Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nowym windowsem

Pikusiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dręczy mnie problem, ponieważ po instalacji nowego windowsa u brata na komputerze ( stary sprzęt, więc instalowany jest XP'ek ) komputer ... wariuje? Kolory są ustawione na 4 bity i nie można tego zmienić, nie można połączyć się z internetem a instalowanie sterowników z pendrive'a bądź z płyty również kończy się fiaskiem. Do niedawna wszystko szło sprawnie, a dopiero teraz wyskoczył błąd. Zaczęło się od tego, że pewnego dnia po prostu po włączeniu komputera z zainstalowanym już systemem wyświetlił się komunikat, ze brakuje jakiegoś tam pliku ( nie pamiętam ) i należy nacisnąć alt + ctrl + del, żeby zrestartować. A po próbie instalacji windowsa z różnych źródeł zawsze kończy się tak samo ... Ręce mi opadły, nie mam pomysłów toteż proszę o pomoc.

TErqQ.png

Opublikowano

Jakiego pliku brakuje? System się da w ogóle uruchomić? Ten twój post nie trzyma się ładu i składu.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Pliku brakowało wcześniej ale nie wiem jakiego. Teraz po reinstall'u system się uruchamia, tylko jak mówię - 4 bity + brak internetu. :x

TErqQ.png

Opublikowano

instaluj XP sp3  a nie niższe wersje

można jeszcze spróbować wyłączyć w bios tryb dla dysków AHCI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Instalowany jest właśnie Windows z Service Pack 3, a w biosie nie mogę znaleźć tej opcji pomimo, że przetrzepałem cały bios. :x

TErqQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...