Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań przed rozpoczęciem serii poradników

Gość henb

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką formę poradników preferujesz?

• Tekst + obrazki
      11
    • Video
      11
  2. 2. Co chcesz zobaczyć w poradnikach?

• Voxele - klonowanie minecrafta itp.
      8
    • Roguelike
      2
    • Platformówki 2D
      6
    • Coś co zaproponujesz
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Z racji tego, że przygotowałem materiały na coś więcej niż mini tutoriale, proszę Was (o ile jesteście zainteresowani) o zaznaczenie w jaki sposób wolicie przerabiać jakiś materiał. Film czy tekst z obrazkami? Dodatkowo, co chcielibyście zobaczyć?

Dzięki za odpowiedzi i pozdrówka!

ewentualne propozycje podajcie w tym temacie

Opublikowano

Głos oddałem na "coś co zaproponujesz" czyli może jakieś RPG, gdzie można by było tworzyć dialogi etc. Może być kamera FPS lub TPS.

Opublikowano

Mnie osobiście lepiej się uczy z tekstu niż filmów, ponieważ jest on lepiej opracowany niż kwestie mówione.

Poradnik będzie z Unity czy z innych technologii?

Opublikowano

Wiadomo - wszystko ma swoje zady i walety. Tekst nie narzuca Ci tempa w którym to robisz i możesz wrócić do konkretnego momentu bez szukania tego na filmie. Na filmie widać jak coś w teorii zadziała. Poradnik będzie w Unity.

Opublikowano

Wiadomo - wszystko ma swoje zady i walety. Tekst nie narzuca Ci tempa w którym to robisz i możesz wrócić do konkretnego momentu bez szukania tego na filmie. Na filmie widać jak coś w teorii zadziała. Poradnik będzie w Unity.

Może po każdej części poradnika będziesz dodawał DL do projektu? :D

Opublikowano

Postaram się jak najdokładniej komentować skrypty, które wrzucę do pobrania. Reszta assetów to różne creative commons do których dam linki.

Opublikowano

Myślę, że te kilka dni wystarczyło żeby każdy zainteresowany mógł oddać swój głos. Lud zadecydował: Video + minecraft. Dziękuję wszystkim za oddany głos i moderatora proszę o zamknięcie tematu.

Edit: Jednak remis co do video vs tekst. Na sam początek zrobię obrazki + tekst.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...