Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór szkoły, pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Już nie długo trzeba oddawać papiery a ja dalej nie wiem gdzie iść, za dużo tego wszystkiego.

Do wyboru mam następujące technika którymi jestem zainteresowany :

- Technikum geodezyjne

- Technikum budowlane

- Technikum informatyczne

Jeśli chodzi o moją naukę jest różnie ~ wszyscy mówią że potrafię ale mi się nie chce, w sumie sam widzę to po sobie bo raz dostaje piątki a raz jedynki :P
Moimi asami są : geografia, polski, angielski, informatyka, w-f. Zaś moją zmorą jest chemia i matematyka :(

Sam nie wiem co wybrać, chcę iść na studia ale wolę skończyć technikum i mieć ten papierek który daje tytuł technika bo nigdy nie wiadomo co i jak będzie.

Możecie mi doradzić co do szkoły ?

Może na któreś z tych profili chodzicie.

Za każdą odpowiedź pomocną daję lajki.

Opublikowano

Technik geodeta, potem studia na AGH, geodeta-kartografia ( nie pamietam jak dokładnie ) zakładasz własna działalność i masz hajsu jak lodu. Jedna mapka 2-3 dni roboty i 1400zł w kieszonce.

u6pv.jpg

Opublikowano

Nie ma to jak kurwa pytać się na forum o cheatach dzieciaków 12 letnik, gdzie masz isć do szkoly. Wiesz co pierdoli mnie gdzie pójdzie, dla mnie możesz siedzieć w domu, ale kurwa, kurwa dajesz wybór kurwa osobą, ktorych nawet nie znasz. Kiedyś ktoś powiedział, idź do szkoly tam gdzie wykorzystasz ten zawód, bo pójdziesz do szkoly na budowlanica, a za chuja ci sie ta robota nie bedzie widzieć i zmienisz pracy. Bo praca nie zalezy tylko od kasy, ale od tego czy lubisz wykonywać swoj zawód, a nie przez 30 lat bedziesz sie wkurwial, że robisz tutaj chociaż tego nie lubisz. 

Opublikowano

Witam,

Już nie długo trzeba oddawać papiery a ja dalej nie wiem gdzie iść, za dużo tego wszystkiego.

Do wyboru mam następujące technika którymi jestem zainteresowany :

- Technikum geodezyjne

- Technikum budowlane

- Technikum informatyczne

Jeśli chodzi o moją naukę jest różnie ~ wszyscy mówią że potrafię ale mi się nie chce, w sumie sam widzę to po sobie bo raz dostaje piątki a raz jedynki :P

Moimi asami są : geografia, polski, angielski, informatyka, w-f. Zaś moją zmorą jest chemia i matematyka :(

Sam nie wiem co wybrać, chcę iść na studia ale wolę skończyć technikum i mieć ten papierek który daje tytuł technika bo nigdy nie wiadomo co i jak będzie.

Możecie mi doradzić co do szkoły ?

Może na któreś z tych profili chodzicie.

Za każdą odpowiedź pomocną daję lajki.

Jeżeli na dzień dzisiejszy nie wiesz jakie technikum wybrać i która z tych trzech "dziedzin" najbardziej Cię interesuje, to proponowałbym iść do liceum. 

Jeśli Twoją zmorą jest matematyka to ciężko Ci będzie w tych technikach. 

Co do Twojego pytania to po każdym z tych techników jest tak na prawdę możliwość znalezienia pracy (oczywiście po zdaniu egzaminu zawodowego) pod warunkiem, że jesteś w tym dobry.

Poza tymi biorąc pod uwagę to, że pytasz się ludzi na forach, jaką szkołę wybrać + Twoją dobrą stroną jest j. polski to proponuję humana ;>

Opublikowano

Technikum budowalne.Dobrobyt, kryzys, wojna, zawsze się coś buduje.Pójście do licuem i do tego na humana to samobójstwo i skazanie się na pracę w mcdonaldzie.Po technikum będziesz miał tą samą wiedzę co byś miał w licuem na mat -fiz, zdaną maturę + praktyki zawodowe.Potem na dobrą politechnikę i możesz zostać inżynierem czy innym fachowcem.W Polsce też da radę wyciągnąc z tego jakieś konkretne pieniądze, nie mówiąc już o Norwegii czy Niemczech.

Matma jest do nauczenia.Musisz znać parę bardziej lub mniej skomplikowanych zasad/wzorów, logicznie myślec i być dokładnym.Jest to dużo łatwiejsze od np. biologii, w której musisz mieć po prostu suchą wiedzę.Jak Ci wypada 2 z matmy, to masz jeszcze ok. miesiąca czasu na zrobienie z tego 3/4.Męcz nauczyciela aż się zgodzi na poprawę.

Opublikowano

"wszyscy mówią że potrafię ale mi się nie chce"

Zacytuję pewną osobę - "przy znajomych talentu masz w chuj". Nie słuchaj ich, tylko sam oceń swoje możliwości. 

Jeżeli matma jest twoją słabą stroną, to odradzałbym technikum informatyczne (tam jest matematyka rozszerzona). Zależy to też od szkoły, jaką wybierzesz. Byłem w tech. informatycznym ("nisko lotowym") i, szczerze, w gimnazjum radziłem sobie gorzej. 

Jako "absolwent" trzech techników i dwóch liceów, poleciłbym udać się do zaocznej (najlepiej prywatnej) szkoły i rozwijać swoje zainteresowania. Po ukończeniu 18 lat zrób jakieś kursy, żeby mieć papierek, mówiący, że umiesz coś zrobić i czuwał nad tym inż. hab. Ktośtam.

A przede wszystkim, zastanowić się, kurwa, co chcesz robić. 

"Technikum budowlane, czy informatyczne", może zostań architektem i projektuj wieżowce na komputerze?

ㅈㅈ.

Opublikowano

A czy przypadkiem wczoraj nie minął termin składania podań? xD

To już zależy od szkoły. Terminy raczej są gdzieś do połowy czerwca w większości szkół.

@top

Wybierz to pierwsze albo drugie, bo technikum informatyczne raczej nie jest dla ciebie jeśli matma ci za bardzo nie idzie.

To już twój wybór co ci się bardziej spodoba.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jedyna opcja to budowlane, chodź jak masz możliwość to celuj  też  w elektrykę . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...