Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Kabel

domi1948

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż 2 dni temu kupiłem nowy zasilacz, kartę graficzną i obudowę. Wszystko pięknie ale jest problem bo zabrakło mi wejść na wentylatory, i mam takie wejścia jak na tym obrazku

http://i.tfcdn.com/img2/VB4G_UcAY-pmYWBIzs8tKC1JLSpmyCgpKbDS10_M1CsoykxOTS9KTEpKLdIDKtAvyNS3sNA3MdQ3tAQyTAwNLc0sLePNTAz0sgrSAQ**/fvUG-v8A.B
. W obudowie mam 2 wejścia do których się wpina (3pin) i jedno które do czegoś się wpina (3pin), i mam teraz pytanie, czy można kupić rozgałęziacz molex który ma wejścia żeńskie i męskie? Bo widziałem tylko 1 typu

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Możesz zamienić 3-pin/4-pin na molex'a

T2xvtKXl0XXXXXXXXX_!!554403723__79848_zo

Ale wtedy BIOS traci możliwość kontroli nad prędkością wentylatora, chyba, że wentylator ma własne sterowanie.

Opublikowano

To wiem bo chce na molexa ale problem jest w tym ze te wejście 3-pinowe jest identyczne jakie mam w obudowie i po prostu nie wejdzie do tego :P

Gość kamil40013
Opublikowano

W takim razie zastosuj coś takiego ?

cbl-ctr103p_p1-700x700.jpg

Wtyczka po lewej powinna pasować. Teraz musisz znaleźć 3 lub 4 pin wersję.

Opublikowano

Dobra można lock, dzisiaj się skapowałem że obudowa ma wejścia męskie które trzeba połączyć z żeńskimi aby móc sterować wentylatorami, dzięki za pomoc ;) 

Gość kamil40013
Opublikowano

Teraz musisz poszukać wersji która cie interesuję. Lub kupić potrzebne rzeczy i samemu zbudować taki rozgałęziacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...