Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno używanego procesora, grafiki i ramu

bartispl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam tanio powyższych używanych podzespołów. Nie pytajcie mnie o to ile mam na nie pieniędzy, bo nie mam pojęcia, ile to może być warte. Poniżej moje wymagania:

-Wszystkie MMO RPG muszą śmigać na ultra przez wiele godzin

-Zwykłe gry muszą śmigać na ultra, włącznie z BF3, Assasins Creed 4 itp. W nowsze gry nie bardzo mam zamiar grać, więc wystarczy, żeby odpalały na normalnych ustawieniach (nie wymagam nawet harda).

-Od czasu do czasu będę męczył komputer kilkugodzinnymi obróbkami video i grafiką, a więc set musi sobie radzić z renderowaniem, ale nie będę robił tego zbyt często, więc nie szukam kombajnu.

-Dobrze, gdyby dało się bezkarnie podkręcić procek (bez żadnego ryzyka), niekoniecznie jakoś mocno.

-Koniecznie filmy w true HD. 4k też byłoby spoko, ale jakoś nie zależy mi na tym.

Preferowany procek: Intel i7, ale nie mam pojęcia jaki konkretnie

Ram: Mam chrapkę na 16gb

Grafika: nie mam pojęcia

Obecnie mam: 

procek: AMD athlon II x4 640 3.01ghz

ram: 4gb

grafika: asus eah5550 series http://scr.hu/28jp/72imd

kiedy próbuję włączyć na youtube film w rozdzielczości 1440p i wyżej po kilku sekundach łapię blue screen

bf3 na 100% low nie chodzi płynnie

komputer muli przy renderowaniu w premiere pro (a renderuję zazwyczaj kilkominutowe filmy i to rzadko)

Szukam używanych części najtaniej jak się da, ale żeby spełniały moje oczekiwania i były sprawdzone.

Mam zasilacz Corsair vs150 -  da radę? Obecnie śmiga idealnie.

Płyta główna: http://scr.hu/28jp/8crte -  da radę z nowym prockiem, grafiką i ramem? obecnie nie mogę podkręcać procesora, ale nie mam pojęcia czy to jej wina, czy samego procesora.

Możecie podać mi propozycje komponentów, najlepiej razem z przewidywanymi cenami?

Opublikowano

Zasilacz nie da rady.plyta też do zmiany bo jest na am1-2 .podaj model lub zdjecie obudowy bo jeśli to gotowiec to pewne że obudowa też do wymiany.jednym ogółem musisz kupić całą jednostke.

Podaj przybliżony budżet.Jutro ci coś złożę.

Aha i linki wstawiaj w code.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...