Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopiowanie .minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chłopaki,

mam problem z moim kodem

Dim appdata As String = GetFolderPath(SpecialFolder.ApplicationData)
        Dim user As String = GetFolderPath(SpecialFolder.UserProfile)

'Pytanie o wykonanie Backupu
            If MsgBox("Chcesz wykonac Backup Minecraft?", vbQuestion + vbYesNo) = vbYes Then

'Tworzenie folderu z Backupem
            Directory.CreateDirectory(user & "\AppData\Roaming\BackupMinecraft")

'Kopiowanie .minecraft do BackupMinecraft
            My.Computer.FileSystem.CopyDirectory(user & "\AppData\Roaming\.minecraft\", user & "\AppData\Roaming\BackupMinecraft")
            MsgBox("Utworzono folder z Backupem w sciezce: " & user & "\AppData\Roaming\BackupMinecraft")

mianowicie przy debugingu wywala mi taki blad:

"An unhandled exception of type 'System.IO.IOException' occurred in Microsoft.VisualBasic.dll

Additional information: Nie można wykonać operacji na niektórych plikach i katalogach. Zobacz właściwość Data wyjątku, aby uzyskać więcej informacji."

Zauważyłem, że chodzi o kopiowanie folderu .minecraft. Podstawiłem sobie inne foldery i normalnie kopiuje. Chodzi o to, że przed nazwa "minecraft" jest "."

Wiecie może jak rozwiązać ten błąd?

Już sobie poradziłem (My.Computer.FileSystem.CopyDirectory(user & "\AppData\Roaming\.minecraft\", user & "\AppData\Roaming\BackupMinecraft", True)***

Do zamknięcia

Pamieć to funkcja emocji ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...