Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ostatnio dostałem możliwość wybrania telefonu i tutaj rodzi się moje pytanie:

na oku mam ip 5s ale właśnie, czy on spełni moje wymagania? 

głównie chodzi mi o dobry aparat, moc w nowszych grach 3d, przegladanie internetu w miarę szybko, i to w sumie tyle, 

prosiłbym o opinię najlepiej kogoś kto ma/ miał jabłko najlepiej z iosem 7, czy messenger ma "dymki", i jak to jest z aplikacjami? słyszałem że większość tych z androida jest płatna, i czy da sie wgrywać swoja muzyke?

Lana Del Rey, The XX, Kendrick Lamar, A$AP ROCKY

Opublikowano

Takie wymagania to Ci on spokojnie spełni tak jak każdy nowoczesny smartphone.

Jednak, niestety ale sporym mankamentem iOS, to właśnie brak dymków w messengerze tak jak na Androidzie a wgranie własnej muzyki jest dość trudne. (sciągnięte piosenki trzeba przegrać na iTunes w ukryty folder a później synchronizować, gdzie na Andku tylko kopiujesz i viola.)

Jeśli bardzo lubisz ekosystem Apple to napewno Ci się spodoba bo telefon sprawuje się znakomicie, jednak możesz również rozejrzeć się za jakimś telefonem z Androidem w tej cenie np. HTC One M8, Galaxy S5, Xperia Z2 bądź Galaxy Note 3 jeśli nie przeszkadza Ci jego rozmiar :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Właśnie nie miałem nigdy iphone i tutaj naprawdę tak nie wiem, ale ip5s mi sie podoba, najsłabszy nie jest, aparat ma bardzo dobry, naprawdę zastanawiam się nad zakupem tymbardziej że mogę mieć 32GB wersję.

Co do dymków to dzisiaj przeczytałem że jest aplikacja MessageBox która na to pozwala.

Nie wiesz jak to jest z tym że mam play na kartę, którą kupiłem w kiosku i tutaj takie pytanie, karta była do rozmiaru micro sim, jeśli nie mam żadnej umowy ani nic takiego, to mogę w jakiś sposób zmienić ją w salonie play? nie chcę ryzykować jakiegoś serwisu gdzie mogą coś spartolić, tylko wolałbym dostać nową nano sim:( 

Opublikowano

Generalnie iPhone jak iPhone, dobry telefonik, tylko ma troche zablokowany ekosystem.

Napewno zdecydowanie chcesz tą 5S'kę? Bo radziłbym się naprawdę zastanowić nad flagowcem z Androidem w tej cenie, szczególnie, że oferują one dużo więcej od 5S'ki która ma już 8 miesięcy a chodzi w przesadzonej cenie porównywalną do obecnych flagowców.

Jeśli chodzi o kartę, to myślę, że nie powinno być problemu więc raczej dadzą Ci nowy starter nanosim z tym samym nr. Nie orientuję się dokładnie jak z tym w Polsce jest, więc nie wiem czy nie będzie trzeba zapłacić.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Własnie ip wygrywa, chodzi o ten system który jest zamknięty i dzięki temu budowany tylko pod konkretne modele ponoć jest bardzo płynny.

A nie wiesz jak to jest teraz ponieważ jak wchodzę na stronę apple

http://store.apple.com/pl/buy-iphone/iphone5s
to koszt wynosi 3400

a jak wejdę na

http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5s
i wybieram tam z samego dołu opcje 32GB contract-free to po przeliczeniu jest "tylko" 2200 zł?

Opublikowano

Własnie ip wygrywa, chodzi o ten system który jest zamknięty i dzięki temu budowany tylko pod konkretne modele ponoć jest bardzo płynny.

A nie wiesz jak to jest teraz ponieważ jak wchodzę na stronę apple

http://store.apple.com/pl/buy-iphone/iphone5s
to koszt wynosi 3400

a jak wejdę na

http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5s
i wybieram tam z samego dołu opcje 32GB contract-free to po przeliczeniu jest "tylko" 2200 zł?

Owszem, jednak w 2014 flagowce z Androidem są tak samo bądź płynniejsze od 5S ;)

Poza tym na zamkniete systemy nie zgrasz sobie normalnie plików bądź filmów i masz wiele limitacji :P

Co do kosztu to nie mam pojęcia.

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

do przesyłania jestem już przyzwyczajony, mam lumie 710 z wp więc wiem że trzeba się troszke pobawić żeby wgrać te pliki no temat chyba można zamknąć, racze j na 100% wezmę iphone :)

Opublikowano

Takie wymagania to Ci on spokojnie spełni tak jak każdy nowoczesny smartphone.

Jednak, niestety ale sporym mankamentem iOS, to właśnie brak dymków w messengerze tak jak na Androidzie a wgranie własnej muzyki jest dość trudne. (sciągnięte piosenki trzeba przegrać na iTunes w ukryty folder a później synchronizować, gdzie na Andku tylko kopiujesz i viola.)

Jeśli bardzo lubisz ekosystem Apple to napewno Ci się spodoba bo telefon sprawuje się znakomicie, jednak możesz również rozejrzeć się za jakimś telefonem z Androidem w tej cenie np. HTC One M8, Galaxy S5, Xperia Z2 bądź Galaxy Note 3 jeśli nie przeszkadza Ci jego rozmiar :)

Żadnych problemów z przegraniem muzyki z kompa na iphone nie ma. Normalnie podłączając przez kabel swojego iphone otwiera nam się iTunes, następnie przechodzimy do Muzyka i tutaj z pasku wyboru wciskamy Plik -> Kolekcja domowa -> włącz kolekcje. Następnie tworzymy sobie folder w Muzyka i wrzucamy nasze utwory. (synchronizacja to to samo co kopiowanie po przeniesieniu pliku synchronizacja automatycznie się włącza) Dymki na massengerze tzn. o co dokładnie chodzi o to ? EvuUSZY.png  1- czyli ilość wiadomości które dostaliśmy, ja np. to tak odbieram ale nie jestem pewien.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Posiadam iPhone 5S od miesiąca i jestem z niego naprawdę zadowolony.

Możliwość robienia zdjęć HDR, nagrywanie w Slow-Motion, różne motywy/efekty... 

Swoim nowym procesorem A7 zawdzięcza sobie dwukrotnie większą wydajność od swoim poprzedników, to znaczy że gry naprawdę chodzą płynnie bez ścinek.

Co do przeglądania stron internetowych itd. to zależy od połączenia jakiego używasz. Jeśli Wi-Fi na spokojnie można się bawić, jeśli 3G można troszkę ponarzekać ze względu na szybki spadek baterii, jednak to kwestia czasu i przyzwyczajenia!

No i oczywiście nowość w nowości! <3 Touch-ID!!! Cudowny wynalazek, naprawdę wygodny, szybki i bezbłędny! Działa jak należy!

Ładuję go codziennie, w użyciu całkowitym jest ok. 8,5 godziny. To naprawdę dużo, patrząc na innych użytkowników tego modelu, tym bardziej że widziałem jak innym wytrzymywał tylko 5 godzin. 

Nie ma co się zastanawiać, ja również miałem przed iP5S telefon z systemem Windows Phone i to jest wielki krok na przód! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ja również posiadam iPhone 5S, zamówiłem go parę dni po światowej premierze jestem z niego bardzo zadowolony. Aprat jest świetny, zdjęcia są ostre. Do gier iPhone 5S jest znakomity, popatrz tylko na grafike gry Infinity Blade 3, żaden smartfon z Androidem choćby miał 8 rdzeni i 16 GB ramu nie dostarczy takiej grafiki, a to z tego powodu że oprogramowanie iOS jest tworzone na kilka telefonów, i to tylko firmy Apple to znaczy jest bardziej dopracowany niż Android który musi działać na milionach smartfonow. iOS nie musi mieć podzespołów z kosmosu żeby dorównać, i nawet przewyższyć smartfony z systemem Android. Kolejną zaletą, jest brak wirusów o ile nie będziesz kombinował z Jailbreakiem czyli łamaniem zabezpieczeń Apple żeby ściągać aplikacje że sklepu Cydia które mogą zmieniać wygląd systemu itp. Aplikację tworzone na system iOS są zazwyczaj bardzo dopracowane, a niektóre z nich są dostępne TYLKO na iOS, z tego powodu że piractwo na iOS jest praktycznie niemożliwe, dopóki nie zrobi się Jailbreak'a (każdy pirat na iOS ma Jailbreaka, ale nie każdy kto robi Jailbreaka jest piratem, nie każdy robi Jailbreaka po to żeby piracic). Przeglądanie stron to bajka, przeglądarka Safari jest szybka i dopracowana. Nie wiem dlaczego niektórzy mówią że wgrywanie muzyki jest trudne, mimo że ja wszystkie swoje piosenki kupiłem w iTunes to można zainstalować program iTunes na komputerze, dodać pliki do biblioteki muzycznej w tymże programie i kliknąć Synchronizuj, nie widze w tym nic trudnego. Touch ID, czyli czytnik linii papilarnych również działa znakomicie, bardzo rzadko się zdarza że system nie rozpozna palca (ale zdarza się to czasami np. po kąpieli).

Jeśli masz pieniądze na ten telefon, to bierz i nie zastanawiaj sie, szczególnie jesli masz komputer Mac albo iPada, produkty Apple znakomicie ze soba współpracują.

Infinity Blade 3 na iPhone 5S:

1379404133_2.jpg

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Ja również posiadam iPhone 5S, zamówiłem go parę dni po światowej premierze jestem z niego bardzo zadowolony. Aprat jest świetny, zdjęcia są ostre. Do gier iPhone 5S jest znakomity, popatrz tylko na grafike gry Infinity Blade 3, żaden smartfon z Androidem choćby miał 8 rdzeni i 16 GB ramu nie dostarczy takiej grafiki, a to z tego powodu że oprogramowanie iOS jest tworzone na kilka telefonów, i to tylko firmy Apple to znaczy jest bardziej dopracowany niż Android który musi działać na milionach smartfonow. iOS nie musi mieć podzespołów z kosmosu żeby dorównać, i nawet przewyższyć smartfony z systemem Android. Kolejną zaletą, jest brak wirusów o ile nie będziesz kombinował z Jailbreakiem czyli łamaniem zabezpieczeń Apple żeby ściągać aplikacje że sklepu Cydia które mogą zmieniać wygląd systemu itp. Aplikację tworzone na system iOS są zazwyczaj bardzo dopracowane, a niektóre z nich są dostępne TYLKO na iOS, z tego powodu że piractwo na iOS jest praktycznie niemożliwe, dopóki nie zrobi się Jailbreak'a (każdy pirat na iOS ma Jailbreaka, ale nie każdy kto robi Jailbreaka jest piratem, nie każdy robi Jailbreaka po to żeby piracic). Przeglądanie stron to bajka, przeglądarka Safari jest szybka i dopracowana. Nie wiem dlaczego niektórzy mówią że wgrywanie muzyki jest trudne, mimo że ja wszystkie swoje piosenki kupiłem w iTunes to można zainstalować program iTunes na komputerze, dodać pliki do biblioteki muzycznej w tymże programie i kliknąć Synchronizuj, nie widze w tym nic trudnego. Touch ID, czyli czytnik linii papilarnych również działa znakomicie, bardzo rzadko się zdarza że system nie rozpozna palca (ale zdarza się to czasami np. po kąpieli).

Jeśli masz pieniądze na ten telefon, to bierz i nie zastanawiaj sie, szczególnie jesli masz komputer Mac albo iPada, produkty Apple znakomicie ze soba współpracują.

Infinity Blade 3 na iPhone 5S:

1379404133_2.jpg

Co do postu to:

Smells-like-Bullshit.jpg

Postaram się odpowiedzieć w taki sposób aby nie urazić tutaj bazy wielkich fanatyków Apple :P Wybaczcie, jednak muszę sprostować parę rzeczy.

Owszem, prawdą jest iż optymalizacja iOS jest znacznie lepsza ze względu na małą ilość urządzeń, jednak to co powiedziałeś o urządzeniach z Androidem jest całkowicie błędne. Mogłeś to może powiedzieć 9 miesięcy temu kiedy 5S dopiero się pojawił jednak iPhone nie był jedyny w swoim rodzaju ponieważ parę dni wcześniej pojawił się Galaxy Note 3 z podobnymi możliwościami graficznymi.

Flagowce androida bez problemu radzą sobie z grafiką w grach na porównywalnym jak nie lepszym poziomie. Nie zapominaj, że 5S osiągnął ok 14 000 w graficznie intensywnym tescie 3D Mark, gdzie telefony takie jak Xperia Z1/2, Galaxy Note 3, S5, HTC One M8 itp. osiągają w nim ponad 17 000 z większą ilością FPS podczas odtwarzania tych grafik niż 5S. Ponadto, iPhone pracuje w rozdzielczości która nie jest nawet HD 720p, gdzie telefony z androidem mają ekrany Full HD a jednak pomimo dużo większej rozdzielczości, dają sobie radę z intensywną grafiką lepiej niż iPhone 5S bądź na podobnym poziomie. 

Co do zgrywania muzyki, to kwestia preferencji. Osobiście wolę sobie tylko przerzucić muzykę w 15 sekund do folderu telefonu, gdzie z iTunes było to troszkę bardziej uciążliwe, jednak skoro macie sprawdzone sposoby i wam to odpowiada, to bardzo się cieszę ;)

Jeśli chodzi o sprawę wirusów, to ciekawe ale siedzę na Androidzie 4 lata od 2.2.3 do 4.4.2 i ani razu nie miałem żadnego wirusa, a sciągam darmowe .apk z różnych stron które nie są autoryzowane. Nie wiem czy wiesz, ale Android bazuje się na systemie Linux, który jest jednym z bezpieczniejszych systemów.

Nie mówię, że 5S nie jest DOBRYM TELEFONEM, bo jest to świetny telefonik, jednak przeraża mnie ilość fanboizmu w tym dziale. 

Dopóki Apple nie wprowadzi: 

-Wyciąganej, BARDZIEJ POJEMNEJ baterii 

-Menedżera plików

-NFC

-Wielozadaniowości

-Wyższej rozdzielczości oraz większego ekranu

-Więcej możliwości w systemie 

-Slotu na karte Micro SD (Zamiast okradać ludzi o 100$ za każde 16GB w modelu telefonu)

-Lepszej integracji obsługi głosowej

-Bardziej rozbudowanej aplikacji aparatu

-Wsparcia do emulatorów konsol

-Widgetów/Launcherów itp.

-Hotspot Wifi (Opcja robienia za router)

-Obsługi w rękawiczkach (Tryb większej czułości ekranu)

-Więcej aplikacji za pośrednictwem których można coś udostępnić

i wiele więcej...

Ja osobiście nie przerzucę się na iPhone :P Z resztą już nie przerzuce się na żaden inny telefon niż serii Note, bo będzie mi brak funkcjonalności oraz rysika.

Jeśli jednak masz w tyłku powyższe rzeczy, ten telefon powinien spełnić twoje wymagania w szerokiej mierze :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Co do postu to:

Smells-like-Bullshit.jpg

Postaram się odpowiedzieć w taki sposób aby nie urazić tutaj bazy wielkich fanatyków Apple :P Wybaczcie, jednak muszę sprostować parę rzeczy.

Owszem, prawdą jest iż optymalizacja iOS jest znacznie lepsza ze względu na małą ilość urządzeń, jednak to co powiedziałeś o urządzeniach z Androidem jest całkowicie błędne. Mogłeś to może powiedzieć 9 miesięcy temu kiedy 5S dopiero się pojawił jednak iPhone nie był jedyny w swoim rodzaju ponieważ parę dni wcześniej pojawił się Galaxy Note 3 z podobnymi możliwościami graficznymi.

Flagowce androida bez problemu radzą sobie z grafiką w grach na porównywalnym jak nie lepszym poziomie. Nie zapominaj, że 5S osiągnął ok 14 000 w graficznie intensywnym tescie 3D Mark, gdzie telefony takie jak Xperia Z1/2, Galaxy Note 3, S5, HTC One M8 itp. osiągają w nim ponad 17 000 z większą ilością FPS podczas odtwarzania tych grafik niż 5S. Ponadto, iPhone pracuje w rozdzielczości która nie jest nawet HD 720p, gdzie telefony z androidem mają ekrany Full HD a jednak pomimo dużo większej rozdzielczości, dają sobie radę z intensywną grafiką lepiej niż iPhone 5S bądź na podobnym poziomie. 

Co do zgrywania muzyki, to kwestia preferencji. Osobiście wolę sobie tylko przerzucić muzykę w 15 sekund do folderu telefonu, gdzie z iTunes było to troszkę bardziej uciążliwe, jednak skoro macie sprawdzone sposoby i wam to odpowiada, to bardzo się cieszę ;)

Jeśli chodzi o sprawę wirusów, to ciekawe ale siedzę na Androidzie 4 lata od 2.2.3 do 4.4.2 i ani razu nie miałem żadnego wirusa, a sciągam darmowe .apk z różnych stron które nie są autoryzowane. Nie wiem czy wiesz, ale Android bazuje się na systemie Linux, który jest jednym z bezpieczniejszych systemów.

Nie mówię, że 5S nie jest DOBRYM TELEFONEM, bo jest to świetny telefonik, jednak przeraża mnie ilość fanboizmu w tym dziale. 

Dopóki Apple nie wprowadzi: 

-Wyciąganej, BARDZIEJ POJEMNEJ baterii 

-Menedżera plików

-NFC

-Wielozadaniowości

-Wyższej rozdzielczości oraz większego ekranu

-Więcej możliwości w systemie 

-Slotu na karte Micro SD (Zamiast okradać ludzi o 100$ za każde 16GB w modelu telefonu)

-Lepszej integracji obsługi głosowej

-Bardziej rozbudowanej aplikacji aparatu

-Wsparcia do emulatorów konsol

-Widgetów/Launcherów itp.

-Hotspot Wifi (Opcja robienia za router)

-Obsługi w rękawiczkach (Tryb większej czułości ekranu)

-Więcej aplikacji za pośrednictwem których można coś udostępnić

i wiele więcej...

Ja osobiście nie przerzucę się na iPhone :P Z resztą już nie przerzuce się na żaden inny telefon niż serii Note, bo będzie mi brak funkcjonalności oraz rysika.

Jeśli jednak masz w tyłku powyższe rzeczy, ten telefon powinien spełnić twoje wymagania w szerokiej mierze :)

Moja opinia jest takaże jedyny dobrze zooptymalizowany Android to oficjalna seria Nexusow od Google, którerzeczywiście działają tak dobrze jak iPhone i nie laguja w głównym menu, inne telefony mogą działać tak samo, aletylko jeśli ma się czas na instalowanie ROMów. 

Co do testów, to tak jak powiedziałem. Smartfony z Androidem są dobre w benchmarkach, a w praktyczym życiu Samsung Galaxy S5 laguje w głównym menu, widziałem to na własne oczy bo go testowałem.

Wirusy, według statystyk Kaspersky 95,05% mobilnych wirusów jest pisana na Androida.

Źródło: http://www.securelist.com/en/analysis/204792318/Kaspersky_Security_Bulletin_2013_Overall_statistics_for_2013

Wyciąganej, BARDZIEJ POJEMNEJ baterii - Dla mnie bateria w iPhone jest ok, ale jak potrzebujesz większej - jest case z dodatkowa bateria http://www.mophie.com/shop/iphone-5

-Menedżera plików - Mi to nie potrzebne, przyzwyczaiłem się do sposobu zarządzania plikami iOS

-NFC - Mi to niepotrzebne, jest AirDrop pomiędzy iPhonami, dla innych jest Mail, WhatsApp i trylion innych opcji. Co do mobilnych płatności - są aplikacje do tegoale myślę że takie coś pojawi się w iPhone 6..

-Wielozadaniowości - iOS posiada multitasking.

-Wyższej rozdzielczości oraz większego ekranu - Plotki mówią że ma się pojawić w iPhone 6.

-Więcej możliwości w systemie - ??? Nie wiem co miałeś tutaj na myśli. W iOS 8 jest bardzo dużo opcji któreużytkownicy używają, w Androidzie jest więcej opcji, a większość użytkowników zapewne nigdy ich nie użyje.

-Slotu na kartę Micro SD (Zamiast okradać ludzi o 100$ za każde 16GB w modelu telefonu) - Komuś może się przydać, ale ja bym z tego i tak nie korzystał mam 32 GB i mi wystarcza

-Lepszej integracji obsługi głosowej - Siri posiada bardzo dużo opcji, powiedziałbym że więcej niż SVoice Samsunga. W iOS 8 Siri może nawet zarządzać inteligentym domem, rozpoznawać piosenki oraz robić wiele innych rzeczy.

-Bardziej rozbudowanej aplikacji aparatu - Jak nie wystarczają komuś możliwości wbudowanej aplikacji można pobrać inna z AppStore z bardziej rozbudowanymi opcjami. Przeciętny użytkownik nie potrzebuję tryliona opcji.

-Wsparcia do emulatorów konsol - To rzeczywiście mogłoby się przydać, ale  sądzę że Apple nie wprowadzi takiej funkcji z powodu praw autorskich

-Widgetów/Launcherów itp. - Widgety Pojawiły się już w iOS 8 

-Hotspot Wifi (Opcja robienia za router) - Jest już taka funkcja.

-Obsługi w rękawiczkach (Tryb większej czułości ekranu) - To rzeczywiście mogłoby się przydać.

-Więcej aplikacji za pośrednictwem których można coś udostępnić - Tutaj też nie wiem o co chodzi, praktycznie każda aplikacja oferuje taka możliwość.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Lagi w UI nie występują ani w moim note 3, ani w S5 mojej siostry. Touchwiz lagował ew. poniżej S4 a drobne zacięcie milisekundowe zdarza się nawet w 5S. Jedyne spowolnienia w S5 to delaye w otwieraniu paru drobnostek jak menedżer zadań (lewy przycisk dotykowy) bądź kontakty.

Nie wiem czy korzystaleś z HTC One M8. Ten telefon jest o wiele szybszy od 5S.

Xperie też płynnie sobie radzą nawet ze swoją nakładką.

Więc, nie trzeba instalować custom Romów żeby mieć szybkie działanie interfejsu.

95% wszystkich wirusów, ale ile ich jest? Mało. Natknąć się na nie można jedynie jeśli ściągasz apki z niezweryfikowanych stron.

Bateria 5S dalej nie urywa tyłka przy intensywnym użyciu.

Menedżer plików - Zależy jak kto używa systemu ale po długim użytkowaniu z windowsa menedżer plików jest jednak przydatny.

Wielozadaniowość chodzi mi o funkcje jak multi window albo chociaż okienkowe 'dryfujace' aplikacje do np. Sluchania piosenki z yt podczas jakiejś czynności.

Możliwości systemu, no tak w iOS 8 Apple ponownie troche zrzyna od Google co jest dobrą rzeczą, jednak jeszcze troche opcji brakuje.

Mówisz, że 32 GB Ci wystarcza. Jednak jak zgram na telefon muzykę (20 GB), ściągnę kilka gier (1-8GB), i zgram sobie pare filmów na podróż samolotem a nie daj Boże jeszcze robić zdjęcia i nagrywać filmiki w full HD, to jednak te 32GB aż tyle nie oferują. A jak już chcesz więcej pamięci to nie wlozysz karty tylko musisz złodziejom płacić dodatkowe kilkaset złotych za model z większą ilością pamięci.

Co do integracji głosowej mam na myśli:

Obecnie z wyłączonym ekranem mówiąc Hi Galaxy, S Voice zaczyna słuchać. Jeśli chodzi o baterie to po włączeniu tej opcji wiecznego słuchania nie ma żadnej zauważalnej różnicy w użyciu baterii.

Ponadto, mogę kontrolować muzykę za pomocą głosu w Samsungowym odtwarzaczu co działa całkiem dobrze i przydaje się gdy slucham muzyki na telefonie a nie mam go w zasięgu ręki. Hmm.. mówię Capture to robi zdjęcie, Answer/Reject i odbierze telefon automatycznie włączając głośnik. To jest integracja.

Z udostępnianiem nie ma wcale tak pięknie, bo pomimo polepszonej bazy opcji udostępniania, iOS dalej nie wykrywa zainstalowanych aplikacji przez które można udostępnić, tylko ma wgrane standardowe popularne opcje.

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

@up

Z HTC One nie korzystałem, więc się nie wypowiem.

Multi Window, myślę że to ma sens na tabletach, ew. na większych telefonach ale i tak fajna funkcjaale słuchać muzyki z YT w tle możnaale nie z oficjalną aplikacja YouTube, w AppStore jest bardzo dużo aplikacji YouTube któreoblsuguja słuchanie muzyki w tle.

W iOS 8 też można wywołać Siri mówiąc ´Hi Siri´, ale tylko z telefonem podłączonym do prądu, ta funkcja możerzeczywiście została skopiowana z Androida.

Pojemność - ja mam teraz zajęte 25GB, i wolne 2,4 GB, według systemu najwięcej miejsca zabierają mojezdjęcia/filmiki bo 2,9 GB, potem są jakieś gry po 2 GB, mi tyle wystarcza ale w sumie mam doysc niewiele wolnego miejsca.

Co do sterowania głosu, to Siri też tak może, tylko najpierw trzeba ja wywołać, nie da się tylko w aplikacji Muzyka powiedzieć ´Dalej´

Udostępnianie, Apple w iOS 8 udostępniło bardzo dużo nowych API dla developerow, w tym wiele dotyczyło właśnie integrowanie swoich aplikacji do systemu, więc być może to kwestia czasu aż podobne funkcje pokażą się w iOS.

Opublikowano

No możliwe ale iOS 8 jest na razie w becie i na nieoficjalnej wersji dlatego mówiłem głównie o iOS 7 ;)

W każdym razie każdy dobiera urządzenia do swojego upodobania i preferencji więc dobrze, że mamy obecnie tak szeroki wybór wspaniałych urządzeń.

32Aef.png

By Alicexcullen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...