Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Witam Problem z Dyskiem

Ziolasek

Pytanie

Opublikowano

Siemka mam problem otóż to.Podłączyłem dysk do płyty głównej i odpaliłem komputer nie ma na tym dysku żadnego systemu.

Gdy chcę odpalić instalator windowsa wczytuje sie on i sie wczytać nie może.

Piszę Błąd odczytu Dysku kliknij CTRL + ALT + DEL

Proszę o pomoc

Płyta główna : Asus P5VD2-MX

67pojo.png

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Disc read error? jesli tak jest to prawdopodobnie uszkodzony dysk twardy mialem tak kilka razy. na dysku znajduja sie prawdopodobnie fizyczne lub logiczne bad sektory które uniemożliwiają odczyt dysku przez długie oczekiwanie na wczytanie poszczególnych bad sektorów. jesli są one logiczne radze podpiąć dysk pod inny komputer, ściągnąć HDD regenerator najlepiej w pełnej wersjii gdzieś z gugla, w programie bedzie opcja nagrania programu na plytke albo na usb potrzebne bedzie to do odpalenia skanu przez programik dosowy przy starcie systemu do wykonania pelnoprawnego naprawienia uszkodzonych sektorów(przez uruchomiony program z pulpitu nie da rady) tak wiec jesli to są logiczne Twoj dysk powinien wyjsc calo jesli fizyczne to wymiana dysku pozdrawiamq

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Gość kamil40013
Opublikowano

Podaj model tego dysku. SATA czy IDE ?

W BIOSIE jest widoczny ?

Czy dysk wydaje niepokojące dźwięki ? Słychać, że się rozkręca ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...