisząc w Skript mogę uporządkować wszystko jak tylko mi się podoba i jakoś to wygląda.

W javie wszystko jest porozpie*dalane po kątach, a ja mam bardzo prostolinijne myślenie i skutkiem tego jest oczywiście "co, ale przecież to tutaj było! Wtf gdzie to się podziało?!" xD

Czyli podsumowując, pouczę się jak java stanie się prostsza albo nabiorę poważnych chęci do nauki, bo póki co jestem totalny rozwalony pod tym względem.

Opublikowano

Gratuluje Ci napisania takiego zejebia**czego skryptu, ale przecież da sie to zrobić wg  :) Mam dla cb takie małe zadanko ;) Może skrypt na deszcz itemów :) Co do skryptu jest zabezpieczenie żeby nie dało sie pistone przesuwać itemów na cuboida ? 

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

Gratuluje Ci napisania takiego zejebia**czego skryptu, ale przecież da sie to zrobić wg  :) Mam dla cb takie małe zadanko ;) Może skrypt na deszcz itemów :) Co do skryptu jest zabezpieczenie żeby nie dało sie pistone przesuwać itemów na cuboida ? 

Co do zabezpieczeń - wszystko da się zrobić, ale nie potrzebne mi to więc nie robię, a skryptu nie opublikuję.

Po co jak można w WG.. Tyle że skryptem możesz cuboid stworzyć jedynie dając graczowi persmiję, co jest wadliwe jeśli nagle ci się scrashuje serwer.

Specjalnie zrobiłem to w skrypcie żebym mógł łatwo to dopasować do reszty swoich pomysłów.

Skrypt na deszcz itemów? Niby mógłbym zrobić, ale po co jak to jest kilka linijek - wyśmialiby mnie (no i tylko da się zrobić przez skript+, a te cuboidy działają bez żadnych dodatków).

Opublikowano

Widzę że zrobienie czegoś takiego to dla was wyczyn ? 

Tutaj macie kod napisałem to w jakieś 30 min ...

http://pastebin.com/N2wD0Puh

Jeżeli chcecie to mogę tam dodać:

//undo

/rg define

/rg remove

/rg addowner itp...

Skript jest banalny i to co da się w nim zrobić także. Jeżeli chcesz pogratulować pomysłu to idź go jego twórcy a nie kogoś kto po prostu przerabia plugin na skrypt... Ja nie hejtuje tego co robisz tylko nie rozumiem zbytnio entuzjazmu ludzi którzy przeglądają ten temat ... Poza tym jak już coś wstawiasz to podziel się tym z innymi. Wiem że wtedy będzie dużo ludzi którzy będą po prostu podszywać się pod twórców ale weź pod uwagę to że to ty możesz być zapamiętany jako twórca np dzikoysk twórca UC zastał zapamiętany i z tego co wiem gdzieś w środku kody ma zabezpieczenie dotyczące autorstwa. To tyle z mojej strony

Opublikowano

@@Drahonix
Nie rozumiem, podałeś skrypt na taki okrojony World Edit (poza tym lepsza i pełna wersja jest na dev.bukkit.org), a co to ma wspólnego z moim tematem?

Ja tu się chwalę stworzeniem systemu ala World Guard do moich skryptów. WG, WE, jest różnica prawda? Poza tym nie rozumiem też dlaczego miałbym to opublikować, fejm mi niepotrzebny bo i tak dział minecraft to takie ciut większe przedszkole, a ja dzieci nie znoszę. Skrypty piszę bo piszę, jak mam się czymś podzielić to tworzę temat w "Minecraft - Zarządzanie serwerem". Do tego nie widziałem jeszcze na żadnym forum skryptu na World Guard (2 zmienne na jeden cuboid! #szok #podryw #na #skryptera #SŁEG) i dlatego też pochwaliłem się nim na filmie.

Problem? icon_smile.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Dix'u

To, że nikt nie opublikował, pokazał tego co umie nie znaczy, że w dziale nie ma nikogo kto coś (WIĘCEJ) potrafi w skripcie ;) To, że on pokazuje co potrafi to fajnie, ale da się zrobić więcej, lepiej. Nie chwaląc się napisałem skrypt na coś w rodzaju aren z gladiatorami (w tym cuboidy!), dziesięć leveli postaci, 2 klasy, każdy wyższy level postaci kosztuje odpowiednio więcej hajsu, po ulepszeniu leveli można ulepszać poszczególne umiejętności punktami zdobytymi podczas walk. Oczywiście nie będę go publikował, z tych samych powodów co MadMan.

@top

Skrypt taki krótki bardzo, mało rozbudowany, nawet nie można ustawić nazwy cuboida, poprzedni się kasuje? Brak expanda, robi się na całą głębokość. Bardziej jako alternatywa wg dla serwerów prywatnych dla 2 kolegów niż zastępca w cuboidach ;) Poza tym przetrzymywanie tego w zmiennych obciąża ;p

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...