Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer wywala graczy i ciągle spada poziom ramu !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak w temacie mam problem z serwerem .

Poziom ramu spada nawet przy pustym serwerze do 5 % (tps cały czas 20) poziom ramu nie wzrasta więcej niż do 70% .

A co najlepsze graczy wywala z serwera pokazując błąd cyt "Internal Eception : io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException "

Macie może rozwiązanie , może ktoś już miał podobną sytuacje ??

Jak tak to daje + za pomoc .

Lista Pluginów :

LagMeter , WorldBorder , WorldEdit , WorldGuard , Pomoc , Vault , PermissionEX , PlotMe , Multiverse-core , Multiverse-Portals , CookieMonster ,Automessages , Parkour , iconomy , openinv , OpenInv , ClearLag , PlayerStatusSigns , Azrank , Authme , TimeisMoney , Essentialschat ,Factions , CombatLog

Zdjęcia z błędów : 

http://zapodaj.net/d497a619a55ee.png.html
http://zapodaj.net/4c751ef8402a7.png.html
http://zapodaj.net/a87aaa455a461.png.html

Proszę o pomoc w miarę szybko wszyscy gracze mi poodchodzili :(

Opublikowano

oco ci chodzi ze spadaniem ramu? jak jest pusty serwer to wykorzystanie ramu jest mniejsze. Próbowałeś zainstalować inną wersję bukkita?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

A moge się spytać ile masz przydzielonego ramu na serwerze. Jednak jezeli wywala przy pustym serwerze możliwe że jeden z pluginów jest tak żle skonfigurowany że jezyk javy nieumie go odczytać. Plecam albo przeinstalować serwerz albo usunąć pluginy i go zrestartować i poczekać chwile

Opublikowano

Jeżeli spada Ci ram na serwerze który jest na Hoście to napisz do Administratora Hosta na którym masz serwer . a co do wywalania mapy to zrób formata , oczywiście wcześniej zapisując mapę jeżeli jest coś cennego :) i od nowa zainstaluj wszystko jeżeli to nie pomoże to napisz do Administracji .

Opublikowano

oco ci chodzi ze spadaniem ramu? jak jest pusty serwer to wykorzystanie ramu jest mniejsze. Próbowałeś zainstalować inną wersję bukkita?

Znaczy prawie pusty bo gdy na serwerze 40 slotowym w ofercie mam 6 gb ramu na gracza średnio przypada 150 mb ale , gdy na serwerze jestem ja lub max 2/3 osoby poziom ramu potrafi spaść nawet do 5 % to nie jest normalne .

Zmienialiśmy craftbukkita z 1.7.2 na 1.7.4 puźniej na 1.7.5 błąd nie ustawał tak samo z wywalaniem graczy z serwera .

A moge się spytać ile masz przydzielonego ramu na serwerze. Jednak jezeli wywala przy pustym serwerze możliwe że jeden z pluginów jest tak żle skonfigurowany że jezyk javy nieumie go odczytać. Plecam albo przeinstalować serwerz albo usunąć pluginy i go zrestartować i poczekać chwile

Mam na serwerze 6 gb ramu .Masz pomysł który plugin może to powodować ??? Raczej z przeinstalowaniem serwera to nie bardzo bo bym wszystkich graczy stracił nawet tych stałych .

Jeżeli spada Ci ram na serwerze który jest na Hoście to napisz do Administratora Hosta na którym masz serwer . a co do wywalania mapy to zrób formata , oczywiście wcześniej zapisując mapę jeżeli jest coś cennego  :) i od nowa zainstaluj wszystko jeżeli to nie pomoże to napisz do Administracji .

Napisałem ..... dostałem odpowiedz po ok 11 dniach która mi nie pomogła , gdy odpisałem im 2 raz odpowiedzieli mi że mam se szukać sam .......... a oprócz formata nie da się inaczej tą mapę robiliśmy dość długo :(

Opublikowano

możesz przegrać serwer na kompa i sprawdzić czy będzie ciebie wywalać jak tak to na komputerze usuwaj po kolei pluginy i w końcu trafisz na ten co powoduje ten błąd. Jeżeli wyjaśnisz całą sprawę to myślę że nawet stali gracze zrozumieją chyba że to jakieś dzieciaki 9+ :\

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

możesz przegrać serwer na kompa i sprawdzić czy będzie ciebie wywalać jak tak to na komputerze usuwaj po kolei pluginy i w końcu trafisz na ten co powoduje ten błąd. Jeżeli wyjaśnisz całą sprawę to myślę że nawet stali gracze zrozumieją chyba że to jakieś dzieciaki 9+ :\

Ok zrobię jak mówisz i napisze jaki był efekt tej reinstalacji .

Czy wg ciebie może to powodować mapa ponieważ zauważyłem że lidzba etities obok chunków (te informacje znajdują się pod komendą /gc 1 zdjęcie ) zmienia się w miarę równo z poziomem ramu na serwerze, może to jest przyczyną wahania się poziomu ramu ??

Opublikowano

hmmm to usuń świat(zanim to zrobisz zrób kopię zapasową światu) i niech wygeneruje się nowy i zobacz czy będzie dalej to samo

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ok po długim rozmyślaniu trafiłem na kolege który miał ten sam problem okazało się że jedyną wspólną żeczą którą mamy to plugin TreasureChest on był winowajcą wyżucania graczy z tym błędem. Zaś złodziejem ram'u okazała się mapa, była zbugowana gdyż zmienialiśmy wersje Craftbukkita na 1.7.5 z 1.7.2 i spowrotem z 1.7.5 na 1.7.2 powstały zbugowane chunki które zużywały około 3.7GB ram'u ;P

Mam nadzieje że pomogłem :)

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...