Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprężone powietrze

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

W sumie, to nie ma różnicy jakie powietrze kupisz. Każde działa tak samo.

Ja osobiście używam tego z Esperanzy i jest ok, jedynym mankamentem jest wyraźny zapach (tak jakby rozpuszczalnika), ale to nie przeszkadza.

Opublikowano

ten zapach na zawsze będzie mi na klawiaturze śmierdział czy cos? I da się napełnić to jeszcze raz nie kupując nowego ? :D

1390144171-U592769.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Nie  :) zapach znika po kilku sekundach

Napełnić się nie da. Powietrze o tej pojemności starcza na dość długo o ile rozsądnie go używasz.

W markecie też powinno być do kupienia za 10-15 zł

Gość kamil40013
Opublikowano

Bierz śmiało. 10zł to nie majątek, nie ma co się wygłupiać :)

Gość kamil40013
Opublikowano

W takim wypadku lepiej będzie rozebrać klawiaturę na kawałki i ręcznie ją wyczyścić. To jest skuteczniejsze niż powietrze. Problem robi się w przypadku, gdy masz laptopa.

Ale to już zależy od ciebie.

Opublikowano

mam laptopa :D a rozkręcić ni emogę, bo coś jest chyba zlepionego, juz probowałem ale zrezygnowałem bo nie chcialem czegoś złamac

1390144171-U592769.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Na youtube możesz znaleźć poradniki jak rozkręcić danego laptopa na części.

Chociaż czyszczenie klawiatury tym sposobem w laptopie jest dość ryzykowne, bo zawsze może się coś ułamać/uszkodzić.

Gość kamil40013
Opublikowano

Jak chcesz to zrobić bardzo dokładnie i profesjonalnie, to trzeba rozebrać klawiaturę na kawałki.

Sprężone powietrze da radę, ale z okruszkami itd. Z włosami i klejącymi się częściami w wyniku zalania, nie da rady.

Kup powietrze, przedmuchaj. Jak efekt nie będzie zadowalający, to zrób tak jak pisałem wyżej. 10 zł ci szkoda ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...