Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z plikami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, że nie mogę polączyć się ani przez FilleZilla ani z klientam do gry, ani przez navicata z serwerem by Terenzo. Wszystko skonfigurowałem tak jak trzeba. W FilleZilli wpisuję ip z końcówką .100 a przez cały czas pisze:

Status: Łączenie z 25.xxx.xxx.100...
Odpowiedź fzSftp started
Polecenie: open "[email protected]" 22
Błąd: Przekroczony czas oczekiwania na połączenie
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem
Status: Oczekiwanie na ponowienie...

I tak w kółko. Przed łączeniem wpisuję w konsoli: /etc/rc.d/netif restart jednak to nic nie daje.
Podczas łączenia się z kilientem wystakuje "błąd podczas łączenia". A root'y skonfigurowalem odpowiednio.  IP serwera jest skonfigurowane następujaco:
Host: Ethost.
Domain: 
IPv4 Getway: 25.xxx.xxx.251
Serwer Name:4.2.2.3
IPv4 Adress: 25.xxx.xxx.100
Netmask: 255.0.0.0

Na tym komputerze próbowałem odpalić kilka różnych serwerów, ale efekt byl ten sam. Może to poprostu wina komputera.
Opublikowano

Tam gdzie masz hist i pisze ethost dopisz .home. Ma to tak wygladac ethost.home Potem [TAB] i domain powino wyskiczyc home

Opublikowano

Nie pomogło, ale i tak masz like. Rzuca mi sie w oczy jedna rzecz po wpisaniu /etc/rc.d/netif restrt, nad "Status: Active" pisze "Media: Ethernet none". Może coś blokuje połączenie? Mam router z T-Mobile.

Opublikowano

Zamiast Ethost.home daj samo '' Ethost. '' i w domain, zostaw puste, powinno zadziałać. :)

Tylko, że tak robiłem wczesniej:P i nie działało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...