Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysły na skrypt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z góry uprzedzam, że posty typu:

Yy Przestań pisać w tym gównie Skript, naucz się pluginów

oraz

Weź człowieku przestań, jest tego masa, skończ z tym!

BĘDĄ RAPORTOWANE.

Przechodząc do sedna, chciałbym prosić ludzi, czyli was, uczęszczających w tym poddziale, abyście podpowiedzieli na co byście chcieli zobaczyć skrypt.

Możecie śmiało postawić mi jakieś trudniejsze zadanie, ale to nie będzie gotowe po 10 minutach.

Tak więc, czas start - Najlepsze pomysły nagrodzę plusikiem.

Opublikowano

Moje propozycje:

• Minigra Dragon Escape
  • Essentials (nie jakaś głupia zabaweczka tylko wierna kopia pluginu Essentials :))
  • WorldEdit (+ ew WorldGuard)
  • AuthMe (tylko porządnie, a nie jakieś bugujące się gdy wbije się z 2 okiem mc na tym samym koncie - tia, widziałem kiedyś taki zayebisty skrypt :))

No co..? Chciałeś pisać skrypty, a nie pluginy to teraz się męcz. Życzę powodzenia!

Opublikowano

@UP

Ten mały tekst też widać ;D

I teraz wyjaśniam po kolei:

1 punkt, dało by radę, ale nie uzyskam płynności smoka, by się teleportował o jakieś 10-20 kratek do przodu. Płynności za dużej nie było by, automatyczny reset mapy możliwy itp. Może.

2 punkt - Pełnej i wiernej kopii nie dasz rady zrobić. Ale postaram się. Większe może.

Punkt 3 - WorldEdit = Nope. Baardzo trudne, nie wykonalne w 100%, może w jakichś 40. Niestety, tego się nie podejmę.

Pkt 4. - Zacząłem pracę raz nad takowym, mam podstawę, ale chwilowo stop.

Leci +, gdyż to dobre pomysły.

Opublikowano

@UP

Ten mały tekst też widać ;D

I teraz wyjaśniam po kolei:

1 punkt, dało by radę, ale nie uzyskam płynności smoka, by się teleportował o jakieś 10-20 kratek do przodu. Płynności za dużej nie było by, automatyczny reset mapy możliwy itp. Może.

2 punkt - Pełnej i wiernej kopii nie dasz rady zrobić. Ale postaram się. Większe może.

Punkt 3 - WorldEdit = Nope. Baardzo trudne, nie wykonalne w 100%, może w jakichś 40. Niestety, tego się nie podejmę.

Pkt 4. - Zacząłem pracę raz nad takowym, mam podstawę, ale chwilowo stop.

Leci +, gdyż to dobre pomysły.

co do 1 pkt to da rade :> w skriptplus ladnie plynnie jest funkcja dla enderdragonow ktora im umozliwa poruszanie sie

Opublikowano

Oto moje propozycje:

- Permissions

- Gildie (ale z takimi tagami jak są, np. na skkf'ie)

- Tak jak napisał kolega AuthMe

- Parkour (lvl na czacie, timer, itp.)

Opublikowano

Proszę projekt minigames o nazwie WitherWar

Gra polega na tym że są 2 drużyny i każda ma swojego withera na mapię są mieszkańcy którzy sprzedają nam zbroje miecze i inne duperele za siano które sami wypielęgnujemy podczas gdy do tego jakiś sklep za punkty (1 zabicie gracza +10 punktów wygrana +50 punktów wyjście z gdy -5 punktów) gracze mają 10 min żeby się przygotować gracz który zginie dostaje szanse wspierania drużyny za punkty (może dokupić wszystkim graczom ze swojej drużyny jakiś item lub kupić sobie dodatkowe życie)

Powodzonka xD

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Nie wiem na jakim jesteś stadium obeznania ze skryptami, masz tu parę pomysłów:

Buty Szpiega:

- Podczas Shifta jest się niewidzialnym 

- Spada szybciej głód

- Biega się szybciej

Lornetka:

- Tu jest parę możliwości wykonania

Opublikowano

Proszę projekt minigames o nazwie WitherWar

Gra polega na tym że są 2 drużyny i każda ma swojego withera na mapię są mieszkańcy którzy sprzedają nam zbroje miecze i inne duperele za siano które sami wypielęgnujemy podczas gdy do tego jakiś sklep za punkty (1 zabicie gracza +10 punktów wygrana +50 punktów wyjście z gdy -5 punktów) gracze mają 10 min żeby się przygotować gracz który zginie dostaje szanse wspierania drużyny za punkty (może dokupić wszystkim graczom ze swojej drużyny jakiś item lub kupić sobie dodatkowe życie)

Powodzonka xD

Nie ma sensu się za to zabierać bo mogło by to jednak lagować serwa.

Opublikowano

Jeszcze pomysł na pistolety ale taki już dobre tzn. nie tylko motyki jako pistolety karabiny itp. ale jeszcze miotacz ognia granaty

Nie ma sensu się za to zabierać bo mogło by to jednak lagować serwa.

@up to nie jest temat do krytykowania tylko do pisania pomysłów na skrypt jak chcesz nabijać posty to znajdź sobie inny temat :)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Ogniste Kroki :

Za graczem z odpowiednimi permiisjami pojawia się ogień ale żeby był on tylko efektem nie podapalał ani nic i po jakiejś sekundzie znika :) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Napisz skrypt na lornetkę, potrzebuję go. Dokładniej chodzi mi o zoom ( slowness ) , gdy mamy taką lornetkę w łapce o nazwie "&8&lLORNETKA" i id 373 (Wagonik z piecem) i klikniemy PPM lub LPM to robi się tak zwany zoom, a gdy wywalimy lub weźmiemy inny item w łapkę on znika :)
Z góry dziękuje !  ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...