Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam skryptu na zabezpieczenie opcji game mode.

klipbun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam skryptu minecraft Na Zabezpieczenie  Gamemode 1 Bo na moim servie gracze mają gamemode i se biorą itemy jak se biorą itemy juz mówię 1. włączają gamemode 1     2. wybierają itemy i wkładają do tych kratek 3. włączają gamemode 0  4. mają itemy prosze o pomoc ktoś mi napisze skrypt żeby to Zabezpieczyć jak coś nie działa mi plugin CreativeControl jeżeli nie da sie napisać takiego skryptu to proszę o skrypt taki że jak mamy coś na gamemode 0 to po włączeniu gamemode 1 usuwają sie itemy z ekwipunku gamemode 0 i na odwrót

Opublikowano

Jedyne ci mogę ci zrobić to skrypt ze ktos kto będzie miał gm 1 nie będzie mógł wyrzucac itemków na ziemie i wkładać do enderchesta i skrzyń...

Opublikowano

@up a po wylaczeniu gm je wlozy.. mhm

A sprawdzales permisje? moze cos pomieszales i zlym ranga dales? lub ktorys z adminow to robi

Opublikowano

on join:
    while player is online:
        if player's gamemode is creative:
            set the player's gamemode to survival
            send "&cNie czituj ty mały skurczybyku!"
        wait 2 ticks

Gracz musi się przelogować jeśli skrypt na zadziałać, bądź zresetuj serwer i wszystko będzie cacy.

417711489342956987022.png

Opublikowano

na czym ten kod polega bo mi chyba nie działa

Możecie mi napisać skrypt na to że mam gamemode 0 mam w ekwipunku na przykład patyk i gdy włączam gm 1 to usunie się ten patyk i na odwrót streszczenie mam gm 0 włączam gm 1 to usuwa się ekwipunek gm 0 clear gamemode 0 mam gm 1 włączam gm 0 i usuwa mi się ekwipunek gm 1 clear gm 1   po prostu ktoś mi napisze skrypt na to że jak się włączam gamemode 1 albo 0 to się czyści ekwipunek

Opublikowano

na czym ten kod polega bo mi chyba nie działa

Możecie mi napisać skrypt na to że mam gamemode 0 mam w ekwipunku na przykład patyk i gdy włączam gm 1 to usunie się ten patyk i na odwrót streszczenie mam gm 0 włączam gm 1 to usuwa się ekwipunek gm 0 clear gamemode 0 mam gm 1 włączam gm 0 i usuwa mi się ekwipunek gm 1 clear gm 1   po prostu ktoś mi napisze skrypt na to że jak się włączam gamemode 1 albo 0 to się czyści ekwipunek

Powyższy skrypt polega na tym, że co jedną dziesiątą sekundy jest sprawdzany tryb gry gracza, jeśli ma gm 1 (creative) to przełącza mu na survival i wysyła wiadomość, żeby nie czitował. Jak chcesz coś lepszego to wybacz, ale na mpc raczej tego nie znajdziesz.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Możesz mi napisać skrypt na to że mam gamemode 0 mam w ekwipunku na przykład patyk i gdy włączam gm 1 to usunie się ten patyk i na odwrót streszczenie mam gm 0 włączam gm 1 to usuwa się ekwipunek gm 0 clear gamemode 0 mam gm 1 włączam gm 0 i usuwa mi się ekwipunek gm 1 clear gm 1   po prostu ktoś mi napisze skrypt na to że jak się włączam gamemode 1 albo 0 to się czyści ekwipunek

Opublikowano

Możesz także w Permission dać takie coś : 

permissions:
    - -essentials.gamemode

Chyba że chcesz ten skrypt to proszę : 

command /gm 1:
		trigger:
				if player has permission "gm.1":
						send "&3&lKomenda zablokowana."
				else:
command /gamemode 1:
		trigger:
				if player has permission "gamemode.1":
				else:
command /gamemode creative:
		trigger:
				if player has permission "gm.creative":
				else:
Opublikowano

ale mi chodzi o to że chce żeby miał architekt gamemode 1 ale on se bierze itemy z gm 1 i nie chce żeby brał chce po prostu żeby ten gm 1 był zabezpieczony i proszę jeszcze raz ktoś mi napisze skrypt na to że gdy się włącza gm 1 albo gm 0 to się czyści ekwipunek na obu dwóch nie pomijając gm 2  powiem jak to ma działać 1. włączam gm 1 to mi się czyści ekwipunek z trybu gamemode 0 2. włączam gm 0 to mi się czyści ekwipunek z trybu gamemode 1  i tak samo z trybem gamemode 2 po prostu  chce żeby se itemów nie brali w sposób że włączają gamemode 1 i przenoszą wybrane itemy do tych kratek tych 1,2,3,4,5,6,7,8,9 tych na dole ekranu kratek i gdy włączają gm 0 to mają te itemy z kratek

Opublikowano

to zrób dla niego osobny świat i sciągnij plugin Multiverse-Inventories i ustaw ze na tej nowej mapce są osobne eq np ktos cos wlozy do enderchesta na tym świecie ale juz na innych tego nie bedzie miał mam nadzieje ze pomoglem :D

@Edit

to nie jest skrypt ale bedzie ci dzialało lepiej niz skrypt

• 1 rok później...
Opublikowano
on place obsidian:

player has permissions "blocked.unlock":

else:

cancel event

send "&6[blocked]: &4Nie masz uprawnien aby postawic ten blok!"

on place lava:

else:

cancel event

send "&6&lNiemozesz wylac lawy."

on place tnt:

else:

cancel event

send "&6&lNie masz uprawnien by postawic ten blok!"

on drop:

if player gamemode is creative:

cancel event

send "&b&lPoT&4&lCraft &cWyzucanie itemow na creative jest karane."

Prosze o to przykład blokady /\ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...