Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czyszczenie Komputera

ConFesj0

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam mały błahy problem, lecz nie wiem jak go rozwiązać.. całę życie jechałem na XP'ku, potem od razu na win8, a obecnie mam Win7. i na Ósemce bez problemu robiłem Ustawienia > czysczenie systemu  i po godzince komputer jak nowy. Szukałem tej opcji w 7 i nie mogę znaleźć . Chodzi mi tylko o to by przywrócić ustawienia fabryczne i można by przy okazji usunąć wszystkie dane by laptop był jak nowy. Jakieś wskazówki.. ? Wybaczcie jestem zielony

Sygna By Me :p

xx.jpg

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows 7 nie dysponuje takim narzędziem. 

W prawdzie istnieje opcja przywracania systemu, ale o ile sam punktu przywracania nie zrobiłeś po instalacji to teraz takiego nie będzie, ponieważ się one nadpisują.

Jak chcesz czysty system musisz po prostu go zainstalować od nowa. Po instalacji wykonaj kopię zapasową partycji, lub systemu narzędziem Clonezilla.

Wtedy po jakimś tam czasie będziesz mógł sobie przywrócić system taki jaki był zaraz po instalacji.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...