Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kery gejm czempion

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! ;)

Mam Gold I, prawie miałem serię do platyny, jednak wyśmiejecie mnie gdy powiem, że to przez noobów, których mi akurat dobrało więc powiem, że byłem słaby. Czym mogę starać się wyjść do platyny? Bo zwykle udaje mi się wygrać, ale innym nie zawsze idzie. W dodatku czasem jestem laspick, a czasem firstpick, więc też nie zawsze pójdę tam gdzie mogę.

Kim najlepiej byłoby mi grać?

Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Polecam grać postaciami uniwersalnymi, takimi jak nidalee, xin, caitlyn itd. - Które zawsze są w mecie, ponieważ wtedy przeważa twój skill nad grą, niżeli counterpick. Chciałbym dodać, że nie mówie tego jak gold, którym jestem - tylko jako sprawdzony fakt, którym mój znajomy wyszedl bez problemu do plat<, prawie diament teraz jest.

Opublikowano

Najlepiej grać postaciami z dobrym CC w late game, tak by łatwiej Ci było wycarrować teamfight, czasami dobry ult malphite, wukonga, vi, amumu potrafi wygrać nawet baardzo słabą grę, chyba że wolisz grać mida, to asasyni, nukerzy i roam by pomagać na bocie/topie, zaś jeśli przegrałeś dopiero pierwszą serie, a ogólnie grasz dobrze to graj dalej tym samym, w końcu wbijesz wyżej, tak już jest z seriami..

Opublikowano

Graj mobilnymi i takimi co potrafisz grać. Logiczne jest oczywiście to, żebyś grał na midzie i jungli, ale to chyba wiedziałeś :)

Opublikowano

Top: Shyvana-nie do pokonania, nie do zgankowania, nie do zabicia

Mid: Tutaj zaleca coś mobilnego, aby jak najbardziej moc pomagać drużynie-Kassadin, Nidalee, Lulu

Jungle: Obecni bogowie-Lee sin, Kha zix, Evelynn, Xin zhao

Adc: Tu raczej wszystko zależy od kompozycji przeciwnika i założeniach na których masz zamiar carowac-Lucian będzie idealnym pickiem pod wszystko

Support: Zawsze nadejdzie w którym będziesz zmuszony iść na supporta, polecam brać coś agresywnego o nastawionego na harras-Thresh, Lulu ew. jakaś Leona

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Postaciami, którymi da się wygrać grę komuś i są w miarę bezpieczne Zyra(bezpieczne farmienie na midzie, gdy linia pushnięta to stawiasz dwa nasiona na wraith'ach odpalasz Q i E i masz darmowy exp i Gold w late jej spelle są według mnie najlepszą inicjacją i mega combem, które lekko rozwali w chwile przeciwnego adc/przy odrobinie Magic penetracji nawet średnio tankowatego junglera/\/\ na supporcie niezastąpione nasiona jako mini ward, idealna inicjacja, poke i możliwość zatrzymania ganku.) Jak wyżej Lucian, Evelyn to dwa picki, które często robią grę. Yasuo, łatwa postać, która też ma mega inicjację i doskok po eady killa, pasywka miodzio:P

Opublikowano

Ja z golda i platyny wychodziłem Viktorem, Syndrą, Kayle, Ziggsem, Xerathem. Ogólnie najłatwiej jest chyba wygrać grając skutecznego mida (ale czasem lepiej dać mida komuś kto robi to lepiej)

Można grać amumu na jungli, a szczególnie jeśli masz kogoś do duo. Fajna postać , często early gankami i late ultami robisz grę. Można grać evelinką, ale tutaj może być trudniej jak coś Ci nie wyjdzie w early. 

Ryze top z teleportem jeśli jesteś dobrym ryzem - czasem dwa ganki na bota i masz grę.

ADC tylko i wyłącznie jeśli masz duo, obojętnie czy gra on supportem czy na innej lini. ADC + coś to bardzo mocne combo jeśli obydwoje ogarniacie.

Ale dla mnie chyba mimo wszystko KAYLE MID

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...