Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się wyłącza podczas gry.

Harajuku

Pytanie

Opublikowano

Hej,

wczoraj skręciłem sobie komputer, działał bez zarzutów, grałem sobie kilka meczyków w LoL'a i wszystko było dobrze nic się nie działo. Pobrałem WoW'a i TERE i mam problem, grając w WoW'a po kilkunastu minutach gra się wyłączyła i wyrzuciło mnie na pulpit, następnie gdy włączyłem grę,  po kilkunastu minutach gra się zacięła, pokazał się niebieski ekran z jakimiś liczbami i literkami na 2-3 sekundy i komputer się zrestartował, to samo mam z TERĄ, nie wiem czemu tak się dzieje. Nie mam podkręconego procka, tylko pamięć RAM (nowa ma 2 dni), ja jej nie podkręcałem tylko znajomy (informatyk), mówił że podkręcił na tyle ile to RAM może być podkręcone. Jakieś pomysły dlaczego może się tak dziać. Mam nadzieje że to dobry dział :D

@Edit

Dodam, że komputer resetuje się tylko podczas gry.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź, czy kręci Ci się wentylator na procesorze, a jak się znowu wyłączy, to zobacz, czy radiator jest gorący, tylko ostrożnie, żebyś się nie popiekł. :P

Kolejna sprawa ile lat ma ten komputer i jaki ma procesor i chłodzenie na nim?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pobierz program occt/prime95, obciąż którymś z nich procesor i sprawdź po kilku nastu minutach temperaturę procesora. Po za napisz dokładną specyfikację komputera.

Prócz tego możesz zresetować bios by wszystkie ustawienia powróciły do fabrycznych. Tak jak pamięć której podkręcanie nie daje praktycznie nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...