Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Maksymalna głośność systemu.

SizZxD

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałem się zaopatrzyć w zapasowy komputer, aktualny był dobry, lecz ten, który złożyłem teraz itd. miał być do szkoły. Ale to już mniejsza, chodzi mi teraz o głośność w systemie, na poprzednich częściach głośność była po prostu idealna, głośna i wyraźna, na tych częściach jakie aktualnie posiadam jest też idealnie, ale głośność maksymalna to jakieś 50-60% co było wcześniej.. więc nie wiem co jest, sam szperałem i bawiłem się z tym z jakąś dobrą godzinę. Nie zaopatrzyłem się w żadne dodatkowe programy do dźwięku, bo po co ? ;_; Nie wiem czego to może być dokładnie wina, że jest cicho.. ale po prostu wcześniej, gdy puszczałem muzykę na słuchawkach było ją słychać u mnie za oknem jak z głośników :O teraz ledwo co słyszę z drugiego pokoju :/ 
Części:
Sterowniki od dzwięku:

MSI Realtek HD Audio

Płyta główna:
 MSI B85M-E45 - B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, GBLAN, mATX (B85M-E45) 

rqrgpr.jpg

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@REF.

PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Ale ja tutaj mówię o ogólnym dźwięku.. na słuchawkach, jak i głośnikach.. jest o wiele cichszy niż wcześniej.

Opublikowano

a ja o czym, o dupie Maryny czy o wzmacniaczu ( czasem to tylko przedwzmacniacz sygnału ) ?

skoro chcesz słuchać na słuchawkach bezpośrednio z kompa tak samo jak miałeś wcześniej czyli głośniej  postaraj się o płytę główna z własnym dobrym  WZMACNIACZEM na wyjściu i dopasowanym impedancją do słuchawek, płyta jest dobra ale jeśli chodzi o dźwięk analogowy to się na niej nie postarali

nie istnieje żaden standard określający głośność na wyjściu, po prostu w jednym sprzęcie jest głośno w innym ciszej i tego raczej nie zmienisz bez ingerencji w elektronikę płyty ( co w sumie jest proste mając dostęp do katalogów  układów dźwiękowych )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie każda płyta ma wzmacniacz słuchawkowy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...