Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ad nidalee

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest sens robić nidale pod ad i na topie ? Kilka razy ją widziałem no i... Całkiem ładnie. Niby tylko Q na panterze, ale jaki duży dmg o.O Ktoś się wypowie ?

Opublikowano

Niby tak, nie najgorzej. Ale Q na pumie masz 

a) od 6lvl

b ) z bliska                     (emotikonka się robiła ;f)

a na AP możesz pokować enemy i adc zdjąć nawet pół HP.

AP jest lepsze według mnie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Grałeś z kolegą, próbował, według mnie bardzo słaba. Dmg nie ma duży, praktyczne w ogóle. Powiem Ci szczerze, zanim zadasz jakiś damage Nidą pod AD, ktoś już Cię zdąży zdjąć, więc nie opłaca kompletnie się jej tak budować.

Wiem, ludzie próbują, budują ją tak, jednak nie jest to najlepszy pomysł.

Opublikowano

Kiedys sie robilo nidalke pod offtanka 3force jakis ad item i reszta tank ale wtedy na pumie dostawala resy teraz chyba tylko ap sie oplaca.

Opublikowano

Za czasów s3 to był mój main na topie ;) (platyna) do 6 farmisz i pokujesz z aa i na 6 zaczynasz grac agresywnie, moim zdaniem jest ona jak najbardziej sensowna i efektowna

Opublikowano

Nidalee pod offtanka jest bardzo dobra. Oczywiście musi wpasować się pod kompozycje teamu. Grałem niejednokrotnie nią i spokojnie wygrywa między innymi z jaxem jednym z najsilniejszych w dzisiejszej mecie.

Opublikowano

@up i gdzie ma niby iść Jax? Jebiesz ander 30lvlem typie. A tutaj tacy się nie powinni wypowiadać.

Nie bo

Puma od 6

Jeden skil pod ad

Brak skilli defensywnych, heala nie liczne bo nic nie leczy pod ad

Pod AP wszystko więcej bije oprócz q,

Opublikowano

jest.... smieszna z gauntletem czy 3forcem

jest grywalna, na topie mozna latwo wygrac, ale w late nie pozostaje nic innego jak spilt push czy assasynowanie adc z krzakow ;-;

Opublikowano

Pogubiłem się w chuj xDDD (bonus bgc na łazarskim rejonie etc.. :P )  Chyba muszę ją sam spróbować ;3 No ale jak tak patrzałem na te high elo to dość często nią grają i wychodzą z ładnymi statami. A może by tak zrobić hybryde ? Tons of dmg w sumie. Dobry heal, z dzidy też ładnie będzie poukować, a i Q na panterce się nada... Też trzeba kiedyś rozkminić. Całkiem ciekawa postać ta nidalee :D Btw. 3force chyba lepszy był by na nią niż gauntlet ?

Opublikowano

Btw. 3force chyba lepszy był by na nią niż gauntlet ?

To już zależy na co grasz...

Niedługo ma dostać nerf'a na ludzką postać i buff'a na panterke, także witam Bruiser Nidalee, dodatkowo polecam ogarnąć ją na top'a, bo będzie grana bardzo często na Stream'ach i w wyższych Dywizjach. 

h6IduA1.png

Opublikowano

Czasy niddale pod AD były w sezonie trzecim. Grywalna jest, jednak nie tak bardzo jak wtedy, tylko dlatego że dużo postaci może ją bardzo łatwo zniszczyć. 

2e30al1.jpg

Opublikowano

@up i gdzie ma niby iść Jax? Jebiesz ander 30lvlem typie. A tutaj tacy się nie powinni wypowiadać.

Nie bo

Puma od 6

Jeden skil pod ad

Brak skilli defensywnych, heala nie liczne bo nic nie leczy pod ad

Pod AP wszystko więcej bije oprócz q,

chodzi o to że nidalee kontruje jaxa "typie". W 100% mam większą wiedzę na temat tej gry od ciebie więc takie komentarze sobie pozostaw dla siebie.
Opublikowano

Nidalke czekają jakieś zmiany (lub już je dostała) odnośnie przeliczników przez co pod AD jest o wiele mniej użyteczna niż była. Ogólnie na topie jest ok bo ma fajny escape i ciężko toto w ogóle zgankować a w 1v1 ma dobry sustain przez swojego heala (który z kolei bez AP leczy mało) Z dzidy w tf i tak trochę bije, fajnie się gra z ice gauntlet. Jak masz carrować gry samemu to lepiej grać AP mid nidalee bo w tej roli sprawdza się najlepiej, ale na topa też się nadaje, ciekawie się gra i kontruje parę postaci (lub bardzo je denerwuje). Są ludzie, którzy przed patchami grali tylko AD nidalee i po patchach dalej nią grają, więc na pewno jest to możliwe, pytanie czy opłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...