Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska wersja językowa gry, a angielska - którą wybrać?

JamJestJogurt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Z powodu dlugich wakacji postanowilem zaczac grac w ta gre. Na razie nie wiem o niej prawie nic ale mam prawie sciagnieta wersje , lecz angielska. I tu moje pytanie czy lepiej grac na polskiej czy angielskiej? Jeśli tak to jak moge zmienic angielska na polska ?

pozdrawaim i sory za glupi nick na tym forum :)

Opublikowano

Osobiście wolę angielską wersję językową ponieważ gram na serwerze UK w międzynarodowej, głównie anglojęzycznej grupie. Korzystanie z PL nazw jak "Kamienie Uszlachetniające" uniemożliwiłoby mi porozumienie się z 99% serwera (nie wspominając o legionie). Gdybym napisał "flux" powinni mnie zrozumieć wszyscy, a przynajmniej ludzie warci uwagi.

Z którą wersją lepiej grać? Jeśli Twój angielski jest na poziomie przynajmniej "Kali jeść, Kali być" i chcesz się może czegoś nauczyć albo próbować rozmawiać z ludźmi to moim zdaniem lepsza by była ang wersja - możesz iść na wszystkie serwery UK. Dodatkowo jeśli czegoś nie będziesz kojarzyć, jakiegoś questa to wpisujesz w wyszukiwarce "aion [nazwa questa]" i patrzysz na pełen poradnik z screenami. Jeśli jednak nie masz w sobie wystarczająco dużo siły czy chęci by próbować się bawić po angielsku to pozostaje PL wersja językowa i serwer Barus. Może dla nowych graczy, którzy pierwszy raz widzą AIONa PL wersja jest lepsza i bardziej zrozumiała.. Nie wiem.

Wersję językową gry możesz zmienić w ustawieniach białego launchera (gdzie Ci się pobiera gra itd), w prawym górnym rogu. Musisz jednak pobrać całą paczkę językową, która to waży koło.. Nie wiem, 2-3 GB.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak, przygodę z Aionem zaczęłam na angielskich serwach nawet z minimalną znajomością języka da się przeżyć (od czego masz wujka tłumacza :p) powstał polski serv no i wiadomo śmiech na sali jak ci co przeszli zobaczyli te nazwy po polsku :) ale duża grupa graczy z rożnych powodów przeszła na pl serv i obcykani angielskimi nazwami graja nadal w angielską wersję dlatego żeby cokolwiek zrozumieć lepiej na czas wspólnych rozgrywek włączać ang a na samotne eskapady wybrać polska ;)

Wybierasz tak j/w napisał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...