Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

AdiQ'

Pytanie

Opublikowano

Witam , mam problem z dźwiękiem audio na systemie operacyjnym Windows 7.

Problem polega na tym , że mam podłączone urządzenie audio (głośniki , słuchawki itp.)(wszystko jest ok , żadne wejście nie jest uszkodzone/spalone) a nie mam dźwięku :(

Gdy wchodzę w ikonkę głośnika w prawym dolnym rogu na pasku wyszukuje mi jakieś błędy , naczytałem się bardzo wielu takich problemów niestety żaden nie pomógł (może coś źle robiłem).

Kluczowym w tym problemie jest to ,że coś tam porobiłem sam z innych problemów i podejrzewam , że ten problem jest związany z " Unkown Device (coś takiego). Myślę , że popsułem to w sposób zamykania procesów w menadżeże , bo miałem problem że po 5min gry w obojętnie w jakąś gre wyrzucało mnie do pulpitu... Próbowałem to naprawić i właśnie chyba usunełem proces... w dodatku popsułem chyba coś z siecią bo mam modem PLAY i lączy mi 2min po czym wyświetla się komunikat nie można połaczyć . Zbaczam już lekko od tematu głównego :/ Najważniejsze jest naprawienie tego dźwieku... Z góry dziękuję.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rocki Star , troche nie ogarniam wypiwiedzi , w jakie właściwości , Daniel OSX nie mam zadnyxh plytek , poniewaz kompurer byl skladany

Opublikowano

Podświetlone na czerwono w Unknown Device Identifier 7.00 :

@system32/DRIVERS/pci.sys,#1025;Multimedia Audio Controller [uNKNOWN DEVICE]

@system32\DRIVERS\pci.sys,#2432,PCI,Input Device [uNKNOWN DEVICE]

Opublikowano

Masz integrę czy coś ma pci-e?

@Edit chodzi mi o kartę dźwiękową.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

a może producent dorzucił jakieś sterowniki do niej to zainstaluj je ;) 

50829.png I5-2500k | Asus P8Z68-V PRO |  8GB RAM | HD7790 Sapphire DUAL-X OC 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...