Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak obliczyc ile komputer będzie pobierał prądu + w jakie gry pogram na moim sprzecie

navendoston

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wraz z mpcforumowiczami i kilkoma znajomymi udalo mi sie zlozyc taki komputer w budzecie do 2.5 k zł :

- procesor intel core i5 4570 3.2 gHz - 3.8 gHz z turbo 

- karta graficzna Radeon R9 270x (glownie pod bf4 i bf3)

- płyta główna Gigabyte GA-Z87-HD3

- Dysk ssd ocz vector 150 120 gb

- 2x4 gb ramu crucial 1600mHz

- do tego stary procesor pod sata 2 (tylko do trzymania syfu, nie zalezy mi na jego szybkosci, w gry ktore aktualnie bede gral bede trzymal na ssd , taki mam chytry plan)

Jak mam obliczyc , ile pradu bedzie ciągnął  ten komputer, gdyż w tym momencie mam 450 w , nie potrafie powiedzieć jakiej firmy , wiem , że dobrej . Około rok temu stara karta graficzna sie spaliła i musialem zmienic na około 2x slabszego gt 520 , ale z tamtym radziła sobie spokojnie przez 4 lata.

Chciałbym wiedzieć, czy przy dużym obciążeniu w nowych grach, w czasie gdy procesor podkreci sie do 3.8 gHz poprzez turbo boost , a wszystko bedzie sie mocno grzalo te 450 w wystarczy i komputer sie nie będzie wyłączał. Chcę to wiedzieć , ponieważ w tym tygodniu zamawiam komputer, a tyle mi juz w tym pomogliście , że chyba możecie ostatnie prośby spełnić :D.

Drugim pytaniem jest jakie gry pójdą mi na sprzęcie up , w grafice 1280x720.

chciałbym wyciągnąć high/ultra we wszystkich grach, możecie mi opisac kilka gier ,które właśnie wam przychodzą do głowy . (chciałbym bf4, cod ghosts, titanfall, thief , bf3 i starsze cody)

Oczywiście drugie pytanie dla tych, którzy mają o tym pojęcie i mieli / mają podobny sprzęt

Z góry dzięki. Tym razem was nagrodzę lajkami, wcześniej jakoś zapominałem.

@Edit

Popelnilem 2 duzo znaczace bledy - model ramu to crucial , i ma 1600mhz. 

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Zestaw jest bez sensu, więc podaj budżet na całość.

450W mogłoby być na styk.

do tego stary procesor pod sata 2

Chyba dysk.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

mam obudowe, chodzilo o dysk. Zlozylbym taki zestaw jak twoj, ale moimi planami na przyszlosc jest dolozenie drugiej karty graficznej . Myslalem ze wtedy bym kupil zasilacz. Ale jak da rade na styk, to chyba nie bedzie problemu  ? Co z grami . Ta plyta co podales nie wyglada na wysoka polke, tylko na cos, do czego chce wpakowac cos mocnego i myslec ze bedzie bajkowo na dlugo.

@Edit

Mam obudowe pod ATX

@Edit2

W temacie nie prosilem o pomoc w zmianie sprzetu, wiec chcialbym odpowiedz tylko na 2 pytanie.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Okej, dzieki. Mozna zamknac :D

Zeby Kiclaw sie nie obrazil jeszcze dodam - Jak komputer bedzie padac kupie druga karte graficzna, wiec sie nie martw o zywot mojego pc

1385975953-U914647.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...