Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar jest silny?

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. ostatnio w grach diamentów/challengerów na stronie głównej w co drugim meczu jest rengar, co mnie zastanawia.

ja miałem rengara, ale po reworku go wymienilem na aatroxa. (żałuje)

przed reworkiem wydawał mi się słaby... zazwyczaj przegrywałem linie, pozniej nawet jeśli ją wygrałem to w tf'ie rzuciłem sie na adc, ledwo go zabiłem i padłem... wiec postanowiłem go wymienić.

ale.. ostatnio sporo ludzi nim gra. na początku sobie myślałem "wydali nową skórke do niego, to pewnie dlatego"

dzisiaj oglądałem stream nervariena, ktoś z czatu zapytał się jakiego champa mainować na topie - ten odpowiedział "rengara".

sam grałem niedawno rumblem na rengara. sami wiecie, że rumble teraz ciśnie większość toperów, ale w tym wypadku to rengar mnie cisnął. możecie mówić, że nie umiem grać, ale dla mnie to rengar właśnie jest mocny. 

ale chciałbym poznać wasze opinie. 

tl;dr

1. czy rengar jest mocny i opłaca się go kupować?
2. jakieś opinie, co jest w nim takiego dobrego czego nie było w starym rengarze.
3. rengar top czy jungle?

z góry dzieki 

Opublikowano

1. Jak każdą postać opłaca się go kupić. Postać jest trochę zbalansowana, więc albo będzie za silny, albo będzie słaby.

2. Ult jak najbardziej przydatny do ucieczek czy w teamfightach(wbijasz się w adc i niszczysz go w 1 sec). Nie porównam do starego rengara, bo go nie mam.

3. I to i to, ale częściej widzę go na topie.

Opublikowano

Oczywiście że jest silny, popatrz na wysokim elo co robią z nim pro gracze, praktycznie sami wygrywają grę. Jednakże postać niestety nie jest łatwa i opiera się na skomplikowanych mechanikach związanych z jego pasywką więc zanim go ogarniesz to troszkę potrwa, ale jak najbardziej warto.

Opublikowano

Jest nadal silny, ale trzeba go ogarnąć. Jeśli nie wiesz jak działa jego pasywka to będziesz tylko padał i padał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...