Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łącze internetowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym się tak dowiedzieć orientacyjnie czy do 50 zł/mies dostanę internet bez limitu który będzie w miarę śmigał ?

Chodzi mi o internet bez limitu i z stałym łączem, nie z żadnym limitem miesięczny i XXXmb/s ...

Do tej pory miałem internet który pobiera mi pliki z prędkością max 200kb/s, nie płaciłem za niego ani złotówki bo od kuzyna brałem, lecz chciałbym teraz jakieś lepsze łącze, jak dla mnie było by git by pliki pobierały się z prędkością 2mb/s ...

Mógłby mi ktoś jakie firmy oferują takie łącza i czy wgl. jest szansa, że do tej kwoty będę miał coś fajnego...

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Netia, UPC, Vectra - za taką cene znajdziesz tutaj internet, z którym będziesz pobierał 2mb/s.

Tylko zazwyczaj jest tak, że jeśli nie masz w domu łącza telefonicznego to musisz płacić kilkanaście złotych więcej miesięcznie.

Wejdź sobie jeszcze na strony internetowe tych firm, wpisz nazwe miejscowości i pojawi ci się informacja czy możesz tam mieć ich internet.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

A czy Play oferuję stałe łącze, czy tylko z limitem ?

Bo mamy wzięte trzy pakiety na firmę i cena i oferta jest inna na firmę, tylko oni chyba nie mają internetu z stałym łączem.

Obejrzałem z pierwszego oferty Vectry, np. jest za 45 zł internet 20mb/s i pisze, że bez limitu danych ale co oznacza np. " 200mb na konto www/ftp " albo " 1GB na e-mail " ?

Jeśli bym wybrał tą ofertę za 45 zł to dostaję internet bez limitu danych i z stałą prędkością ?

http://www.vectra.pl/pakiety/internet

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Dostajesz emaila w pakiecie z jakimś tam limitem.

Jednak limitu transferu na neta tam nie ma.

A z Playa i innych sieci komórkowych jest to zazwyczaj internet mobilny.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Vectra i UPC odpadają, Vectra nie daje możliwości i UPC również dla mojego miasta.

A z Netia ma ofertę do 20mb/s z transferem danych bez limitu... No ale co to oznacza " do " bo to mi się kojarzy od razu z tym, że mogę mieć do 20 mb/s a w rzeczywistości pewnie będzie inaczej..

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Masz jeszcze internet stacjonarny Orange, tam też jest do 10/20/80 mb. Mój kolega ma tutaj neta chyba do 10 czy tam 20 mega i zazwyczaj ma maksymalną szybkość.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Internet z Netia był by dostępny, mógłbym również wziąć na firmę i było by taniej o 10 zł, tylko nie wiem co oznacza " do 20 mb/s "

Bo może być tak, że kupię ten pakiet a później stała prędkość nie będzie przekraczała 1mb/s a będzie to zgodne z umową, bo tak rozumiem to, że internet jest " do ... "

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Z Netii internetu nie mam więc nie wiem jak tam jest - poczytaj sobie jakieś opinie na internecie.

Sprawdź też oferte Orange.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Najtańszy z Orange jest za 49 zł i internet 10mb/s i transferem danych bez limitów.

Czyli jeśli ma 10mb/s to pliki będę pobierał z prędkością 1mb ?

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Najtańszy z Orange jest za 49 zł i internet 10mb/s i transferem danych bez limitów.

Czyli jeśli ma 10mb/s to pliki będę pobierał z prędkością 1mb ?

Jeden megabit to 0,125mb, czyli przy 10 prędkość pobierania będzie wynosić 1,25mb/s.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jeden megabit to 0,125mb, czyli przy 10 prędkość pobierania będzie wynosić 1,25mb/s.

zapomniałeś dodać "maksymalnie" choć nie wierze że kiedykolwiek się uda tyle wyciągnąć

Opublikowano

po lanie wyciągnie i więcej bez problemu

po internecie jeśli będzie ponad 800-900 kb/s to może klaskać uszami z radości że ma w miarę dobre łącze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Każdy oferuję internet " do " a gdy czytam różne tematy to w praktyce wychodzi na to, że większość ma prędkość nie większą niż 5mb/s przy pakiecie 20mb/s...

To na kij płacić tyle kasy jak będę miał internet ciut lepszy od tego którego mam.

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...