Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie, jak postawić prywatny serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem postawic prywatny dedykowany serwer pobralem pliki z waszego forum i teraz nasuwa sie pytanie do was jak ja moge to uruchomic jakie programy beda mi potrzebne i co robic pokolei aby posprawdzac bugi zalogowac sie z kilkoma znajomymi tak aby serwer dzialal na moim laptopie a kiedy go dopracuje to zebym mogl go wrzucic jako dedyka. A i chcialbym zapytac co oznacza te iso czy to ogolnie chodzi o ten program freebs czy te isio to cos oddzielnego i gdzie pobiore te iso ? /  Ściągamy obraz .ISO z systemem FreeBSD 7.2 (32bit)  Jezeli to nie ten dzial to prosze o przeniesienie z góry dziekuje.Może ktos chcialby poswiecic mi 5 minut   na ts skype badz innym komunikatorze i wytlumaczyc troche bylbym wdzieczny.

Nick: 3MajGarde

Gildia: DieForHonoR

Opublikowano

No dobra powiedzmy ze nie postawie ale czy jak dopracuje te pliki na hamachi to czy jak skoncze to bd mogl zrobic z nich dedyka ? znaczy sie wykupic 

Opublikowano

Jak znajdziesz ekipe , sponsora , technika itd . to jasne  ;) Ale jezeli nie znasz sie na tym to radze sie nie brac za tworzenie dedykow , chyba ze chcesz zostac sponsorem i nie nzasz sie na tworzeniu serwera .

Opublikowano

Powiem tak narazie to ja chce sobie tylko uruchomic ten serwer dla zabawy a o stawianiu dedyka bd myslal pozniej  bo to juz wyzsza polka i kasa i to nie mala.A tak orientacyjnie technik dedyk itp ile kosztuje tak aby na gotowo bylo zabezpieczone itp ? i czy jak serwer dopracuje na hamachi to czy to bedzie dzialac normalnie na dedyku ?

Opublikowano

Tak, jak zrobisz na hamachi to powinno działać normalnie na dedyku. Jeżeli już zrobisz całe pliki i klienta - to polecam znaleźć sponsora, który wszystko załatwi czyt. zabezpieczenia, serwer, itd.

Sam z tym sobie nie poradzisz, ponieważ nie jest to łatwe. Sam nie potrafię zabezpieczyć dedyka, muszę wynajmować ludzi. :D

Opublikowano

No zabezpieczenia to jedna z najwazniejszych spraw dzięki za pomoc a koszt dedyka ile by to wynioslo ? tak do 1k osob 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...