Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mine Horizon

Nightingale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to tymczasowa prezentacja aby zaprosić graczy na BETĘ, która potrwa do 2 dni. Proszę nie zwracać uwagi na to, że jest kiepska, robię ją na szybko :).

IP: w paczce i na bannerze

Zespół: Alchemik & Zaqq

Do gry wymagana jest moja paczka. Przed instalacją należy usunąć poprzednią wersję Minecrafta

Link do instalatora paczki: 

http://www.mediafire.com/download/f5gy114szks3cya/Mine_Horizon_1.0b.exe 

Uwaga! Okno czatu otwieramy ENTEREM. Przepraszam za ta niedogodność.

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/027a2d64f54b44530e3e69427f95fc4be744e204418ae7711e927d219a76f6f5/analysis/1400944776/ 

+

dgfq9p4ss1o3cb1fg.jpg

Dla beta-testerów przewidywane nagrody w trakcie startu serwera. SVIP dla osoby która znajdzie najwięcej bugów/ problemów/ dziur.

image.png

Czemuś banner czasami kłamie, serwer jest ONLINE!

Lista modów na serwerze, wszystkie w najnowszych wersjach na 1.7.2:

• Thaumcraft 4 (+Thaumic Exploration, Thaumic Tinkerer)
  • Hardcore Ender Expansion
  • Armor Status HUD
  • Trapcraft
  • LevelUp!
  • Antique Atlas
  • Infernal Mobs
  • Inventory Tweaks
  • NEI
  • Dungeon Pack
  • Twillight Forest
  • Dynamic Sword Skills
  • Backpacks
  • Jabba
  • Holo Inventory
  • Nether Dungeons
  • M&B Battlegear II
  • BiblioCraft
  • Dynamic Lights
  • Hopperduct mod
  • Voxel map
  • Damage Indicators
  • OptiFine

Jeżeli nie będzie żadnych krytycznych błędów mapa i ekwipunek zostaną zachowane po testach!

Fotki:

1. spawnx4war1stwqc2ejkfg.jpg
  2. początkowa wyspa graczagqgj366j459mi9qfg.jpg
  3. wiesz co jest w skrzynce bez jej otwieranialz42ql45yiiiveifg.jpg
  4. za pomocą R przełącza się tryb na dwuręczny7v1y0cct1g9gs2jfg.jpg
  5. ulepszone mobki nawet do 300hpxxs6vr5b88cr2xlfg.jpg
bipsMal.png

Opublikowano

Lista modów na serwerze, wszystkie w najnowszych wersjach na 1.7.2:

• Thaumcraft 4 (+Thaumic Exploration, Thaumic Tinkerer)
  • Hardcore Ender Expansion
  • Armor Status HUD
  • Trapcraft
  • LevelUp!
  • Antique Atlas
  • Infernal Mobs
  • Inventory Tweaks
  • NEI
  • Dungeon Pack
  • Twillight Forest
  • Dynamic Sword Skills
  • Backpacks
  • Jabba
  • Holo Inventory
  • Nether Dungeons
  • M&B Battlegear II
  • BiblioCraft
  • Dynamic Lights
  • Hopperduct mod
  • Voxel map
  • Damage Indicators
  • OptiFine

Jeżeli nie będzie żadnych krytycznych błędów mapa i ekwipunek zostaną zachowane po testach!

bipsMal.png

Opublikowano

0/40 online, Serwer jest super jednakże nie będe grał sam i bez żadnego wprowadzenia do gry, rozumiem że to beta więc poczekamy zobaczymy :)

Ps. Klimatycznie wyglądające uzbrojenie to duża zaleta tej paczki

1w63jwgfrhwg.png

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Kto mi napisze czego brakuje na serwerze? Co jest źle? Dlaczego gracze nie chcą wchodzić?

Przypominam, że mimo iż to jest beta to prawdopodobnie wszystko zostanie zachowane, gdyż do tej pory nie odkryłem większych problemów.

bipsMal.png

Opublikowano

Na serwerze brakuje pluginu na gildie lub jakiegokolwiek pozwalającego zclainować teren i jakichkolwiek tabliczek na spawnie, pozatym nowy gracz ma źle poustawiane przyciski i musi domyslic się że żeby się zarejestrować musi kliknąć enter. Paczka którą stworzyłeś nadaje się w 100% na wojny gildi.

Ps. dobrze by było gdyby ten teleport na spawnie teleportował w losowe miejsce.

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Tradycyjne wojny gildii odpadają. Żaden plugin na gildie nie zabezpieczy terenu przed różdżkami z Thumcrafta, a wyłączać ich nie zamierzam. Normalna mapa i Twillight Forest to mapy PvP/surowcowa. Można za to prowadzić wyspę nawet w 4 osoby (mogę to zwiększyć) co przypomina system gildyjny. Spawn odpicuję w trakcie trwania bety, o to się nie martw. Przepraszam za przyciski, zapomniałem że ustawiałem je pod siebie. Co do teleportu, zrobię to jeśli znajdę działający plugin do tego, przetestowałem już 3 i żaden nie spełnia swojej roli. Skyblock uniemożliwia griefowanie za pomocą modów.

bipsMal.png

Opublikowano

Chodzi przedewszystkim o możliwość walki z innymi graczami i to nie tylko takiej ustawionej a przecież każdy wie że najlepiej się walczy podbijając jego baze. Ale ok, jestem w stanie zrozumieć że thaumcraft pełni ważną role w tej paczce. W każdym razie mnie jako gracza już masz, ale chciałbym pogadać z tobą w grze lub jakimś komunikatorze bo tu jest trochę niewygodnie. Jeżeli masz czas to byłoby fajnie gdybyś był ok. 19:30 na serwerze :)

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Myślę że bylo by więcej graczy gdyby był launcher serwerowy i nie trzeba by pobierać paczki od nowa i wgrywać :)

Opublikowano

Nie mam zamiaru póki co wprowadzać żadnych drastycznych zmian w paczce. W razie potrzeby zrobię po prostu łatkę do ściągnięcia jeśli będę chciał zupdatować jakiś mod. Więc wydaje mi się, że szkoda zachodu z launcherami, które zazwyczaj przynoszą więcej problemów niż pożytku, kiedy odmawiają posłuszeństwa (wiem to z własnego doświadczenia :P).

bipsMal.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że grałem od Was kiedyś na jakimś serwerze. Tak czy siak kojarzę Alchemika, więc wiem, że warto zagrać! Już zasysam paczkę i widzimy się na serwerze ;)!

1384358313-U695412.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...