Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Yasuo

Doredh

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Zed mainuje go i jak gram na Yasuo to zawsze wygrywam, na ogarnietego zeda nie ma szans, musisz pamietac ze zed wymaga umiejetnosci a Yasuo to latwy champ ;) W skrocie

yasuo- latwy na ogarnietego enemy nie ma szans

zed-wymasterowany niszczy nie ma na niego kontry

Opublikowano

Na Zeda nie ma kontry? A co jak będziesz grał na ogarniętą Kayle, zje Cię coś o tym wiem. Z tych dwóch brałbym Zeda, chyba że grasz z jakimś kolegą, który będzie grał na jungli np : Malaphitem wtedy miazga Yasuo :D Oba chamoy wymagają wprawy, ale Zed na pewno trudniejszy :D

battles,proportional,340,200,a28e3cd5e1c

Opublikowano

Dobry Zed je Kayle jak chce. Poza tym, mam obydwie postacie i obydwie są naprawdę dobrymi AD Miderami.

Jeżeli zaczynasz - Yasuo, bo łatwiejszy, mobilniejszy. A jeżeli już trochę grasz, to Zed, bardziej odpłaca za dobrą grę.

A co do gry na Kayle. Ult Zeda - 3 sekundy, a Kayle 2. Wystarczy myśleć.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Specjalista
Opublikowano

Na Zeda nie ma kontry? A co jak będziesz grał na ogarniętą Kayle, zje Cię coś o tym wiem. Z tych dwóch brałbym Zeda, chyba że grasz z jakimś kolegą, który będzie grał na jungli np : Malaphitem wtedy miazga Yasuo :D Oba chamoy wymagają wprawy, ale Zed na pewno trudniejszy :D

Zed nie ma kontry juz gdzies to pisalem przed 6 latwo kayle zabic a po 6 wymagana jest wprawa bo masz tylko 1sek na zadanie obrazen ;) ®

Co do tematu to polecam typa Azoh uczy gry zedem jak kontrowac ult kayle zhonye

Opublikowano

Zhonya czy ulti kayle to żadna kontra na zeda.

Wbijasz się z ulta w kayle ona ultuje ty przed nią w i wracasz do cienia z ulta, czekasz potem wracasz do cienia w i zabijasz. To samo jeśli chodzi o zhonye.

Opublikowano

Yasuo

Jak dla mnie jest po prostu lepszy, zed jest w stanie zburstować tylko jedną postać i uciec, natomiast mechanika Yasuo jest bardziej rozwinięta.

Opublikowano

Zedem sie nie oplaca bo kontruje go zbyt wiele czynnikow, te najlepsze to ult kayle, zhonyia, qss. Nie mowcie ze kayle go nie kontruje bo tu nie chodzi o wygranie linii (bo zed wygra)tylko o cala gre. Kayle wyklucza ulti zeda, gdyz jak on na kogos ultuje to wtedy kayle rzuca ulta. Ja bym wzial yasuo. Tylko ze dla mnie nie prawda jest ze yasuo jest latwiejszy, zedem zagralem kilka gier i go ogarniam a yasuo kilkanascie i nie umiem nim grac xD

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Zed:

-doskok

-dash

-mobilny

-mechanizm escape

-burst

-% do AD

-wysoki DMG

-łatwo się nim nafarmić

Specjalista
Opublikowano

Zedem sie nie oplaca bo kontruje go zbyt wiele czynnikow, te najlepsze to ult kayle, zhonyia, qss. Nie mowcie ze kayle go nie kontruje bo tu nie chodzi o wygranie linii (bo zed wygra)tylko o cala gre. Kayle wyklucza ulti zeda, gdyz jak on na kogos ultuje to wtedy kayle rzuca ulta. Ja bym wzial yasuo. Tylko ze dla mnie nie prawda jest ze yasuo jest latwiejszy, zedem zagralem kilka gier i go ogarniam a yasuo kilkanascie i nie umiem nim grac xD

Widać że jednak nie ogarnąles zeda ult kayle trwa 2sek a zeda 3 masz 1 sek na zadanie dmg
Opublikowano
IMO Zed

Plusy:
- energia zamiast many
- potrafi zadać bardzo duże obrażenia w krótkim czasie
- posiada escape skill
- umiejętność Q umożliwia harassowanie przeciwnika na odległość "za darmo" (zużywa się tylko szybko odnawialną energię)
- dobry pusher
- ciekawy system umiejętności umożliwiający Zedowi na klonowanie się

Minusy:
- dosyć trudny do opanowania
- "energożerny"
- ultimate stanowi główne źródło obrażeń zadawanych przez Zed'a
Opublikowano

Zed

- poke

- damage

- escape

- slow

- doskok

- passive

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...