Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Skakanie Pingu

PanJotkaPe

Pytanie

Opublikowano

Witam, kiedy sobie gram w gre typu LoL ping zazwyczaj jest normalny ( Kiedy jest tylko 1 komputer wlaczony ), ale niestety jak w domu chodzi np 1 komputer i 1 laptop, to ping zaczyna odwalac pajacerke. Jak jest tylko i moj komputer wlaczony to ping jest stabilny, caly czas 50-60, ale jak wspomnialem wczesniej, sa momenty kiedy chodzi kumputer i laptop, to Ping zaczyna skakac to 150-300 na 5 sekund i potem przesztaje na nastepne 40 sekund, i to sie tak caly czas powtarza do momentu kiedy laptop bedzie wylaczony. Moj router jest podlaczony do mojego komputera kalbem i 2 kabel idzie to wtyczki telefonicznej. Probowalem juz duzo sposobow, typu wymienianie kable, sciagnie inne pierdolki itd, ale niestety zadna nie pomogla. Wiec mnie mpc forum jeszcze nigdy nie zawiedzilo i jestem pewien ze jakis ekspert odpowie albo mi pomoze w rozwinieciu tego problemu :).

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie używaj 2 komputera podczas grania. Proste i logiczne.

Robem napisał Ci że jest to wina błędów ADSL ale także ogółem tak zachowuje się prędkość internetu podczas użytkowania z niego na 2 lub więcej urządzeń z dostępem do internetu. Jak by się nie patrzeć to jest poprawne zachowanie ponieważ down/up jest użytkowany przez 2 komputery +. W tedy łącze jest dzielone możesz zrobić Qos który pozwoli Ci podzielić łącze np. przypisać sobie więcej a na 2 komputer mniej. Jednak jeśli masz słaby down/up odradzam.

graphic.png
Opublikowano

tak zawsze będziesz miał i niczym nie zmienisz

zmień łącze na stałe pozbędziesz się wad adsl

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...