Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk twardy Xbox 360 Falcon (2008r.)

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam xboxa 360 falcona (2008 r.) z dyskiem 20gb hdd. Ludzie pisali mi że przez dysk tekstury mi sie wolno wczytuja zebym kupil wieksza pojemnosc. I tu moje pytanie sie nasuwa. Czy ten dysk byłby odpowiedni do mojego xboxa?:

http://allegro.pl/dysk-twardy-x360-xbox-360-fat-120gb-hdd-gdynia-i4257275146.html

I czy bez problemu wymieniłbym go? Czy trzeba jakiegoś fachowca? I jeszcze jak pozniej zgrac dane z starego dysku na nowy? I czy oprogramowanie trzeba bedzie instalować na nowy dysk?

Opublikowano

Witam. Mam xboxa 360 falcona (2008 r.) z dyskiem 20gb hdd. Ludzie pisali mi że przez dysk tekstury mi sie wolno wczytuja zebym kupil wieksza pojemnosc. I tu moje pytanie sie nasuwa. Czy ten dysk byłby odpowiedni do mojego xboxa?:

http://allegro.pl/dysk-twardy-x360-xbox-360-fat-120gb-hdd-gdynia-i4257275146.html
I czy bez problemu wymieniłbym go? Czy trzeba jakiegoś fachowca? I jeszcze jak pozniej zgrac dane z starego dysku na nowy? I czy oprogramowanie trzeba bedzie instalować na nowy dysk?

Dysk jest ok, ale lepiej dopłać 40 zl i kup 250gb. Z wymianą dysku nie ma problemu. Oprogramowanie instaluje się w pamięci wewnętrznej, więc nie. Z danymi to ci nie odpowiem, bo sam dysku nie wymieniałem :P

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

I ty wierzysz wszystkim co ci napisza odpowiedz.

Poczytaj najpierw, ze falcony mialy stare napedy i to bylo glownym powodem problemow z wczytywaniem tekstur. Dysk nie ma tu nic do gadania, ja u sb przelozylem dysk 20gb wlasnie se starego falcona do slima i nie ma zadnych problemow z ladowaniem tekstur (GTA IV i V normalnie wczytuja tekstury, gdzie na falconie przy GTA IV mialem popularny problem z pozno wczytujacymi sie teksturami).

Zmiana dysku nie pomoze, a jesli juz to bedzie efekt placebo.

Opublikowano

I ty wierzysz wszystkim co ci napisza odpowiedz.

Poczytaj najpierw, ze falcony mialy stare napedy i to bylo glownym powodem problemow z wczytywaniem tekstur. Dysk nie ma tu nic do gadania, ja u sb przelozylem dysk 20gb wlasnie se starego falcona do slima i nie ma zadnych problemow z ladowaniem tekstur (GTA IV i V normalnie wczytuja tekstury, gdzie na falconie przy GTA IV mialem popularny problem z pozno wczytujacymi sie teksturami).

Zmiana dysku nie pomoze, a jesli juz to bedzie efekt placebo.

Tak, ale mi chodzi o to że kupiłem nowy dysk żeby zainstalowac na jej płyte, a na 20gb mi sie nie mieściła już 2 płyta GTA V

Opublikowano

Posiadam gta 5, i sam patrzyłem. Z drugiej płyty włączałem(nie instalowałem jej) wszystko dobrze, zero wczytywania się tekstur. Gry zainstalowałem drugą płytę to przy szybszej jeździe były widoczne doczytywania się tekstur. Miałem także przy jeździe Adderem(jeden z szybszych samochów w grze) jak jechałem ulicą czasami wpadłem w znak zanim się pojawił. Sam Rockstar pisał, że po zainstalowaniu drugiej płyty tak się dzieje. Więc to, że ci się nie doczytują tekstury to nie jest winą nie zainstalowanie drugiej płyty. Rockstar także pisał, że na starszych modelach xboxa, gra może się ścinać lekko i nie doczytują się tekstury. Więc jak u cb bez instalacji płyty tak się dzieje to z instalacją będzie jeszcze gorzej. Więc raczej nic z tym nie zrobisz.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

1.Wkładasz drugą płytę do napędu.

2.Czekasz aż gra się odpali.

3.Naciskasz ten przycisk X (tam gdzie się to zielone świeci)(Gdzie masz te 4 numery).

4.Naciskasz Y (interfejs główny konsoli).

5.Jesteś w menu głównym konsoli. Przechodzisz do drugiej zakładki u góry od lewej.

6.W pierwszy okienku od lewej u góry gdzie pisze"Uruchum Grand Theft Auto V" klikasz X (informacje o grze).

7.Tutaj powinieneś mieć Opcje zainstaluj.

8.Ponownie uruchamiasz gre.

9.Grasz.

Nie zauważyłem innego tematu, że zainstalowałeś. Mogłeś napisać, że już zainstalowałeś.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

1.Wkładasz drugą płytę do napędu.

2.Czekasz aż gra się odpali.

3.Naciskasz ten przycisk X (tam gdzie się to zielone świeci)(Gdzie masz te 4 numery).

4.Naciskasz Y (interfejs główny konsoli).

5.Jesteś w menu głównym konsoli. Przechodzisz do drugiej zakładki u góry od lewej.

6.W pierwszy okienku od lewej u góry gdzie pisze"Uruchum Grand Theft Auto V" klikasz X (informacje o grze).

7.Tutaj powinieneś mieć Opcje zainstaluj.

8.Ponownie uruchamiasz gre.

9.Grasz.

Nie zauważyłem innego tematu, że zainstalowałeś. Mogłeś napisać, że już zainstalowałeś.

O czym ty teraz człowieku piszesz? O co ci chodzi? Nawet sie w tamtym temacie nie wypowiedziałeś, fuck logic.

Opublikowano

Pisałem ci jak zainstalować to gta. A jak ty taki udany jesteś i zamiast napisać w tym temacie, że jest nie aktualny to w inny pierdolisz, że już instalowałeś. Więc pomyśl troche, bo chyba nie każdy ogląda wszystkie twoje posty. Najpierw pierdoli bez przerwy, że nie umie drugiej płyty zainstalować a jak mu tłumacze to nie wie o co chodzi :x Już to kurwa chyba 3 post który widze o którym gadasz, że nie umiesz zainstalować płyty choć na necie na yt znajdziesz tego w chuj.

I być człowieku napisał, że zainstalowałeś tą drugą płytę, a nie zakładasz nowy temat a ten zostawia bez słowa. I kurwa szukaj tutaj wszystkie twoje tematy, bo nie wiadomo czy ten problem rozwiazałeś już czy nie.

I chyba do reszty jesteś popierdolony, bo odpowiadałem ci w tym temacie czemu odpala ci z płyty po zainstalowaniu na dysku. I nigdy ci nie powinno odpalić z płyty jak masz zainstalowaną płyte na dysku.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

No chyba KURWA ślepy jestem, bo nie widze w tym, temacie postu gdzie napisałeś, że zainstalowałeś drugą płyte. Napisałeś to innym mózgu jebany, więc sam chyba nie wiem gdzie piszesz. Albo jestem kompletnym debilem, bo nie widze, albo ty jestes zjebem który sam nie wie co pisze.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

KURWA!!!! NAPISAŁEM W TEMACIE W KTÓRYM NAPISAŁEM ŻE ZAINSTALOWAŁEM PŁYTKĘ, A TY WYJEŻDŻASZ MI KURWA JAK ZAINSTALOWAĆ PŁYTKĘ WEJDŹ NA TAMTEN TEMAT I KURWA PRZECZYTAJ BO MNIE POWOLI WKURWIASZ!

Opublikowano

No właśnie pojebie... Piszesz co chwila nowy temat. To napisz kurwa takim debilom jak ja w tym temacie, że zainstalowałeś drugą płyte i nie pisać jak ją instalować, albo że temat nie aktualny. A kurwa tępaku zamiast go zedytować to jak ostatni pojeba robisz syf i zakładasz bez przerwy nowe tematy. Zrób jeden temat w którym napiszesz swoje problemy o tym a nie kilkadziesiąt. Jak jesteś takim zjebem który co chwile robi nowy temat i nie wiadomo czy rozwiązał inny. To co ja mam kurwa szukać wszystkich twoich tematów, bo ty nie umiesz nacisnąć przycisk "edytuj" i napisać "ZAINSTALOWAŁEM TĄ DRUGĄ PŁYTE, TERAM MAM INNY PROBLEM BLABLABLKA" tylko nowe tematy? Już kurwa nie mam co robić tylko oglądać wszystkie twoje tematy które założyłeś?

A co do drugiegop tematu. Może otworzyłem oba temamty i pech chciał, że właśnie ten w którym pisze był pierwszy i w nim napisałem na początku. Chyba admini dali to pierdolone edyduj....

A jak sobie już to zainstalowałeś i ci się nadal ścina to weź kup nową konsole a nie pierdolisz bez przerwy to samo. Jak zainstalować płyte. Jak naprawić ściny. Czemu laguje. Wina dysku? Tylko 100 tematów bez sensownych zamiast zrobić 1 duży.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...