Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Spory dylemat - kogo wybrać?

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie. 

uzbierałem w końcu 4800 ip i już miałem kogoś kupić, jednak problem jest taki, że nie moge sie zdecydowac kogo... na oku mam:
- J4 (jego w szczegolnosci),
- Caitlyn,
- Riven,

- Trundle,
- Graves,

- Shyvana.

Najlepiej byłoby jakbym mógł kupić ich wszystkich no ale tak sie nie da...

mój dylemat polega na tym, że chciałbym postać zarówno na topa jak i jungle. No ok, ale z drugiej strony mam tylko 4 adc z których gram tylko 2, przydałby mi się jakiś na rankedy.

ale coraz więcej osób gra J4. wczoraj np. bardzo mnie wk****iał tym swoim ultem. grałem sivir, w TF' rzucił się na mnie - bez flasha byłem martwy. prosy z polecanych rankedów na głównej stronie też zaczęli nim grać - to pewnie dzięki temu buffowi.

riven też mam ochote kupić, jednak dostała wiele patchy temu ogromnego nerfa i ponoć nie jest to już ta sama riven, która kosiła wszystkich.

caitlyn i graves - tka jak mowilem wczesniej, chcialbym nowego adc.

shyvana i trundle - grałem nimi i stwierdzam że są bardzo op zarowno na topa jak i jungle, no ale jarvan 4 mnie bardzo skusił..

podsumowując - która postać jest "warta swej ceny"? 

prosiłbym o jakieś argumenty ^^ 

Opublikowano

Ja bym wybrał J4, skoro Ci się podoba... Ult bardzo przydatny w tf'ach, podrzut Q+E, W tarczk - mała ale zawsze jest, dobra pasywna umiejętność. Dobry engage i wygraliście Team Fight'a, o ile enemy team nie jest nafed'owany. Ma także łatwe ganki :)

h6IduA1.png

Opublikowano

Shyvana jest moim zdaniem bardzo fajna.

Po  6lvl super ganki

czyści jungle jak odkurzacz

tanky dzięki pasywce

budujesz flarę, botrk'a i reszte pod tanka i tak masz w chuj dmg, a nikt cie nie moze zajebać

lepszy AA z Q

AoE W (na smoku zostawia ślady)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Polecam Riven, mainuje ją i aktualnie mogę wygrać prawie każdą linię (tak, nawet na renektona i przy odpowiednim buildzie to nie jest duży problem). Ma 4 dashe, pasywke z bonusem do ad z aa, stuna i mega ulta. Na ganku często można zrobić double killa, zresztą polecam obejrzeć Box Boxa lub Best Riven Na i zobaczyć co oni robią nią "po tym ogromnym nerfie" jak to powiedziałeś. Nerf jej osłabił jej early, ale i tak na na 2 lvl można zrobić first blooda. No i mi się bardzo podoba że nie jest noob champem i potrzeba nią pograć żeby ją opanować, ale potem można nią zdziałać wiele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...