Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkładka chłodząca pod laptopa.

Szymico

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Szukam jakiejś podkładki chłodzącej pod laptopa, ponieważ się przegrzewa :( Najlepiej, aby cena nie przekraczała 100zł, możecie jakieś polecić ;)?

279981407253602336505.png
Opublikowano

Może na razie nie kupuj podkładki.
Wyczyść go z kurzu, nałóż nową pastę.
A jak to nic nie da to dopiero kup podkładkę.
Choć nie wiele ona da :>

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Może na razie nie kupuj podkładki.

Wyczyść go z kurzu, nałóż nową pastę.

A jak to nic nie da to dopiero kup podkładkę.

Choć nie wiele ona da :>

To raczej nic nie da ;P

Cooler Master NotePal U3

Chieftec CPD-1500A

Tutaj masz testy.

http://www.purepc.pl/notebooki/test_podkladek_chlodzacych_do_laptopow_porownanie_28_modeli?page=0,0

Ok, dzięki.

Jakiego masz laptopa? Podaj firmę i model ;)

Packardbell LJ65.

Trochę słaby ;P

279981407253602336505.png
Opublikowano

To raczej nic nie da ;P

Ok, dzięki.

Packardbell LJ65.

Trochę słaby ;P

oj tam oj. słaby nie słaby ... łap podstawkę:

http://techplanet.pl/produkty/podstawki-pod-notebooka/podstawka-pod-notebooka-silentiumpc-glacier-nc400-czarna,38848.html

idealnie będzie pasować na 17.3". zajmie całą powierzchnię lapka. Chłodzi dobrze, miałem podobną kiedyś. + 3 tryby. Jednak jak byś miał wątpliwości pisz ;)

Gość kamil40013
Opublikowano

Hej,

Szukam jakiejś podkładki chłodzącej pod laptopa, ponieważ się przegrzewa :( Najlepiej, aby cena nie przekraczała 100zł, możecie jakieś polecić ;)?

Jaki jest sens kupowania podkładki chłodzącej ? Laptopy są tak projektowane, aby domyślne chłodzenie potrafiło schłodzić laptopa.

Tak jak pisał kolega w pierwszym poście, wyczyść układ chłodzenia i nałóż nową pastę termoprzewodzącą. To są czynności od których powinno się zaczynać w przypadku przegrzewania się sprzętu.

Kiedyś testowałem podkładkę chłodzącą. Ale temperatury zbytnio nie spadły. Efekt nie był zadowalający.

Opublikowano

Jaki jest sens kupowania podkładki chłodzącej ? Laptopy są tak projektowane, aby domyślne chłodzenie potrafiło schłodzić laptopa.

Tak jak pisał kolega w pierwszym poście, wyczyść układ chłodzenia i nałóż nową pastę termoprzewodzącą. To są czynności od których powinno się zaczynać w przypadku przegrzewania się sprzętu.

Kiedyś testowałem podkładkę chłodzącą. Ale temperatury zbytnio nie spadły. Efekt nie był zadowalający.

Posiadasz laptopa czy stacjonarny? Ja posiadam laptopa i laptopy mają problem z chlodzeniem. Dlatego się kupuje podkładki.

@edit. szymcio spadł na moda LOL xD

Opublikowano

Mój laptop też nie jest jakoś specjalnie dobry, ale wystarczyła mi zwykła podkładka z Esperanzy bodajże za 20 zł.

j9Crtu8.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Posiadasz laptopa czy stacjonarny? Ja posiadam laptopa i laptopy mają problem z chlodzeniem. Dlatego się kupuje podkładki.

@edit. szymcio spadł na moda LOL xD

Obydwoje :)

U mnie nie przyniosło to pożądanego efektu. Wentylator laptopa chodził ciszej, ale co z tego jeśli teraz hałasuje podkładka chłodząca. Wydajność w grach była taka sama.

O przegrzewaniu mówimy wtedy, gdy laptop się wyłącza, lub gdy traci na wydajności z powodu temperatury.

Opublikowano

Obydwoje :)

U mnie nie przyniosło to pożądanego efektu. Wentylator laptopa chodził ciszej, ale co z tego jeśli teraz hałasuje podkładka chłodząca. Wydajność w grach była taka sama.

O przegrzewaniu mówimy wtedy, gdy laptop się wyłącza, lub gdy traci na wydajności z powodu temperatury.

Boś kupił badziew. Dobra podkładka potrafi czynić cuda.

YGsMv3q.jpg
Gość kamil40013
Opublikowano

Boś kupił badziew. Dobra podkładka potrafi czynić cuda.

Masz racje podkładka nie była najlepsza. Ale mój laptop daje radę bez podkładki, więc dla mnie jest to zbędna rzecz. Dobra podkładka przydaje się zazwyczaj do pracy na kolanach.

Hej,

Autor nie podał jaki jest skutek przegrzania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...