Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer SFgame

karol20x20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam sprawę otóż gra shakes & fidget bardzo mi się podoba i od dłuższego czasu chodzi mi po głowie żeby zrobić serwer ale nie wiem jak się za to zabrać, jestem w stanie kupić jakiś serwer na hostingu np proserwer pomógł by ktoś? Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

proserwer to zły pomysł bo zaraz zablokują jak przeciążysz procesor, kup coś na priv-game.pl - Hosting przygotowany pod gry via www

Co do postawienia serwera jest to banalnie proste jest chyba nawet kilka poradników w dziale.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Zrobiłem serwa za pomocą tego poradnika 

I co żeby wejść na serwa każdy musi wpisywać localhost czy da sie to jakoś zmienić na jakąś domene?

@Edit

Jak możecie powiedzcie mi jeszcze jak przenieść pliki serwerowe na których mam serwer gry na stronie localhost na jakiś hosting np ten co sebuś podał? Normalnie tworzy się bazę danych w panelu admina na stronie hostingu a potem się to wszystko importuje czy jak?

Opublikowano

Sebus włącz jeszcze serwa :()

Kiedyś ;)

Zrobiłem serwa za pomocą tego poradnika 

I co żeby wejść na serwa każdy musi wpisywać localhost czy da sie to jakoś zmienić na jakąś domene? @Edit Jak możecie powiedzcie mi jeszcze jak przenieść pliki serwerowe na których mam serwer gry na stronie localhost na jakiś hosting np ten co sebuś podał? Normalnie tworzy się bazę danych w panelu admina na stronie hostingu a potem się to wszystko importuje czy jak?

Musisz wgrać bazę danych do phpmyadmin z hostingu oraz wszystkie pliki wrzucić na ftp.

Pamiętaj że w request musisz podać dane do bazy z hostingu.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Tak to wiem że trzeba podać dane jakoś powoli powinienem dać rade narazie zmagam się z hamahi bo chce zrobić żeby ktoś mógł jeszcze wejść i dopiero potem kupic hosting 

@edit 

Kupuje ten hostking 

http://priv-game.pl/

Bo hamahi jakieś pokręcone jest

To wystarczy że pliki serwerowe wrzuce na serwer przez ftp i już? Może ktoś to opisać co po kolei zrobic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...