Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Vegas strasznie obciąża procesor.

SizZxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę to szybko i zwięźle, zacząłem się bawić kompozycją filmów w Sony Vegas'ie, chodzi głównie o to, że przy renderingu jakiegokolwiek filmu w jakiejkolwiek jakości.. obciąża mi strasznie procesor.. może to i trwa kilka minut.. ale to jednak może coś się stać jak cały czas będę tak renderował.. mam dość mocny komputer, a nie wiem czemu tak obciąża, w Adobe After Effects mi maxymalnie obciąża do jakichś 50-60%.. a w Sony Vegasie jest cały czas prawie 99%, trochę to jednak za dużo..

0187gq.jpg

A komputer mam dość mocny.. podane są parametry w sygnaturze, w spoilerze.

Procesor: Intel CORE I7-4770K 3.5GHz  |  Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 780   |   Dysk twardy: Seagate 1TB, SATA3

Płyta główna: MSI Z87 G45 Gaming        |  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 650W              |   RAM: Kingston Hyperx 1600mhz 2x4GB

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Ja pierdolę, psu deus m1 i mobo gaming... Ktoś z tego forum składał ci pc?

Nie wiem w czym problem. Zestaw widzę, że jest dość rozsądny.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@up

Nic sie nie powinno stać*

Jeżeli autor źle zrobił OC (o ile robił) to może mieć niestabilności, jeżeli będą znaczy że coś jest nie tak. Ale jeżeli OC jest dobrze zrobione to wszystko będzie ok.

@down

A czy ja mówiłem o spaleniu sie czegoś?

Pisząc niestabilność miałem na myśli freezy, BSOD'y.

60vprg.png

Opublikowano

@up

Nawet jak zrobił za mocne OC to co najwyżej blue screen zobaczy. Jeśli sprzęt nie jest fabrycznie walnięty to nic mu się "nie spali" jak to większość ludzi mówi.

Opublikowano

Nikt z tego forum mi nie składał, w czym problem? Kilka osób pytałem o ten zestaw, i mówili, że dobry. Chciałem się upewnić, bo dopiero zaczynam zabawę z Sony Vegasem i After Effects.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Nikt z tego forum mi nie składał, w czym problem? Kilka osób pytałem o ten zestaw, i mówili, że dobry. Chciałem się upewnić, bo dopiero zaczynam zabawę z Sony Vegasem i After Effects.

Nie, wszystko jest OK. tylko widać ktoś tu jest uprzedzony. ;)

AE wykorzystuje te 50-60% procesora, czyli albo ma ograniczenia, albo nie wykorzystuje HT.

W Vegasie jest to normalne, poszukaj jeszcze opcji wykorzystania CUDA z grafiki, bo to o wiele przyśpiesza cały proces i zmniejsza trochę zużycie procesora.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...