Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hormon wzrostu

tabi0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, usłyszałem od znajomej, ze jeśli pójdę do endokrynologa to mam szanse na dostanie hormonu wzrostu, jeśli mam małe szanse, że jeszcze urosnę :O Mam 170-171 cm wzrostu i 15 lat, tata jest mniej więcej mojego wzrostu, mama ma około 165, brat ma na oko 178-180. I tak chce być wyższy niż brat ;_; Są jakieś szanse, że dostanę ten hormon, albo sposoby żeby podrosnąć? :D

/edit

brat ma 24lata 

Opublikowano
 Są jakieś szanse, że dostanę ten hormon, albo sposoby żeby podrosnąć?

Wiesz co? 171 to aż tak mało nie jest. Ja w wieku 15 miałem 180 ;) A teraz w wieku 16 lat mam 182 :) Jeszcze masz czas. I niby czemu chcesz być od razu Gortatem? 

76561198061193691.png

Opublikowano

Nie chce być Gortatem xD Wydaje mi się ze nie będę wyższy niż brat , a chciałbym być ciut wyższy xD

Opublikowano

wiesz co się dzieje z organizmem ludzkim po zaburzeniu gospodarki hormonalnej?

Nom, też miałem to pisać. Hormony są niestabilne i na czas brania ich limfocyty przestają dobrze pracować co idzie w parzę do zaburzenia ochrony organizmu = większe podatności na choroby itp. 

NIe :D ale znam też typka, który po tym hormonie urósł jakieś 8cm ;-;

Brat ma 24 lata i 180 cm. Spokojnie przebijesz. 

76561198061193691.png

Opublikowano

Ćwiczenia rozciągające, schylanie się z prostymi nogami, leżenie na brzuchu i wyciąganie rąk i nóg w górę, spożywanie dużej ilości zdrowego jedzenia, spanie minimum 8h, proste siedzenie, nie krzywienie kręgosłupa, sport. Chociaż i tak Ci to nie potrzebne, do 21 roku życia jeszcze ho ho, dopiero wtedy przestaniesz rosnąć naturalnie.

Opublikowano

Myślisz, że lekarz da Ci hormon wzrostu bo chcesz urosnąć? Musisz mieć najpierw jakiekolwiek wskazania do przyjęcia takiego leku.

Opublikowano

Z tego co wiem hormon wzrostu jest podawany ludziom, którzy mają wzrost ok. 1.50. 1.70 w wieku 15 lat to norma.Masz jeszcze ponad 5 lat, żeby urosnąć

- śpij minium 8 godzin.Bez tego nawet nie myśl o wzroście.I nie, że np. kładziesz się o 22 liczysz sobie 8 godzin snu, wychodzi Ci, że się obudzisz o 6 tylko do tych 8 godzin snu musisz sobie doliczyć czas na zaśnięcie.Niektórzy potrzebują nawet 1 godziny, czyli w łóżku muszą spędzić conajmniej 9 godzin.

-Dużo ruchu, jakieś ćwiczenia rozciągające, gra w kosza, siatkę.

-Zdrowe odrzywianie.Nie mam tu na myśli jakiś wymyślnych diet, ale warto zacząć żreć warzywa i owoce jeżeli ich nie jesz.

Opublikowano

Jak miałem 15 lat to miałem 160 cm, teraz, w wieku 19 lat mam 195cm. Moi rodzice mają oboje po 170cm. W dupach się z jakimiś hormonami poprzewracało...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

kurwa mać -.-

widać że gimb

Ja mam 19 lat i 172cm czy jakoś tak i mi to nie przeszkadza, albo chuj pójde jebne se hormona bo mam taką ochote -.-

Kretynizm

poza tym do 21 roku życia urośniesz jeszcze sporo

Swege

Opublikowano

Poco ci hormon wzrostu kur.. ? Skoro masz dopiero 15 lat? Ja okolo 16 uroslem duzo teraz 2.1 m mam :D

Wiec luzik ^^ mozesz jeszcze urosnac porzadnie.

Opublikowano

Nie słuchaj ich ;)

Pewnie piszący tu, że w wieku 16 lat mają po 1,90cm, tak na prawdę mają po 1,60.

Nie ma co się stresować. Masz czas - nie pal, trenuj i wgl. to urośniesz szybciej. ;)

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz urosnąć to wal konia... Sprawdzony i potwierdzony sposób. Poczytaj na necie. A hormonu nie dostaniesz od tak...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Poco ci hormon wzrostu kur.. ? Skoro masz dopiero 15 lat? Ja okolo 16 uroslem duzo teraz 2.1 m mam :D

Wiec luzik ^^ mozesz jeszcze urosnac porzadnie.

2.1 m serio?Takie bajeczki nie dla mnie...

A co do tematu to hormonu wzrostu nie dostaniesz od tak sobie musisz mieć jakiś POWAŻNY powód!

Opublikowano

170 i 15 lat to i tak pewnie jesteś jednym z najwyższych w swoim wieku. Nie ma bata, że przy takim wzroście dostaniesz już kiedykolwiek hormon wzrostu. 150-160, to może jeszcze by przeszło, teraz już nie, nawet jeśli już nie będziesz rósł.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Siema, usłyszałem od znajomej, ze jeśli pójdę do endokrynologa to mam szanse na dostanie hormonu wzrostu, jeśli mam małe szanse, że jeszcze urosnę :O Mam 170-171 cm wzrostu i 15 lat, tata jest mniej więcej mojego wzrostu, mama ma około 165, brat ma na oko 178-180. I tak chce być wyższy niż brat ;_; Są jakieś szanse, że dostanę ten hormon, albo sposoby żeby podrosnąć? :D

/edit

brat ma 24lata 

Nie masz żadnych szans na hormon wzrostu.Rozciągaj się,ćwicz,jedz zdrowo to urośniesz :)

Opublikowano

ja w wieku 14 lat mialem z 165 cm max a w wieku 16 juz 180 ^^ tez myslalem ze nie urosne juz... wystarczy czekac a potem jak wystrzelisz w gore to bratu na glowe naplujesz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...